Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2015 00:25

Realizate cu bani din economii la proiectul european "Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ"


A A

Șantierele pe apă-canalizare, sub presiunea termenelor

Șantierele pe apă-canalizare, sub presiunea termenelor
Emoții pentru autorități care țin sub lupă constructorii pe apă-canalizare

❚ Este vorba despre lucrările de la Titu, Doicești, Aninoasa și Gura Ocniței. Se înregistrează însă întârzieri la lucrările de la Răzvad ❚ Este absolut necesar ca lucrările să fie finalizate până la finele anului, pentru a nu se pierde banii europeni și pune Compania de Apă în situația de a le termina pe cheltuiala sa ❚ Situația nu este chiar roz: se înregistrează întârzieri la lucrările de la Răzvad, unde abia s-a reușit predarea amplasamentului și se pare că va mai dura o vreme până vor demara lucrările, mai ales că trebuie soluționată și o contestație ❚ În rest, la Titu, Doicești și Aninoasa, lucrările au atins pragul de 30%, iar la Gura Ocniței, doar de 8%

ANA MARIA POPESCU


Contractele de apă și canalizare realizate din economii în localitățile județului sunt monitorizate de conducerea forului administrativ județean! Dat fiind faptul ca economiile provin din proiectul european „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ”, derulat de Compania de Apă, iar lucrările trebuie finalizate în termenul stabilit în contract pentru a nu aduce CATD în situația de a suporta costuri suplimentare din propriul buget, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) nu-i scapă din ochi pe constructori și pune presiune permanentă pe aceștia. Lucrările realizate în județ din economii vin în completarea modernizărilor făcute pe bani europeni, așa că este absolut necesar ca acestea să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Cum se prezintă lucrările

Potrivit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, în momentul de față se lucrează intens la realizarea lucrărilor de apă și canal de la Titu, Doicești, Aninoasa și Gura Ocniței. Se înregistrează însă întârzieri la lucrările de la Răzvad, unde abia s-a reușit predarea amplasamentului și se pare că va mai dura o vreme până vor demara lucrările și asta pentru că în momentul de față există o contestație care urmează să fie soluționată de instanța de judecată.

Doar la Gura Ocniței și Răzvad valoarea lucrărilor care se vor realiza pe economii este de aproape 11 milioane lei. Concomitent cu aceste lucrări, în derulare se mai află un proiect de achiziții de instalații de potabilizare prin tratamente de deferizare și demanganizare a apei livrate în localitățile: Produlești, Poiana, Lungulețu, Vișina, Cojasca, Niculești, Petrești, Șelaru, Morteni, Pătroaia, Crânguri, Ionești, Răcari, Vișinești, Făget – Gura Foii, Mătăsaru și dotări de laborator pentru Compania de Apă. Situația proiectelor pe economii a fost sintetizată de președintele CJD:

„La Titu contractul este în derulare cu un procent bun, de 30%, la Doicești este tot în derulare, procentul de realizare este de 30%. Și contractul de la Aninoasa se află în derulare și este realizat în proporție de 30%. La Răzvad încă nu avem lucrări efectuate, abia s-au predat amplasamentele și este proiectul cel mai întârziat. La Gura Ocniței este un grad de realizare de 8%. Tot pe această zonă, avem o achiziție de dotări de laborator care este lansată pe SEAP, dar procedura este nefinalizată și are o valoare de 1.424.593 lei. Mai există un lot II la Răzvad, care este în procedură de soluționare a contestației la Curtea de Apel, deci s-a trecut de faza CNSC, sperăm să avem o soluție în această lună și să putem începe lucrările din economii și în această localitate”, a declarat Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale