Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.09.2015 00:25

Ieri, vizită maraton în județ și întâlnire cu primarii dâmbovițeni


A A

Ministrul Mediului, față în față cu problemele județului

Ministrul Mediului, față în față cu problemele județului
La Titu și la Găești, ministrul Mediului s-a declarat mulțumită de lucrări

❚ Grațiela Gavrilescu a participat la inaugurarea Stației de Epurare a apelor uzate de la Titu și a inspectat lucrările de la obiectivul similar, ce se derulează la Găești ❚ La Nucet, a vizitat Stațiunea piscicolă, instituție unică în România, dar cocoșată de probleme ❚ O avalanșă de probleme au avut de transmis oficialului de la București și edilii dâmbovițeni, în cadrul unei întâlniri speciale cu ministrul Mediului, care a răspuns punctual situațiilor semnalate și a promis în continuare sprijin pentru proiectele județului

VIRGIL VOINESCU

 


 

La invitația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a efectuat ieri o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Prima oprire a oficialului de la București a fost la Titu, unde Grațiela Gavrilescu a participat la inaugurarea Stației de epurare din oraș. Aceasta face parte din Programul Operațional Sectorial de Mediu POS-1 și, potrivit directorului Companiei de Apă Dâmbovița, Mircea Constantin, este cuplată ca proiect cu alte două obiective, respectiv, Stația de epurare și rezervoarele de apă, ambele din orașul Găești.

„Valoarea acestora este de 38 milioane RON, fără TVA, dar obiectivul de la Titu, are valoarea de 12,5 milioane de RON fără TVA”, a precizat directorul CATD. Potrivit managerului de proiect al firmei Rotary Construcții, Dan Dicea, obiectivul de la Titu se află în teste. Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a prezentat celor prezenți situația proiectelor pe apăcanalizare derulate pe POS-1 de Mediu în județ, cu o valoare de circa 125 milioane de euro. „Avem 10 contracte de bază. În Titu avem lucrări pe două dintre aceste contracte. Al doilea contract important, cu două loturi, are în vedere extinderea rețelelor de apă și canal în toate cartierele și satele aparținătoare orașului Titu. Ambele sunt în derulare. Ultimul contract din cele zece este întârziat. Sper ca până la data de 31 decembrie să finalizăm aceste lucrări, ca să putem să avem toți banii europeni”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Totodată, președintele CJD a adresat ministrului rugămintea de a deschide o nouă sesiune de proiecte prin Fondul de Mediu, iar ministrul a apreciat faptul că a fost dus la îndeplinire acest proiect extrem de important, arătându-se încrezătoare că Dâmbovița va reuși să se situeze „în topul celor 10 județe în care absorbția pe fonduri europene va fi de 100% sau undeva 90- 95%”.

La Găești, al doilea obiectiv al vizitei, ministrul Mediului a inspectat șantierul noii Stații de epurare a apei, interesându-se de mersul lucrărilor, raportor fiind managerul de proiect Dan Dicea. Acesta a precizat că lucrările sunt realizate 90%, în acest moment lucrându-se la amenajările exterioare: drumuri, trotuare, balustrade, lucrări de arhitectură.

Reprezentantul constructorului a avansat ca termen de finalizare a lucrărilor două săptămâni la montat echipamentele, urmând probele preliminare, iar inaugurarea să fie în 25 octombrie. Cel de-al treilea obiectiv al vizitei ministrului a fost la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, obiectiv unic în țară, dar aflat în dificultate financiară. Ministrului i-a fost prezantate dotările și rezultatele cercetării și i s-a cerut sprijinul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale