Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2014 00:21

Consultările locale au stabilit și o concluzie:


A A

PSD Dâmbovița vrea ca partidul să rămână la guvernare

PSD Dâmbovița vrea ca partidul să rămână la guvernare
Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, opinia generală este pentru continuarea guvernării

❚ Motivele sunt multiple, însă cel mai important aspect în opinia președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, îl constituie sprijinirea aleșilor locali social-democrați care, în momentul de față, sunt majoritari în administrațiile locale ❚ Alte argumente sunt: îndeplinirea obligațiilor pe care PSD și le-a asumat sub sigla USL la alegerile din 2012, dar și asigurarea unui echilibru pe scena politică ❚ PSD va decide săptămâna viitoare dacă rămâne sau nu la guvernare, în momentul de față având o susținere parlamentară de peste 67%

A. M. POPESCU


 

Partidul Social Democrat trebuie să rămână la guvernare și să ducă la final mandatul dat de popor în 2012! Declarația aparține președintelui Consiliului Județean Dâmbovița și al PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care spune că Guvernul Ponta, care are o susținere parlamentară de peste 67%, trebuie să rămână pe baricade și să își îndeplinească obligațiile pe care și le-a asumat în fața poporului la alegerile din 2012. Liderul socialdemocraților dâmbovițeni recunoaște că la nivelul partidului a avut loc o serie de consultări, iar majoritatea liderilor PSD de la nivel de regiune și de la nivel național împărtășesc aceeași opinie, aceea că PSD trebuie să continue guvernarea, iar Victor Ponta trebuie să rămână premierul României.

O singură opțiune PSD pentru ieșirea de la guvernare

Motivele sunt multiple, însă cel mai important aspect îl constituie sprijinirea aleșilor locali PSD care, în momentul de față, sunt majoritari în administrațiile locale: „Îmi exprim poziția personală și cred că PSD trebuie să rămână la guvernare, pentru că are un mandat dat de popor, prin alegeri, în anul 2012, și în al doilea rând pentru că are obligații de îndeplinit față de cei care ne-au ales. Singura opțiune pentru ieșirea de la guvernare pe care eu am auzit-o este a primarului de la Sectorul 3, Robert Negoiță, ea a rămas singulară. Al treilea lucru, din consultările pe care le-am avut la nivel de regiune, dar și la nivel național, cu lideri ai partidului, opinia cvasimajoritară este în sensul rămânerii partidului la guvernare. Luând în calcul pe de-o parte nevoia de a asigura un echilibru pe scena politică românească, continuând cu nevoia de a ne sprijini aleșii locali, care sunt la momentul acesta majoritari în toate structurile administrației publice locale și județene și nu în ultimul rând pentru a pune în aplicare programul nostru de guvernare care credem noi că a dat până acum rezultate, chiar dacă lucrul acesta nu a fost încă foarte bine perceput de majoritatea populației”.

Există totuși un risc

Președintele Adrian Țuțuianu a precizat că, dacă guvernul și-a făcut sau nu treaba, vor decide prin vot alegătorii, în anul 2016: „Sigur că rămânerea la guvernare generează și riscul continuării unui proces care este firesc, acela de erodare. Orice guvernare se erodează, depinde de noi dacă vom ști să ținem echilibrul corect și în 2016, la alegerile locale, populația să perceapă foarte bine rezultatele guvernării”.

Este posibilă o cooptare a PLR în structura guvernului

Potrivit presei naționale, PSD decide săptămâna viitoare dacă rămâne la guvernare. Președintele PSD, Victor Ponta, a arătat că „deocamdată” opinia generală este aceea de se duce mandatul la bun sfârșit. Premierul a mai spus că pe 10 decembrie bugetul pe 2015 va veni în Parlament, iar imediat după aceea va propune în coaliția de guvernare o restructurare a guvernului, în așa fel încât și PLR să fie reprezentat la nivel de miniștri în Executiv.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale