Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.02.2018 00:25

Luna februarie vine cu surprize la “fluturași”!


A A

Polițiștii, loviți la salarii

Polițiștii, loviți la salarii

❚ Deși muncesc suplimentar asigurând permanența la domiciliu, vor fi polițiști care, în această lună, vor primi „bani mai puțini, sume cuprinse între 200 și 700 de lei și, în alte cazuri, chiar 800 de lei”, afirmă liderul sindicatului din Poliția dâmbovițeană, Florin Bălan ❚ Sindicatele și reprezentanții MAI discută problema salarizării, dar încă se așteaptă ordinul de aplicare a Legii salarizării pentru a vedea „dacă solicitările se vor regăsi acolo”

VIRGIL VOINESCU

 


 

Aproximativ 8000 de polițiști de la nivel național, între care și unii dâmbovițeni, vor primi mai puțini bani la salariul din luna în curs, ne-a declarat, Florin Bălan, liderul Sindicatului Polițiștilor dâmbovițeni, sindicat afiliat Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Acesta a spus că intrarea în vigoare a Legii salarizării va scădea salariile polițiștilor care asigură permanența de la domiciliu. „La nivel național sunt aproximativ 8000 de polițiști, între aceștia și dâmbovițeni. Ei sunt obligați să se supună unor restricții pe care le-a pus angajatorul, adică Poliția Română. În ciuda acestor restricții care înseamnă ca polițistul așteptă ordine și trebuie să intervină în cazul în care este solicitat pentru a face cercetări la fața locului, în diverse cazuri, sporul în bani pentru această muncă nu se mai regăsește în noua Lege a salarizării. A fost tăiat. A rămas însă activitatea polițistului de a asigura permanența de la domiciliu. Aceasta pentru că este o lipsă mare de personal, undeva în jurul a 25.000 de funcții vacante, între acestea o bună parte și în județ. Nefiind oameni, nefiind o altă posibilitate, trebuie asigurată permanența cu personalul existent de la domiciliu”, ne-a declarat liderul sindical, Florin Bălan.

Bălan: Nici creșterea de salariu anunțată nu va fi una pe măsură

„Acest personal, cel care continuă să desfășoare activitatea de permanență de la domiciliu, va primi bani mai puțini, sume cuprinse între 200 și 700 de lei și, în alte cazuri, chiar 800 de lei”, a afirmat Florin Bălan, cu precizarea că problema salarizării este încă subiect de dialog între sindicate și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și se așteaptă ordinul de aplicare a Legii salarizării. „Vrem să vedem dacă solicitările noastre se vor regăsi acolo”, a subliniat liderul de sindicat. Mai mult, șeful sindicaliștilor dâmbovițeni din Poliție, Florin Bălan, a ținut să menționeze că nici creșterea de salariu anunțată nu va fi una pe măsură, deși polițiștii sunt aproape zilnic confruntați cu probleme privind siguranța cetățeanului și, de multe ori, polițistul este ultragiat și chiar siguranța și protecția sa ridică probleme, atât pe fondul lipsei de legislație care să-l protejeze, cât și al lipsei de personal.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale