Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2017 00:21

Liberalii au marcat ieri 142 de ani de la înființarea partidului


A A

PNL vrea să renască

PNL vrea să renască

ANA MARIA POPESCU

 


 

Liberalii au sărbătorit ieri 142 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal! Sărbătoarea liberală a debutat cu un „pelerinaj” la casa Brătienilor de la Ștefănești-Argeș, dar și cu un moment de reculegere și omagiere a familiei Brătianu. Liberalii dâmbovițeni, alături de lideri importanți de la nivel central, precum Raluca Turcan, Ludovic Orban, Cristian Bușoi, Viorel Cataramă, parlamentari, membri și simpatizanți PNL din Dâmbovița și Argeș au depus coroane de flori la căpătâiul celor care au scris istoria liberalismului în România și au participat la o slujbă de pomenire care a avut loc la capela familiei Brătianu de la Vila Florica. După omagierea celor care au pus bazele liberalismului, membri PNL Dâmbovița au participat la un simpozion organizat de colegii din Argeș pe terasa Vilei Florica, eveniment în cadrul căruia s-au purtat discuții pe tema istoriei partidului, despre ceea ce a însemnat Partidul Național Liberal în istoria țării și pentru liberalii din România. Seara, liderii PNL de la nivel central, din Dâmbovița, dar și din Argeș au continuat sărbătoare liberală la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, acolo unde au participat la un eveniment de înaltă ținută, „Serata liberală”, în cadrul căreia s-au continuat discuțiile despre istoria Partidului Național Liberal, despre amprentele pe care le-a lăsat acest partid istoric pe scena politică din România, s-au decernat premii unor elevi cu rezultate deosebite la olimpiada națională de istorie și s-a ascultat muzică de calitate în cinstea a 142 de ani de la înființarea PNL.

„142 de ani, o vârstă cu care puține partide se pot mândri”

„Este un moment istoric, 142 de ani este o vârstă cu care puține partide se pot mândri. Partidul Național Liberal își sărbătorește ziua de naștere, după ce în urmă cu 142 de ani o mână de fruntași de la diverse formațiuni politice au hotărât împreună ca Partidul Național Liberal să ia naștere. Am participat la evenimentele de la Florica, dar am organizat și noi o Serată liberală la Târgoviște, unde au avut loc discuții liberale presărate cu câteva momente artistice. Aceștia au fost și primii pași pentru o înfrățire cu Organizația Argeș, care ne dorim să fie de lungă durată și să fie strânsă, astfel încât Partidul Național Liberal, la nivel național, să capete o mai mare importanță. Îmi doresc ca și alți colegi să procedeze la fel, astfel încât, pas cu pas, să devenim un partid care să însemne mai mult pe scena politică națională”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

PNL, unul dintre cele mai vechi partide din România și din Europa

„Sărbătorim 142 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, un eveniment important nu numai pentru noi, liberalii, ci zic eu și pentru România și pentru toți românii. De ce?! Pentru că Partidul Național Liberal a fost și este cel mai important partid din România, unul dintre partidele cu o vechime importantă chiar din Europa. 142 de ani pentru un partid înseamnă mult și cine studiază și face politică știe cât de greu este să reziști pe o scenă politică atâtea zeci sau sute de ani. Această aniversare este de asemenea un moment în care să fim împreună, lideri locali, lideri centrali, candidați la președinția partidului, parlamentari, colegi din județele apropiate, un moment să ne cunoaștem mai bine între noi. La mulți ani PNL! La mulți ani liberali din toată țara!”, a declarat Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș.

„PNL este un partid puternic pe partea dreaptă a politicii românești”

„M-am bucurat să avem în jurul nostru foarte mulți liberali, veterani, seniori cu experiență, oameni care gândesc și iubesc în spirit liberal. Un moment de asemenea sărbătoare pentru Partidul Național Liberal trebuie celebrat în fiecare zi pentru că este un moment în care prețuim valorile, dar prețuim și performanța, rezultatele concrete ale unei activități politice pe care înaintașii noștri au avut-o în interes public. Mi-aș dori ca viitorul Partidului Național Liberal să se poată mândri cu atâtea rezultate în folosul oamenilor precum astăzi noi apreciem rezultatele și performanța înaintașilor noștri. PNL este un partid puternic pe partea dreaptă a politicii românești, însă Partidul Național Liberal trebuie să ajungă partidul în care să se regăsească toți oamenii optimiști, curajoși, curați, muncitori din această țară. Aș dori ca PNL să se consolideze în timp ca principala alternativă la PSD pentru că PNL este un partid deopotrivă cu valori, cu principii sănătoase, dar și cu foarte mulți oameni de calitate. Trebuie doar ca forțele bune să se unească”, a declarat Raluca Turcan, președinte interimar PNL.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale