Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.01.2018 00:25

Sindicatul Valahia reîncepe protestele din 24 ianuarie


A A

SOS: se reia demolarea COS Târgoviște

SOS: se reia demolarea COS Târgoviște

❚ Sindicaliștii vor demara mișcările de stradă atât în fața Combinatului de Oțeluri Speciale, cât și la Guvern ❚ Liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, ne-a declarat că prin aceste acțiuni încearcă să determine clasa politică să grăbească găsirea unei soluții care să stopeze dispariția bucată cu bucată a combinatului târgoviștean ❚ Demolările au început în anul 2012, iar de atunci, rând pe rând au dispărut: Fabrica de var, Fabrica de hidrogen, Depozitul de păcură, Sectorul de pregătire OE 2, Turnătoria mixtă, Secția recondiționare lingotiere (HCL), Fabrica de dolomită, Oțelăria Electrică nr. 1, Striper – Anexa OE2, Laminorul Degrosisor, Trăgătoria de bare fiind descompletată parțial. Acum a venit rândul Forjei

VIRGIL VOINESCU

 


 

Membrii Sindicatului Valahia Târgoviște din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște anunță că vor declanșa noi proteste începând din 24 ianuarie, atât în fața sediului administrativ al COST, cât și la Guvernul României, deoarece „administrația specială” a combinatului târgoviștean reîncepe demolarea fostului colos, de această dată ținta fiind Forja de blocuri și bare (FBB). Liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, ne-a declarat că prin aceste acțiuni de stradă sindicaliștii încearcă să determine clasa politică să grăbească găsirea unei soluții care să stopeze dispariția bucată cu bucată a combinatului târgoviștean, reamintind totodată că, începând cu anul 2013, conducerea COS Târgoviște se află în procedură de insolvență și „nici după cinci ani nu există program de reorganizare, iar statul român nu a încasat nimic din creanțele datorate de grupul Mechel. Începând cu 24 ianuarie 2018, Sindicatul Valahia va relua acțiunile publice de protest, în încercarea de a determina clasa politică să grăbească găsirea unei soluții care să stopeze demolarea Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște”, a declarat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

„Politicienii ne-au promis sprijin în modificarea cadrului legislativ existent și găsirea unei soluții de recuperare rapidă a creanțelor datorate, precum și o soluție de salvare a unităților economice de importanță strategică pentru România, cum este și Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Prin acest demers public le cerem imperativ să se grăbească pentru că, începând cu luna ianuarie 2018, «administrația specială» a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște începe demolarea Forjei de Blocuri și Bare”, a adăugat liderul de sindicat. Demolările în combinat au început în anul 2012, când au fost dărâmate trei cuptoare din cele patru de la Fabrica de var, apoi, în același an au fost distruse: Fabrica de hidrogen, Depozitul de păcură, Sectorul de pregătire OE 2, procesul continuând în 2013 cu dezafectările la Turnătoria mixtă, Secția recondiționare lingotiere (HCL), Fabrica de dolomită. Demolările nu s-au oprit, ci au continuat în 2015 cu Oțelăria Electrică nr. 1 (OE1), Striper – Anexa OE2 și Laminorul Degrosisor (LDS), demolat în perioada 2015-2016, Trăgătoria de bare fiind descompletată parțial, iar din 8 ianuarie acest an, așa cum am scris, va începe demolarea Forjei de blocuri șu bare (FBB). „La toate acestea se adaugă încălcarea permanentă a legislației muncii, a legislației mediului, precum și o salarizare a majorității lucrătorilor cu minimul salariului la nivel național”, a acuzat liderul sindical Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale