Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2018 00:18

Liderii PNL Dâmbovița, pe aceeași lungime de undă cu parlamentarul Cezar Preda


A A

Repartizarea fondurilor de la CJD îi nemulțumește pe liberali

Repartizarea fondurilor de la CJD îi nemulțumește pe liberali

ANA MARIA POPESCU


În sfârșit, deputatul liberal Cezar Preda este pe aceeași lungime de undă cu liderii Partidului Național Liberal Dâmbovița în ceea ce privește repartizarea sumelor din cotele defalcate din TVA și impozit pe venit realizată de Consiliul Județean Dâmbovița (CJD). În ultima ședință a CJD, aleșii județeni ai Partidului Național Liberal au refuzat să acorde un vot pozitiv proiectului de hotărâre care privea repartiția banilor proveniți din cota de TVA și impozit pe venit pe motiv că mai multe unități administrativ teritoriale conduse de edili liberali sunt „văduvite” de fonduri. Astăzi, și parlamentarul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda, se declară la fel de nemulțumit de modul în care au fost împărțiți banii de către conducerea forului administrativ județean și solicită ca lucrurile să fie îndreptate la prima rectificare de buget. Deputatul liberal cere să se facă dreptate unităților administrativ teritoriale administrate de primari PNL, să li se aloce și lor sume ceva mai consistente care să le permită să supraviețuiască și să continue investițiile pe care le au în derulare. Cezar Preda mai susține că unitățile administrativ teritoriale conduse de edili PNL sunt un pic cam dezavantajate de repartizarea sumelor în funcție de numărul de locuitori, și asta pentru că „localitățile liberale” sunt mai mici, iar numărul locuitorilor este și el pe măsură.

„Primarii Partidului Național Liberal, în afară de unul-doi, sunt nemulțumiți”

„O problemă este repartizarea sumelor de către Consiliul Județean Dâmbovița în baza unor calcule de procente, în care se regăsesc localitățile județului Dâmbovița. Cred că modul de repartizare al sumelor, strict procentual, pe arierate, pe cheltuieli de întreținere și pe completarea sumelor la numărul de locuitori din fiecare unitate administrativ teritorială este nedrept. Iarăși bogatul ia mai mult și săracul ia mai puțin. Eu cred că această împărțire trebuie să aibă un echilibru și cred că discuțiile în perioada următoare, după ce se schimbă președintele, pe viitor, trebuie să le discutăm pentru ca la următoarea rectificare lucrurile acestea să se îndrepte. Nu intru în amănunte legat de cine a primit mai mult, cine a primit mai puțin, dar în orice caz, primarii Partidului Național Liberal, în afară de unul-doi, sunt nemulțumiți... Dar nemulțumirea lor nu vine neapărat dintr-o anumită decizie subiectivă, vine din faptul că modul în care s-au calculat aceste chestiuni pentru toate unitățile administrativ teritoriale i-a nedreptățit. Noi avem și localități foarte mici, vă dau exemplu aici localitatea Moțăieni care, deși are investiții în curs și are o grămadă de lucruri pe care trebuie să le facă, nu a primit mai nimic. Mai sunt și alte comune mici care sunt conduse de primari ai Partidului Național Liberal”, a declarat deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale