Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.09.2015 00:18

Ieri, la Târgoviște


A A

Ședință extraordinară la CLM cu doar 15 consilieri

Ședință extraordinară la CLM cu doar 15 consilieri
Cele trei proiecte de hotărâre de ieri nu sufereau amânare

❚ Convocarea primarului interimar s-a făcut pentru trei proiecte de hotărâre care nu mai puteau aștepta o ședință ordinară ❚ Cvorumul a fost însă suficient, astfel că s-a aprobat rețeaua unităților de învățământ, s-au stabilit limitele mandatului reprezentantului CLM în AGA la Compania de Apă și s-a aprobat suma de 50.000 lei, contribuția Consiliului Local la Festivalul „Ion Dolănescu”

ANA MARIA POPESCU


Consilierii locali municipali s-au întâlnit ieri în ședință extraordinară pentru a dezbate și vota trei proiecte de hotărâre care aveau regim de urgență și nu puteau fi ținute în sertar până la următoarea întâlnire ordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște. Doar 15 aleși au răspuns convocării la ședință a primarului interimar, însă aceștia au fost suficienți pentru ca întâlnirea să aibă cvorum și proiectele să fie votate. Obligați de lege, consilierii municipali au aprobat ieri la foc automat rețeaua unităților de învățământ preuniversitare din municipiul Târgoviște.

Legea educației naționale obligă Consiliul Local să aprobe anual această rețea a unităților de învățământ și, dat fiind faptul că anul școlar a început, devenise deja o urgență ducerea la îndeplinire a acestei obligații legislative. Se pare că nu au apărut modificări în rețeaua de unități de învățământ, cu excepția faptului că Școala Nr. 9 (unde au învățat primarul interimar Cristian Stan, viceprimarul Cosmin Bozieru, dar și consilierul liberal Ciprian Prisăcaru) și-a pierdut identitatea juridică și a fost arondată Școlii Nr. 3 din cauza faptului că nu mai are înscriși numărul de elevi pe care îl prevede legea.

După ce s-au „dumirit” cum stau lucrurile, consilierii au aprobat actuala structură a rețelei școlare care cuprinde 38 de grădinițe, școli și licee. Tot ieri, în același regim de urgență, a fost adoptat și proiectul privind stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA. Mai exact, aleșii i-au dat „undă verde” mandatarului Adrian Ciocârlan să aprobe în numele CLM rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent anului 2015 la Compania de Apă. Și pentru că la sfârșitul săptămânii în municipiu are loc un important festival de folclor, care aduce la Târgoviște nume mari ale muzicii populare, consilierii locali au aprobat și un parteneriat cu CJD, prin Centrul județean de Cultură, în vederea organizării celei de-a doua ediții a Festivalului de Folclor „Ion Dolănescu”.

Prin acest parteneriat, Consiliul Local contribuie la organizarea festivalului cu suma de 50.000 lei, bani care vor fi folosiți pentru plata artiștilor care vor susține recitaluri, pentru remunerarea prezentatorului, pentru transportul orchestrei „Doina Basarabiei”, dar și pentru închirierea scenei, videoproiectoare și pentru materialele de promovare a festivalului, care va avea loc în perioada 26-27 septembrie, în Piața Tricolorului. La finalul ședinței, aleșii locali au fost de acord și cu demararea procedurilor de reactualizare a documentației pentru extinderea Grădiniței Nr. 9 din Târgoviște, unitate de învățământ care în momentul de față este foarte aglomerată și unde este mare nevoie de realizarea de investiții.

Ședința extraordinară de ieri nu s-a încheiat înainte ca aleșii și primarul interimar al municipiului să ia în discuție posibilitatea unei reorganizări a Poliției Locale, edilul dorindu-și ca agenții acesteia să fie mult mai prezenți pe străzile municipiului. Acestea fiind zise și aprobate, consilierii municipali au mai bifat în această lună încă o ședință extraordinară.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale