Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.10.2015 00:25

Ieri, în prezența ministrului Sănătății, a fost inaugurat la Târgoviște


A A

Sistem electronic performant la Spitalul Județean de Urgență

Sistem electronic performant la Spitalul Județean de Urgență
Acest tip de sistem, implementat și în spitalele din Dâmbovița, este folosit în momentul de față în peste 80 de unități sanitare din țară

❚ Este vorba despre o platformă integrată complexă, în valoare de 4,8 milioane lei, proiectată pentru a optimiza fluxurile de informații cu caracter medical între Spitalul din Târgoviște, Spitalul Moreni și Spitalul Găești ❚ Prin intermediul acestui sistem se vor crea fișe electronice unice fiecărui pacient, se vor reduce erorile de medicație, se vor obține mai rapid informații medicale, se vor transmite electronic notificări atunci când un medicament ajunge sub stocul de urgență ❚ Potrivit ministrului Nicolae Bănicioiu, prin noul sistem medicii vor fi avertizați electronic atunci când un pacient așteaptă de prea mult timp la Urgențe, existând șanse ca lucrurile să se îmbunătățească considerabil și la Unitatea de Primiri Urgențe, unde totuși mai este nevoie de personal specializat

ANA MARIA POPESCU


Ieri, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a parlamentarilor Leonardo Badea și Valentin Calcan, a unor consilieri județeni și a cadrelor medicale, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență, a inaugurat proiectul european „Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unități sanitare în județul Dâmbovița”.

Este vorba despre o platformă integrată complexă proiectată pentru a optimiza fluxurile de informații cu caracter medical între Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, Spitalul Municipal Moreni și Spitalul Orășenesc Găești, asigurând, în același timp, și accesul cetățenilor la servicii medicale electronice de înaltă calitate, în concordanță cu statele dezvoltate europene. Potrivit specialiștilor care s-au ocupat de implementarea programului, prin acest sistem informatic integrat de sănătate se vor crea fișe electronice unice fiecărui pacient, se vor reduce erorile de medicație, se vor obține mai rapid informații medicale, se vor transmite electronic notificări atunci când un medicament ajunge sub stocul de urgență, evitându-se astfel riscul ca spitalele să rămână fără medicamente.

Totodată, se vor genera o serie de tipizate, precum scrisori medicale sau rețete electronice, se vor contabiliza tot ceea ce înseamnă costuri generate de pacienți, toate acestea ducând în final la creșterea calității actului medical. Acest tip de sistem, implementat și în spitalele din Dâmbovița, este folosit în momentul de față în peste 80 de unități sanitare din țară. Valoarea proiectului european implementat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este de aproape 4,8 milioane lei.

„Mai sunt încă anumite reglaje care sunt necesare”

„Inaugurăm proiectul «Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unități sanitare din județul Dâmbovița» derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007- 2013. Inaugurarea reprezintă o confirmare în plus a ceea ce ne dorim să însemne un sistem medical de calitate care să răspundă nevoilor cetățenilor prin îmbunătățirea și facilitarea accesului la servicii de sănătate. Lider de proiect este Spitalul Județean de Urgență. Valoarea proiectului este de 5.940.500,15 lei, din care valoarea eligibilă este de 4.790.725,93 lei. Valoarea facturată în cadrul proiectului până astăzi este de 4.699.511,20 lei, valoarea încasată este de 2.417.471,17 lei. Sistemul permite accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate, la rezultatele serviciilor medicale importante, la informații medicale. Au fost mai multe sesiuni de instruire, mai sunt încă anumite reglaje care sunt necesare pentru a compatibiliza foarte bine sistemul cu programul Casei de Sănătate”, a declarat la momentul inaugurării președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Schimbări importante și la UPU

Noul sistem informatic aduce schimbări și în ceea ce privește timpul de așteptare al unui pacient la Unitatea de Primiri Urgențe. Medicii vor fi avertizați electronic atunci când un pacient așteaptă de prea mult timp să primească îngrijiri medicale, așa că sunt șanse ca lucrurile să se îmbunătățească considerabil și pe această linie, asta bineînțeles dacă va crește și numărul de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe.

„Implementarea acestei platforme disciplinează activitatea și din cadrul Unității de Primiri Urgențe, dar normal se ține cont de capabilitățile acestei Unități, de situația personalului, dar clar va fi o informare mult mai bună a celui care așteaptă, pentru că se scurtează timpii de așteptare în funcție de personalul pe care îl ai și de cât de mare este unitatea respectivă. Un pacient mai bine informat înțelege mai bine situația și este mai puțin recalcitrant ca în alte situații. Și medicul este informat, dar și pacientul este în cunoștință de cauză în funcție de gradul de urgență pe care îl are și de timpul pe care va trebui să-l aștepte”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

După inaugurarea sistemului informatic integrat de sănătate, ministrul a vizitat Unitatea de Primiri Urgențe pentru a vedea cum se lucrează în acest sector.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale