Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.03.2018 00:25

De ieri,


A A

Salarii occidentale la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Salarii occidentale la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

❚ Guvernul a găsit în cele din urmă soluția financiară pentru creșteri salariale consistente în sistemul medical în speranța că astfel se va pune punct exodului medicilor și asistenților în străinătate ❚ Începând de la 1 martie medicii și asistenții nu numai că nu mai au niciun motiv să plece în țări străine, dar nici să mai primească „atenții” din partea pacienților, o practică „la negru” care până acum „rotunjea” considerabil veniturilor cadrelor medicale din anumite specialități

ANA MARIA POPESCU


Salarii ca-n Occident pentru medicii și asistenții din România și din Dâmbovița! 1 martie a venit pentru personalul medical din sistemul de sănătate de stat cu salarii mărite, Guvernul găsind în cele din urmă soluția financiară pentru creșteri salariale consistente în speranța că astfel se va pune punct exodului medicilor și asistenților în străinătate, acolo unde nivelul de salarizare era mult mai ridicat și le permitea un trai mult mai decent. Acum medicii și asistenții nu mai au de ce să se plângă, salariile le depășesc cu mult așteptările, unele dintre indemnizațiile salariale chiar s-au dublat iar câștigurile înregistrate sunt acum, după caz, de ordinul zecilor și sutelor de milioane lei vechi. Începând de la 1 martie, medicii și asistenții nu numai că nu mai au niciun motiv să plece în țări străine, dar nici să mai primească „atenții” din partea pacienților, o practică „la negru” care până acum „rotunjea” considerabil veniturilor cadrelor medicale din anumite specialități medicale. Părerea este împărtășită și de managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, care ieri în cadrul unei conferințe de presă a vorbit despre salariile din sistem și despre cum ar trebui să se desfășoare de acum, după măriri, actul medical.

Acesta a mărturisit că creșterile sunt uriașe, în unele cazuri chiar se dublează salariile și a făcut și o comparație între salariile de dinainte și de după 1 martie. Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență începând de ieri salariul brut al unui medic primar, gradul V, este de 15.577 lei, cel al unui asistent debutant, gradația V, este de 4600 lei, iar salariul unui asistent principal, gradația V, este de 4800 de lei. Acesta susține că salariile sunt motivante și speră ca medicii și asistenții medicali plecați la spitale și clinici din străinătate să se întoarcă acasă. „Într-adevăr, de la 1 martie, pentru medici și asistenți Guvernul actual a găsit o soluție de salarizare superioară... Mulți au fost alertați că de ce cresc salariile doar la medici și asistenți, principiul a fost că doar medicii și asistenții părăsesc România pentru niște salarii mai bune în străinătate și acesta a fost principiul pentru care doar la aceste două categorii profesionale din cadrul unităților sanitare să se realizeze o creștere substanțială, care pentru unii într-adevăr pare stiințifico-fantastică, dar iată să s-a găsit soluția finanțării... Aș putea să vă dau câteva exemple, și recunosc că deși salariile sunt bune și la momentul actual vor fi într-adevăr considerate mai demne profesiei cu care ne ocupăm zi de zi. Vă dau exemplu medicului primar gradația V, care este cea mai înaltă gradație profesională, dacă la momentul actual are salariul de bază de 7020 lei și crește la 15.567 lei, deci practic se dublează. Vorbim numai de salariul de bază pentru că medicii care efectuează gărzi au și un contract suplimentar... Un asistent debutant, gradația V, de la 2500 lei crește salariul la 4600 lei, iar la un asistent principal, care are gradația V, crește salariul de la 3200 lei la 4800 lei. Sunt creșteri semnificative... La salariile astea eu zic că se vor atrage medicii din străinătate... După creșterea aceasta salarială acum se poate pune serios problema și separării prestării de servicii medicale și la stat și în privat de către medici. Eu nu sunt de acord nici nu practicile de a primi atenții de la pacienți, în cazul în care se dovedește că se face acest lucru fiecare răspunde răspunde de ceea ce face. Sunt total împotriva condiționării actului medical dacă o astfel de practică există”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale