Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.10.2015 00:25

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a ieșit la rampă cu explicații publice


A A

Proiectul Drumului 711-720 se va dovedi cel mai bun din regiune

Proiectul Drumului 711-720 se va dovedi cel mai bun din regiune

❚ Este vorba despre reabilitarea și modernizarea drumului Moreni - Târgoviște - Buftea, care odată realizat, ar urma să scoată județul din izolarea economică, dar aflat deocamdată în faza de proiect, a intrat deja în corzile opoziției ❚ Practic, drumul ar uni cele două municipii ale județului cu capitala și cu Sectorul Agricol Ilfov, cu Aeroportul „Henry Coandă”, dar și cu drumul Pucioasa - Moreni și Drumul Sudului - până la cu autostradă

ANA MARIA POPESCU

 


 

Sătul de luările de poziție din ultima vreme ale adversarilor politici legate de proiectele administrației județene, care privesc drumurile dâmbovițene, președintele Consiliului Județean a ieșit la rampă cu o serie de explicații menite să-i lămurească atât pe cei care critică acțiunile actualei conduceri CJD, dar în special pe locuitorii județului.

Pentru că adversarii din opoziție critică de câte ori au ocazia proiectul ales de conducerea forului administrativ județean pentru a primi finanțare în următorul exercițiu financiar european, șeful CJD explică astăzi de ce este atât de importantă reabilitarea și modernizarea Drumului 711-720 Moreni - Târgoviște - Buftea, un proiect care are se pare rolul de a ne scoate județul din izolarea economică și nu numai. Potrivit președintelui Adrian Țuțuianu, acest drum unește cele două municipii importante ale județului, asigură și o legătură a județului cu capitala și cu Sectorul Agricol Ilfov, lucru care este important în contextul în care spre această zonă se produce cea mai mare migrație atât a forței de muncă, cât și a activităților economice.

Un alt lucru important este acela că drumul va face legătura și cu Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni. Președintele CJD susține că se va vedea și mai clar cât de important este acest drum atunci când se va stabili punctajul proiectului în vederea obținerii de fonduri europene, iar atunci cu siguranță adversarii politici vor rămâne fără „muniție de atac”.

„Adversarii politici tot continuă să vorbească despre drumuri și despre faptul că proiectul ales de noi, 711-720 Moreni-Târgoviște până la Buftea, nu ar fi cea mai bună soluție și am greșit că nu am ales nu știu ce alte drumuri vor ei... Este proiectul cel mai bun din regiune și veți vedea acest lucru atunci când se va stabili punctajul. Drumul unește cele două municipii, Târgoviște și Moreni, o zonă extrem de populată, ne asigură conectivitatea cu București și cu Sectorul Agricol Ilfov și acesta este sensul principal de migrație și pentru forța de muncă și pentru activitățile economice. De asemenea, are conectivitate și cu două proiecte europene finanțate anterior, respectiv drumul Pucioasa - Moreni și Drumul Sudului Dobra - Titu – Potlogi - legătura cu autostrada. Conectivitatea este o cerință obligatorie prin Ghidul de finanțare, care este public. Deci am ales foarte bine... Un alt lucru care trebuie știut este că harta din regiunea Sud-Muntenia a fost cea mai bine apreciată la Bruxelles, Comisia Europeană a avizat această hartă pentru că toate drumurile care se construiesc în județe sunt cu legătură unele cu altele...”, a explicat președintele PSD și CJD, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale