Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.02.2015 00:19

Pamflet


A A

Nasul lui Udrea

Nasul lui Udrea

ALINA MAVRODIN VASILIU


După ce ne-a arătat, timp de 10 ani, aproape toate goliciunile trupului său, Elena Udrea a șocat națiunea și televiziunea cu... nasul. Tot discursul său despre decredibilizarea statului de drept, a justiției independente și a răzbunării SRI a căreia victimă ne-a asigurat că este, s-a risipit ca un fum când Elena Udrea s-a întors zâmbitoare printre colegii parlamentari și le-a arătat cu degetul, nu obrazul, ci... nasul.

Gestul mai puțin obișnuit în lumea civilizată, dar foarte cunoscut în cea a interlopilor, ne-a reamintit brusc din ce categorie face parte protejata lui Băsescu. Asta în caz că unii se fac că nu știu, iar alții ar vrea să uite. Toată țara, toată seara, a stat în gură cu... nasul lui Udrea, vrând să priceapă ce-a vrut să transmită și cui, cu organul său olfactiv. În paranteză fie spus, simțul său la mirosit sursele de parale ilegale pare să se fi dezvoltat atât de tare în ultimii ani încât le-a afectat grav pe celelalte.

Pe cel numit în popor „bunul simț” sigur l-a pierdut în timpul exercitării preamarii puteri politice cu care a fost cadorisită pentru serviciile făcute în famiglie. Dar nu pentru regăsirea simțurilor pierdute de politicienii corupți s-au opintit procurorii DNA să o ancheteze în sfârșit, ci pentru recuperarea la buget a pagubelor de ordinul sutelor de milioane de euro și a mitelor de milioane și chiar zeci de milioane de euro, despre care nasul Elenei Udrea, de-ar putea... vorbi, ar fi de speriat ce-ar ieși! Atingându-l gingaș pe nara dreaptă, într-un gest ostentativ și asigurându-se că e filmată, aceasta avea să transmită „unei persoane dragi”, după propria-i mărturisire, că „totul este în regulă”.

N-a spus pe facebook dacă „persoana dragă”, pentru care și-a mângâiat nasul precum interlopii, era în sala de plen a Parlamentului, în penitenciar ori acasă „în sânul familiei”. Sau pretutindeni, dânsa având în multe locuri câte o „persoană dragă” cu care și-a „împlinit destinul” politico-mafiot. Chiar și prin Dâmbovița. Am văzut că multe dintre ele sunt deja trase pe dreapta. Unele chiar și penal. Vezi, de-aia și-a mângâiat doar nara dreaptă. Ideologic vorbind, așa cum pun politicienii mereu problema, se prea poate ca în curând gestul Elenei Udrea să se repete și pentru stânga. De fapt n-a făcut niciun secret din asta, atunci când i-a avertizat pe colegii săi parlamentari că-n locul ei poate fi și domnul Ponta.

Dar asta nu cred să fi fost decât o disperată diversiune de smintire doctrinară folosită la adresa unui „adversar politic” de un politician încolțit dintr-o dată de trei cereri de arestare formulate de DNA. Sau o fi sperat că arătându-le nara dreaptă celor care s-au declarat de stânga, o să-i convingă pe români că-n Parlament toți sunt la fel. Ceea ce este greu de crezut, întrucât votul de luni seară a dovedit contrariul. Și totuși… nasul Elenei Udrea, dacă mă întrebați pe mine, nu cred să-și fi spus... ultimul cuvânt. Nu știu dacă procurorii DNA, polițiștii și ofițerii SRI vor avea curajul s-o întrebe ce-a vrut „să zică” atingându-și nara dreaptă spre camerele de filmat, de teamă că gestul i-ar putea include și pe ei.

Orice s-ar spune, Elena Udrea ne-a dovedit că are un nas fin la nași, dar și la fini, ducând plocoanele din politica de cumetrie spre cele mai înalte niveluri de corupție ale statului. De drept, desigur. N-ați văzut că și prietena sa „antimafia”, Alina Bica, s-a apărat la nevoie tot cu nasul? „Ce-am făcut, am tras pe nas?”, se rățoia ea la ziariștii care au întrebat-o ce-a căutat la Paris cu protejata lui Băsescu. Elena Udrea, spre deosebire de fosta șefă a DIICOT, a părut stăpână pe situație până ieri. Calmă, zâmbitoare și plină de răbdare, a avertizat totuși națiunea că statul de drept s-ar afla într-un uriaș pericol. N-am prea înțeles până acum, oricât m-am forțat, dacă pericolul pentru națiunea română e mai mare dacă tace sau dacă vorbește pupila fostului președinte.Te pomenești că, de fapt, asta a vrut „să spună”... nasul lui Udrea.

P.S. Unii au sperat ieri, până în ultima clipă, că Elena Udrea ar putea să facă niște vrăji cu nasul său, precum Samantha din celebra comedie. Dar n-a fost să fie și a plecat cu cătușe de la DNA, semn că „vrăjile” nu i-au mai ținut.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale