Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.09.2016 00:25

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița trage un semnal de alarmă


A A

Sistemul informatic, în colaps

Sistemul informatic, în colaps
Medicii întâmpină mari probleme cu sistemul informatic și, implicit, cardul de sănătate

VIOLETA STANCIU

 


 

A început iar calvarul medicilor din cauza nefuncționării sistemului informatic și, implicit, a cardului de sănătate! Îngrijorată de faptul că încă de la începutul săptămânii trecute sistemul informatic stă mai mult blocat decât funcțional, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, ne-a contactat, luni, 12 septembrie a.c., la redacție, pentru a transmite prin intermediul mass media scuzele de rigoare tuturor pacienților care nu au putut beneficia în aceste zile de serviciile medicale gratuite, respectiv rețete compensate, bilete de trimitere etc.

Și cum semne de remediere a situației nu se prea întrevăd la orizont, medicii de familie încearcă, dar deocamdată fără un răspuns plauzibil din partea factorilor decidenți, să tragă semnale de alarmă. Mai mult de atât, dr. Ileana Dumitrescu a ținut să sublinieze că niciodată, de la implementarea cardului de sănătate, medicii de familie nu s-au confruntat cu o situație atât de gravă, respectiv ca sistemul informatic să nu funcționeze un număr așa mare de ore și de zile.

„Vreau să fac un apel către toți pacienții care începând de luni, 5 septembrie, s-au prezentat la cabinete, la farmacii și care nu au putut beneficia de finalizarea actului medical, adică de biletul de trimitere sau rețeta în regim compensat. Au fost mari deficiențe în acest program. Situația, care trenează de o săptămână, nu am mai întâlnit-o până acum. Concret, luni, 5 septembrie, de la ora 10.00, programul nu a mai mers de nici un fel, până la ora 16.00, când și-a dat drumul. Marți abia de la ora 15.30 a început să funcționeze. Miercuri, de la ora 9.00 nu a mai mers deloc. Joi și-a dat drumul pe la ora 16.30. Vineri, la ora 15.00 nu mergea. Azi (n.n. luni, 12 septembrie), când merge, când nu merge. Este o disfuncționalitate atât de mare, care mie mi se pare foarte gravă din două puncte de vedere - în primul rând că durează mult și în al doilea rând că nimeni nu ne spune nimic. Cea mai mare parte a colegilor noștri au scris pe e-mail la Casa de Sănătate și către toți cei care se ocupă de acest program, dar nu au primit nici un răspuns. De cele mai multe ori, când încercăm să introducem cardul pentru o consultație apare mesajul «cod casă de asigurări de sănătate inexistent». Dacă nici măcar pentru această formulă, care apare de o săptămână, nu se agită nimeni, măcar să ne spună: «da, avem o problemă». Nu numai nouă trebuie să ne spună, trebuie să spună tuturor pacienților care sunt plătitori de asigurări de sănătate. Ar fi fost normal să avem un contract cu ei în calitate de asigurat și ar fi trebuit, în calitatea aceasta de asigurat, să fiu anunțată de așa ceva, nu numai eu ca și medic, vorbesc de oricare dintre noi. Noi ne cerem scuze față de pacienții care au întâmpinat astfel de dificultăți. Nu este normal să ții pacientul aici atâta timp, iar pe ecranul calculatorului să nu scrie nimic sau să-ți apară diverse chestiuni, de cele mai multe ori - time out -, adică ești în afară de tot. Nu am primit nici un răspuns până acum, nu ne-a spus nimeni nimic – că o să meargă mai rar, mai încet sau după ora 16.00- 17.00, măcar să știm un lucru. Acesta era primul lucru de spus, măcar din bun simț”, a declarat, vizibil supărată, dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.

Mentenanța, în aer

Cât despre mult mediatizata mentenanță a sistemului informatic, lucrurile par a fi foarte încurcate, cel puțin la momentul actual.

„Eu am auzit că de fapt la licitația pentru mentenanță, despre care s-a vorbit în vară, au participat mai multe firme, care au făcut contestație și acum se așteaptă rezultatul. Așa am auzit din presă, nu știu sigur. Oricum noi nu am primit nici un răspuns la toate mesajele pe care le-am trimis cu privire la ce se întâmplă și cât mai durează. Așa de mult să dureze, șase zile, nu s-a întâmplat niciodată. Noi vedem pacienții și suntem în stand-by o zi, două, cinci, șase, Dumnezeu știe cât. Practic nu putem lucra nimic pentru că sunt momente multe, ore în care nu merge de nici un fel sistemul”, a punctat dr. Ileana Dumitrescu.

Din acest punct de vedere, nici Spitalul Județean de Urgență Târgoviște nu se simte prea bine. Ieri managerul unității medicale, dr. Claudiu Dumitrescu, ne-a confirmat că sunt ceva probleme cu sistemul informatic și funcționarea cardului de sănătate și că în ultimele zile, într-adevăr, acestea s-au agravat, în mod deosebit în ambulatoriul de specialitate. Am încercat să aflăm un punct de vedere și de la CJAS Dâmbovița, dar din păcate ne-a fost imposibil.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale