Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.08.2017 00:25

Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan, explică actuala situație…


A A

Pensionările din instituțiile de forță, pun în pericol siguranța națională

Pensionările din instituțiile de forță, pun în pericol siguranța națională
„Toată lumea depune rapoarte de pensionare pentru că se diminuează pensia, prin modul de calcul. Aceea este o poveste că nu se umblă la modul de calcul”, susține președintele Sindicatului

❚ „La ora actuală pleacă toți profesionai știi din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și vor trece mulți ani până când vom pregăti alți profesioniști” ❚ În cinci zile (28 iulie – 1 august), s-au depus la nivel national 700 de cereri de pensionare, sindicaliștii estimând că 5000 de cadre MAI vor solicita pensionarea până la finele anului ❚ Dâmbovița este un județ cu deficit de personal, unde cererile de pensionare nu vin în avalșanșă, pentru simplul motiv că oamenii au plecat de mult din sistem ❚ Graba chestorilor de poliție și a generalilor din instituțiile de forță de a ieși din sistem este explicată de liderul de sindicat din Dâmbovița prin aceea că „ei sunt conștienți că nu vor mai prinde această pensie, pentru că domniile lor au foarte multe sporuri, au indemnizații de conducere, plus alte sporuri care se dau de regulă la oamenii de casă ai politicienilor sau ai consilierilor unor politicieni”

VIOLETA STANCIU

 


Pensia mai dulce decât salariul!? Statutul de pensionar este din ce în ce mai râvnit de salariații instituțiilor de forță, respectiv Poliție, Armată, SRI, STS etc, care, odată ajunși la vârsta de 45-50 de ani, se cer la pensie! Problema este că fenomenul a scăpat de sub control, iar ieșirea „tinerilor pensionari” din câmpul muncii riscă să pună în pericol siguranța națională a țării. Dacă în perioada 28 iulie - 1 august 2017, la nivel național, s-au depus 700 de cereri de pensionare, liderul de sindicat al polițiștilor din județul Dâmbovița, Florin Bălan, estimează că, până la 15 septembrie a.c., peste 5000 de cadre din MAI vor solicita ieșirea la pensie.

„La noi, la Dâmbovița, nu sunt așa de multe cereri de pensionare pentru că majoritatea au plecat deja din sistem și avem un deficit de cadre, care, la data de 31 iulie, era de circa 13%. Probabil că sunt vreo 4 - 5 cereri de pensionare la noi în județ. Deci nemaifiind foarte mulți, nu o să mai fie o aglomerație, pentru că au plecat deja din sistem din cauza acestei nesiguranțe – salarizarea este precară, pensia uite-o, nu e... În aceste condiții, oamenii, chiar dacă vor să mai lucreze câțiva ani de zile, au preferat să părăsească sistemul și s-au angajat în altă parte. Au luat pensia care este, pentru că pentru serviciul polițienesc, pentru cel care a lucrat peste 25 de ani, pensia să știți că este mică la cei care lucrăm în stradă. Sunt câțiva șefi pe la București, câțiva chestori care au pensiile mari, în rest pensiile sunt mici pentru ceea ce facem...”, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni.

Graba chestorilor de poliție și a generalilor din instituțiile de forță de a ieși din sistem este explicată de liderul de sindicat Florin Bălan prin aceea că „ei sunt conștienți că nu vor mai prinde această pensie, pentru că domniile lor au foarte multe sporuri, au indemnizații de conducere, plus alte sporuri care se dau de regulă la oamenii de casă ai politicienilor sau ai consilierilor unor politicieni, iar dacă aceste sporuri, în viitor, nu se vor mai pune la pensie, normal că va fi o pensie mai mică”.

3000 lei, pensia medie a polițiștilor

De asemenea, președintele de sindicat al polițiștilor din județul Dâmbovița, Florin Bălan, susține că polițiștii care lucrează în stradă au pensii decente, media fiind undeva la 3000 de lei. Cei care au ieșit din sistem, la vârsta de 40 de ani, cu pensii generoase se pare că au profitat de legile proaste făcute peste noapte de politicieni.

„Polițistul de rând are o pensie decentă, să spunem, iar față de polițiștii din alte state europene, pensia este foarte mică. Deci pensia este 85% din salariul brut. Numai cei care au primit anumite decorații, pentru activitatea depusă, se pot duce la 100%. Se vorbește despre acei generali care au ieșit la pensie, care au fost încadrați de politicieni pe funcții de consilieri, de secretari de stat, dar aceștia nu au ieșit la pensie pe legea pensiilor militare, la 40 de ani, ci pe statutul polițistului. Acesta, în momentul în care l-au modificat, prin ordonanță de urgență, nu au consultat sindicatele. Pe statutul polițistului, dacă se desființează unitatea, dacă funcția este unică, i se dă negație și în baza negației ei au ieșit la pensie și cu vechime de 15 ani. S-a folosit o lege care a fost făcută pe picior, cum sunt făcute toate... peste noapte... Problema este că acum, pe noua ordonanță, pensia se calculează la salariul net. Păi dacă îmi calculează la salariul net și ies cu jumătate din pensia cu care ies acum, eu polițistul de rând, care lucrez în stradă, de ce să mai stau dacă iau jumătate din pensie din 15 septembrie încolo? Nu mai bine ies acum, cu pensia întreagă?!”, se întreabă retoric sindicalistul Florin Bălan, care se gândește foarte serios să-și depună raportul.

Situația este similară și la Jandarmi

„Și la Jandarmi, toți cei care îndeplinesc condițiile, au început să depună rapoarte, dar vă dați seama că nu poți să depui raport peste noapte, trebuie să-ți faci o serie de calcule, să-ți vezi vechimea... Cei care le-au avut pregătite din timp pot să depună rapoartele. Adevărul, realitatea, față de ceea ce se prezintă la televizor, este total diferită. Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, sunt pensii militare și atât. În toată lumea există pensii militare, iar condițiile în care ies militarii sunt cele similare cu ale noastre. Deci noi nu depășim 100% salariul, asta este o poveste. În orice caz, ceea ce s-a făcut acum putem considera că este un atentat la siguranța națională. Păi noi slujim sistemul polițienesc al statului, serviciile secrete, armata... La ora actuală, pleacă toți profesioni știi din sistemul de apărare, ordine publică, siguranță națională și vor trece mulți ani până când vom pregăti alți profesioniști. Nu mai vorbim de armată, servicii secrete, unde, ca și la noi, durează 5-6 ani să pregătești un polițist. Deci, pensia medie în sistemul militar, unde intră și polițiștii, este undeva la 3000 de lei. Deci despre ce vorbim? Toată lumea depune rapoarte de pensionare pentru că se diminuează pensia, prin modul de calcul. Aceea este o poveste că nu se umblă la modul de calcul...”, ne-a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Dâmbovița, Florin Bălan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale