Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.06.2015 00:12

Semnal de alarmă tras de președintele Asociației Comunelor din România filiala Dâmbovița


A A

Primăriile riscă să rămână fără funcționari

Primăriile riscă să rămână fără funcționari
Dorinel Soare, președinte Asociația Comunelor din România, primar al comunei Niculești

❚ Motivul îl reprezintă salariile mici din sistemul administrației publice ❚ „Până acum erau posturile blocate și ne plângeam că nu putem să le ocupăm, acum le-am deblocat și le scoatem la concurs, dar nu le ocupă nimeni, la banii aceștia nu vine nimeni”, a transmis Dorinel Soare, președinte al Asociației și primar la Niculești, care de mai mulți ani cere sloluții la partid și la parlamentari pe acest subiect

ANA MARIA POPESCU


Salariile mici din sistemul administrației publice lasă primăriile fără funcționari! Primarii din județul Dâmbovița se plâng de câte ori au ocazia că funcția de funcționar public a devenit neatractivă din cauza salariilor foarte mici din sistem, iar acest lucru îngreunează activitatea derulată în unitățile administrativteritoriale unde este muncă multă, responsabilitate mare și salariați puțini și prost remunerați.

Printre edilii locali îngrijorați de această situație se numără și Dorinel Soare, primarul localității Niculești și președinte al Asociației Comunelor din România filiala Dâmbovița, care de ani întregi le cere superiorilor pe linie de partid, parlamentarilor și guvernanților să rezolve această problemă a salarizării funcționarilor publici. În caz contrar, primăriile riscă să rămână fără angajați și, inevitabil, să se producă un blocaj administrativ.

 

La salarii mici, performanță de unde?!

Edilul de la Niculești consideră că este inadmisibil ca un funcționar al primăriei să fie plătit cu salariul minim pe economie și, în condițiile acestea, să îi ceri și performanță administrativă. Dorinel Soare susține că a devenit o „provocare” să-i convingi să mai muncească pe acești oameni la salariile pe care le primesc.

Dacă până acum, primarii se plângeau că au nevoie de personal, dar nu pot face angajări pentru că posturile din administrație erau blocate, acum aceștia se confruntă cu situația contrară: au posturi vacante, dar nu se prezintă nimeni la concurs ca să le ocupe.

„Pe noi, ca primari, ne frământă salarizarea funcționarilor publici. Un funcționar public dintr-o primărie cum e Niculești are vreo 8 milioane lei vechi, are salariul minim pe economie. Or, nu poți să facă performanță și să-l ții acolo să muncească pe acest salariu. Până acum erau posturile blocate și ne plângeam că nu putem să le ocupăm, acum le-am deblocat și le scoatem la concurs, dar nu le ocupă nimeni, la banii aceștia nu vine nimeni. Sperăm ca propunerile noastre să ajungă mai departe, ele sunt însușite și de Asociația Comunelor pe țară și au fost înaintate și dlui Dragnea atunci când era ministru”, a precizat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale