02.02.2018 00:25

Polițiștii, loviți la salarii

Polițiștii, loviți la salarii
Galerie foto

❚ Deși muncesc suplimentar asigurând permanența la domiciliu, vor fi polițiști care, în această lună, vor primi „bani mai puțini, sume cuprinse între 200 și 700 de lei și, în alte cazuri, chiar 800 de lei”, afirmă liderul sindicatului din Poliția dâmbovițeană, Florin Bălan ❚ Sindicatele și reprezentanții MAI discută problema salarizării, dar încă se așteaptă ordinul de aplicare a Legii salarizării pentru a vedea „dacă solicitările se vor regăsi acolo”

VIRGIL VOINESCU

 


 

Aproximativ 8000 de polițiști de la nivel național, între care și unii dâmbovițeni, vor primi mai puțini bani la salariul din luna în curs, ne-a declarat, Florin Bălan, liderul Sindicatului Polițiștilor dâmbovițeni, sindicat afiliat Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Acesta a spus că intrarea în vigoare a Legii salarizării va scădea salariile polițiștilor care asigură permanența de la domiciliu. „La nivel național sunt aproximativ 8000 de polițiști, între aceștia și dâmbovițeni. Ei sunt obligați să se supună unor restricții pe care le-a pus angajatorul, adică Poliția Română. În ciuda acestor restricții care înseamnă ca polițistul așteptă ordine și trebuie să intervină în cazul în care este solicitat pentru a face cercetări la fața locului, în diverse cazuri, sporul în bani pentru această muncă nu se mai regăsește în noua Lege a salarizării. A fost tăiat. A rămas însă activitatea polițistului de a asigura permanența de la domiciliu. Aceasta pentru că este o lipsă mare de personal, undeva în jurul a 25.000 de funcții vacante, între acestea o bună parte și în județ. Nefiind oameni, nefiind o altă posibilitate, trebuie asigurată permanența cu personalul existent de la domiciliu”, ne-a declarat liderul sindical, Florin Bălan.

Bălan: Nici creșterea de salariu anunțată nu va fi una pe măsură

„Acest personal, cel care continuă să desfășoare activitatea de permanență de la domiciliu, va primi bani mai puțini, sume cuprinse între 200 și 700 de lei și, în alte cazuri, chiar 800 de lei”, a afirmat Florin Bălan, cu precizarea că problema salarizării este încă subiect de dialog între sindicate și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și se așteaptă ordinul de aplicare a Legii salarizării. „Vrem să vedem dacă solicitările noastre se vor regăsi acolo”, a subliniat liderul de sindicat. Mai mult, șeful sindicaliștilor dâmbovițeni din Poliție, Florin Bălan, a ținut să menționeze că nici creșterea de salariu anunțată nu va fi una pe măsură, deși polițiștii sunt aproape zilnic confruntați cu probleme privind siguranța cetățeanului și, de multe ori, polițistul este ultragiat și chiar siguranța și protecția sa ridică probleme, atât pe fondul lipsei de legislație care să-l protejeze, cât și al lipsei de personal.