Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.07.2017 00:18

Parlamentarii de Dâmbovița, Cezar Preda și Iancu Caracota, au făcut declarații surpriză într-o conferință de presă


A A

PSD-iști lăudați de PNL-iști

PSD-iști lăudați de PNL-iști
În ciuda „ordinelor” de partid, Iancu Caracota și Cezar Preda (PNL) au cuvinte de laudă despre Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu și Leonardo Badea

❚ Activitatea premierului Mihai Tudose și a ministrului Apărării Adrian Țuțuianu, precum și a parlamentarului Leonardo Badea, fost președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, a fost apreciată surprinzător de laudativ într-o conferință de presă susținută de liberalii Cezar Preda și Iancu Caracota ❚ Deși este în opoziție, liberalul îl laudă fără perdea pe actualul primministru Mihai Tudose, însă susține că nu se va da înapoi de la critică atunci când se vor produce derapaje guvernamentale ❚ „Că pare el așa venit din Brăila... Eu nu-l văd pe Tudose să se compromită, va face lumină în orice. Am înțeles că trebuie să dăm în ei, dar pe ce să dau în ei, singurul lucru care este de contestat este că au schimbat programul de guvernare”, a spus deputatul PNL ❚ Un alt membru al guvernului în care Cezar Preda are încredere este ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu ❚ „Eu, în locul lui Țuțuianu nu mi-aș rata șansa și aș scoate din gaura neagră și Moreni, și Dragomirești, și Mija. Dacă nu le scoate dânsul acum, cine s-o mai facă, interpelările noastre?!”, a mai transmis public Cezar Preda ❚ Plecat recent în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, social democratul Leonardo Badea a fost nevoit să părărească Parlamentul și, implicit, funcția de președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților ❚ „Pentru el este un câștig mare, un câștig profesional, dar pentru județ este o pierdere. Leonardo Badea era foarte bun la Comisia de Buget-Finanțe, ținea cont de toată lumea, de toți primarii, indiferent că erau de la PNL, de la PSD. Eu, dar și senatorul Iancu Caracota, am avut o relație foarte corectă cu Leonardo Badea, era un bun specialist”, a declarat, în ciuda animozităților politice, deputatul liberal Cezar Preda

ANA MARIA POPESCU


Laude liberale pentru premierul Mihai Tudose și pentru unii miniștri din cabinetul său! În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda, a mărturisit că îl cunoaște pe actualul premier de peste un deceniu, a lucrat împreună cu acesta la Consliul Europei, nu are până acum niciun motiv pentru care să-l critice și nici nu va face acest lucru doar de dragul de a ataca un adversar politic. Și pentru a răsturna „glumele” care s-au făcut în ultima perioadă la adresa prim-ministrului, deputatul liberal a declarat că îl cunoaște foarte bine pe noul conducător de la Palatul Victoria, este un om care nu poate fi păcălit ușor, un bun profesionist și mai ales nu consumă băuturi alcoolice.

„Criticile nu trebuie făcute pe persoană, criticile trebuie făcute pe Guvernul care s-a angajat”

Parlamentarul Partidului Național Liberal îl laudă fără perdea pe actualul prim-ministru, însă susține că nu se va da înapoi de la critică atunci când se vor produce derapaje guvernamentale.

„Nu știu câți îl cunosc pe primul ministru așa cum îl cunosc eu, am lucrat 10 ani cu el la Consiliul Europei. În primul rând eu vă spun că nu bea... Eu vă spun cinstit, pentru că dacă ar fi să dau într-un om pe care nu-l cunosc este simplu, la români acesta este cel mai simplu lucru. În al doilea rând, nu este ușor de păcălit, nu este prost, este maestru de șah, este un om cu care trebuie să fii foarte atent... Că pare el așa venit din Brăila, în Brăila sunt oameni șmecheri să știți nu este joacă, dar nu-i de păcălit și nici de compromis. Eu nu-l văd pe Tudose să se compromită, va face lumină în orice. Am înțeles că trebuie să dăm în ei, dar pe ce să dau în ei, singurul lucru care este de contestat, dar aici Curtea Constituțională sau orice altă putere în stat poate să spună că a fost validat de Parlament, este că au schimbat programul de guvernare. Dacă schimbă programul de guvernare, singurii care pot săi penalizeze sunt cetățenii, la vot, dacă ei consideră că au avut alte așteptări. În momentul în care orice problemă este într-un derapaj față de ceea ce au promis, eu în calitate de parlamentar PNL am să sancționez imediat, dar eu nu am să atac niciodată un om numai de dragul de a da în cineva care nici nu a început treaba. Criticile nu trebuie făcute pe persoană, criticile trebuie făcute pe Guvernul care s-a angajat”, a declarat deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda.

Chiar dacă există adversitate politică, deputatul liberal a mărturisit că se bucură pentru faptul că județul Dâmbovița a dat ministrul Apărării și speră ca social democratul Adrian Țuțuianu să scoată industria de apărare dâmbovițeană din „gaura neagră” în care s-a cufundat în ultimii ani. Deputatul Cezar Preda crede că ministrul Apărării nu va rata șansa de a rezolva problemele cu care se confruntă societățile din industria de apărare de la Moreni, Dragomirești și Mija. Ba mai mult decât atât, parlamentarul liberal speră că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, va rezolva și problema Casei Armatei din Târgoviște, adică o va da pe „mâna” autorităților județene pentru a o reabilita, moderniza și a o transforma într-o adevărată sală de spectacole.

„Este un mare avantaj pentru județ că dă ministrul Apărării. Eu cred că domnul Țuțuianu nu poate să-și rateze șansa. Eu, în locul domniei sale nu mi-aș rata-o, aș scoate din această gaură neagră și Moreni, și Dragomirești, și Mija. Dacă nu le scoate dânsul acum, cine s-o mai facă, interpelările noastre?! Eu chiar îmi doresc să facă acest lucru... Am avut o discuție cu domnul Țuțuianu acum ceva timp despre Casa Armatei. Armata ne-a spus ca prim răspuns că nu dă această Casă și m-am dus la Țuțuianu, i-am spus și mi-a raspuns că se duce și el la Minister pentru că trebuie să fie o greșeală... Acum vedem dacă este sau nu o greșeală, pentru că acum este ministru, este în pixul lui această problemă”, a declarat deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda.

Regrete PNL după plecarea lui Leonardo Badea din Comisia Buget-Finanțe

Parlamentarii PNL de Dâmbovița „plâng” după social democratul Leonardo Badea, după ce acesta a decis să părăsească Parlamentul României și să preia funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF)! Chiar dacă fac parte din partidul de opoziție, parlamentarii dâmbovițeni ai Partidului Național Liberal, deputat Cezar Preda și senator Iancu Caracota, susțin că plecarea lui Leonardo Badea de la șefia Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților și din Parlament reprezintă o mare pierdere pentru județ și asta pentru că, din funcția pe care o ocupa la nivel parlamentar, acesta putea să ajute foarte mult unitățile administrativ teritoriale din Dâmbovița. Deputatul Cezar Preda lasă încă o dată la o parte animozitățile politice existente între PNL și PSD și recunoaște că social democratul Leonardo Badea este un profesionist care își făcea foarte corect și meticulos treaba la Comisia de Buget-Finanțe, ajuta și trata pe toată lumea la fel, fără să țină cont de culoarea politică a celor cu care intra în contact. Parlamentarii PNL de Dâmbovița au se pare numai cuvinte de laudă pentru Leonardo Badea și regretă plecare acestuia din Parlament, însă sunt convinși că va face o treabă bună și la Autoritatea de Supraveghere Financiară, acolo unde era nevoie de un specialist pentru a se face lumină pe piața financiară din România.

„Trebuie să vă spun o chestiune, faptul că a plecat la Autoritatea de Supraveghere Financiară colegul nostru Leonardo Badea este o pierdere pentru județ. Țineți minte ceea ce vă spun... Pentru el este un câștig mare, un câștig profesional, dar pentru județ este o pierdere. Leonardo Badea era foarte bun la Comisia de Buget-Finanțe, foarte bun, foarte aplicat, ținea cont de toată lumea, de toți primarii, indiferent că erau de la PNL, de la PSD, nu ținea cont. Eu, dar și senatorul Iancu Caracota, am avut o relație foarte corectă cu Leonardo Badea, era un bun specialist. Păi acum ne-am trezit iar cu ăla din Galați (n.n. Ștefan Viorel – deputat PSD Galați), ăla care a plecat, care când aude de Dâmbovița parcă vorbești de New York, el are treabă cu navele lui de pe Dunăre, cu alte lucruri”, a declarat deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dinu Marian este noul candidat PSD la Primăria Gura Șuții
Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale