Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.05.2020 13:14

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat astăzi, în conferința de presă online...


A A

Programul "Repornim România"

Programul

„Repornim România” este programul cu care Partidul Social Democrat vrea să vină în sprijinul angajaților, dar și al angajatorilor din România care se confruntă în momentul de față cu probleme serioase generate de criza sanitară, care a generat la rândul ei și o criză economică de amploare în mai multe domenii de activitate.

Elaborat de Partidul Social Democrat, programul va fi pus la dispoziția guvernului Orban și președintelui Iohannis, iar dacă factorii decidenți nu vor ține cont de el, liderii PSD anunță că vor pregăti legi în Parlament pentru a proteja veniturile românilor și a reporni economia.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan a prezentat pe larg fiecare punct din programul Partidului Social Democrat „Repornim România” care suprinde măsuri economice și sociale, ferme și clare menite să stimuleze economia țării, dar și să dea încredere angajatorilor, salariaților, pensionarilor că această criză poate fi depășită.

„România are nevoie de o relansare serioasă, cu măsuri ferme și clare, care să protejeze veniturile oamenilor și care să dea încredere antreprenorilor, angajaților și pensionarilor că pot depăși rapid această criză. Timp de două luni am lansat nenumărate apeluri să oprim atacurile politice și să ne gândim mai mult la oameni și la economie. Acesta este, din nou, un astfel de apel. Partidul Social Democrat propune programul „Repornim România”, care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică. Sunt măsuri șoc de susținere economică pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri. Sunt 28 de măsuri economice și sociale care au patru obiective fundamentale:

1. menținerea puterii de cumpărare a populației

2. repornirea economiei

3. protejarea locurilor de muncă

4. stimuli economici.

Este un pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50 la sută din fonduri interne și 50 la sută din fonduri europene și care va costa mai puțin de 8% din PIB. Mult mai puțin decât ceea ce alocă toate statele din jur. Dar sunt măsuri bine direcționate, care sunt menite în primul rând să deblocheze economia, în al doilea rând să stimuleze economia și nu în ultimul rând să reducă presiunea fiscală pe o perioadă determinată”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan.

 

Pachetul de măsuri economice și sociale gândit de Partidul Social Democrat pentru repornirea României cuprinde:

1. PSD sprijină angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară Propunem 2 măsuri concrete: Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă. tot pe o perioadă de 3 luni. Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.

2. PSD susține locurile de muncă Prin suspendarea impozitului pe venit. a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul Turismului. Transporturilor. Horeca. Cosmetică. Profesii liberale - dacă mențin locurile de muncă.

3. PSD protejează puterea de cumpărare a populației Printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

4. PSD susține familiile cu venituri mici asigurând o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni În valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună. Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

5. PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin: Eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni. fără penalități și dobânzi; Susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finanțate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%; Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați; Decontarea rapidă a concediilor medicale.

6. PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin: Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation astfel încât derularea acestora să poată fi continuată; Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpărării de creanțe de la IMM-uri de către instituțiile de credit.

7. PSD susține exporturile prin garanții de stat 100% Precum și cu credite cu perioada de grație extinsă fără plata ratelor pe perioada de grație.

8. PSD susține agricultura românească prin: Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse; Dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

9. PSD încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de producție auto și electrocasnice prin: Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi; Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus către achizițiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice; Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

10. PSD încurajează turismul din România Printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021; Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani.

„Acestea este doar o parte din cele 28 de masuri economice și sociale care sunt incluse în programul nostru „REPORNIM ROMÂNIA”. PSD are acest program și îl dă la cheie președintelui Iohannis și Guvernului său care nu au fost în stare să facă nimic până acum. Trebuie doar să implementeze acest program. Noi suntem pregătiți cu oamenii noștri să îi sprijinim în implementare. Dacă acest guvern nu va face nimic, vom pregăti legi în Parlament pentru a proteja veniturile românilor și a reporni economia”, a menționat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Gabriel Plăiașu, numit la conducerea S.A.P.E
Dezvăluiri "despre candidații cu infracțiuni și hotărâri judecătorești"
În Târgoviște se derulează cele mai mari proiecte accesate pentru educație
Alexandru Oprea susține candidatura lui Cornel Ștefan
Situația disperată a COS Târgoviște, pe masa Ministerului Economiei
Pro România și PNL, blat politic?
"Incompetență demonstrată în gestionarea sistemului educațional"
Consilierul Premierului, vizită la Universitatea „Valahia”
"Universitatea nu a fost construită să găzduiască întâlniri politice"
"Au refuzat dublarea alocațiilor de copii"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uluitorul cinism politic...

GEORGE COANDĂ


... l-a „pus în valoare”, deunăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban. Nici că se putea mai anapoda pentru guvernul PNL și pentru PNL însuși. Nu pricep din ce pricini, premierul, și președinte al PNL, a băgat o fugă până în Valea Jiului – „valea plângerii”, nu-i așa – ca să marcheze cu înalta sa prezență Ziua Minerului, cu care ocazie a participat, depunând... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale