Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.12.2014 00:16

Surpriză de proporții pentru consilierii județeni PNL+PDL la ultima ședință ordinară a CJ Dâmbovița din 2014


A A

Marin Antonescu și Adrian Dumitru, noii vicepreședinți CJD, cu votul PSD

Marin Antonescu și Adrian Dumitru, noii vicepreședinți CJD, cu votul PSD
Cei 20 de consilieri județeni rămași la ședință au votat în unanimitate ca Marin Antonescu și Adrian Dumitru să devină noii vicepreședinți ai CJD

❚ Consilierii PNL+PDL, prin vocea liderului de grup Jean Popescu, au solicitat la începutul ședinței amânarea mai multor puncte de pe ordinea de zi, inclusiv eliberarea din funcție a lui Gabriel Grozavu și votarea noilor vicepreședinți ❚ Pentru că președintele CJD Adrian Țuțuianu a refuzat propunerea, aleșii județeni PDL și PNL au părăsit sala, cu excepția consilierilor PDL Marin Antonescu și Neli Ion, care au asigurat astfel cvorumul pentru votarea noilor vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Surprize de proporții în ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Județean Dâmbovița! CJD are doi vicepreședinți noi: Marin Antonescu – (deocamdată) PNL și Adrian Dumitru – independent (fost PP-DD). Iată, așadar, că socotelile consilierilor județeni PNL dinaintea ședinței CJD nu s-au potrivit cu cele din târgul politic dâmbovițean.

Sedința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, convocată pentru vineri, 19 decembrie a.c., a avut o ordine de zi stufoasă, cu nu mai puțin de 49 de proiecte de hotărâre. Din totalul de 35 de consilieri, au mai rămas 20, după ce aleșii „noului” PNL au hotărât să părăsească sala. Consilierii PNL+PDL, prin vocea liderului de grup Jean Popescu, au solicitat la începutul ședinței amânarea mai multor puncte de pe ordinea de zi, inclusiv eliberarea din funcție a lui Gabriel Grozavu și votarea noilor vicepreședinți. Președintele CJD Adrian Țuțuianu a refuzat propunerea, pe motiv că i-a invitat de două ori pe liderii PNL+PDL la negocieri, dar nu a primit niciun răspuns.

Cu alte cuvinte, jocurile erau făcute! Iar PSD și-a făcut jocurile tocmai cu aleșii județeni PDL Marin Antonescu și Neli Ion. Cei doi „liberali”, foști democrat-liberali, au refuzat să părăsească sala de plen alături de ceilalți consilieri județeni PNL și PDL și au votat alături de PSD și de președintele Adrian Țuțuianu. Astfel, cei 20 de consilieri județeni rămași la ședință au votat în unanimitate ca Marin Antonescu și Adrian Dumitru să devină noii vicepreședinți ai CJD, în locul lui Gabriel Grozavu – eliberat vineri din funcție, și Ioan Marinescu – numit prefect de Dâmbovița.

Noul vicepreședinte Marin Antonescu ar fi declarat că nu se teme de o eventuală excludere din PNL, pe care ar urma să o conteste în instanță.

 

Proiecte de hotărâre votate

Dintre celelalte proiecte de hotărâre care au trecut cu votul consilierilor județeni prezenți, amintim Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului pe anul 2014 și proiectul referitor la construcția și amenajarea laboratorului de medicină nucleară la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (în spatele Secției de Cardiologie, prin fonduri proprii și de la Ministerul Sănătății).

Adrian Țuțuianu a anunțat că ministrul Sănătății sprijină proiectul cu fonduri importante, județul urmând să participe doar cu 10% din suma necesară. Arhitectul șef al județului, Cristina Herția, a prezentat „Actualizarea planului urbanistic general” și „Regulamentul de urbanism” la proiectul de hotărâre privind asocierea CJD cu localitățile Comișani, Cojasca, Dobra, Slobozia Moară, Ocnița, Cornățelu, Morteni și Lucieni prin consiliile locale ale acestora.

Secretarul județului și președintele Consiliului Județean Dâmbovița s-au referit și la un proiect european de amenajare a unui spațiu pentru Arhivele Naționale, prin reabilitarea unor clădiri de la unitatea militară de la Gara Târgoviște Sud. De asemenea, arhitectul Dan Nițescu a prezentat proiectul de realizare a unui complex-parc pe o întindere de peste 11 hectare, tot pe terenul din zona fostei unități militare de la gară. În finalul ședinței, a fost prezentată „Informarea privind propunerea de reorganizare a activității SC Carpatmontana Serv SA, precum și a instituțiilor și serviciilor publice subordonate”.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a declarat că unii dintre salariați vor fi redistribuiți la Complexul Național Muzeal Curtea Domnească sau la Biblioteca Județeană Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale