Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2020 20:25


A A

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ONLINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ONLINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

   Duminică, 17 mai, cu prilejul Zilei Naționale a Familiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, tinerii din Arhiepiscopia Târgoviștei au celebrat darul sacru al vieții, participând on-line la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020.

   Anul acesta manifestarea s-a desfășurat sub genericul „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”, iar numeroșii tineri din Eparhia noastră s-au alăturat, ca în fiecare an, mișcării pro-viață care se desfășoară la nivel național în peste 900 de localități, mărturisind nevoia ocrotirii vieții umane, ca cel mai de preț dar dumnezeiesc.
   Restricționat din cauza pandemiei provocată de COVID-19, evenimentul pro viață a fost marcat de o sesiune video inedită a „Marșului pentru viață 2020 online București”, coordonată de Eliza-Maria Cloțea – Președintele Asociației Studenți pentru viață și de Alexandra Nadane – Președintele Asociației România pentru viață. Pe scena virtuală au fost prezentate mărturii și discursuri de către Lavinia Stan – coach parental și mamă a șase copii, Adelina Fronea – Președintele Asociației LifeCall, Alex Ilie – Director Executiv la Alianța România fără Orfani și tatăl a patru copii adoptați, urmate de concertul Live for Life, susținut de Raluca Blejușcă, Ioana Picoș și Ana Teodora.

 


   Pe parcursul întregii zile, tinerii din toată Eparhia au distribuit pe rețelele de socializare articole, clipuri, fotografii, bannere și logouri motivaționale, ca expresie a solidarității față de familiile care au pierdut un copil în timpul sarcinii sau la naștere, față de femeile însărcinate care trec prin momente dificile și față de copiii născuți și nenăscuți ai României.
   Menționăm că în anii trecuți, la Târgoviște, cu acest prilej, marșul se desfășura prin centrul Municipiului, sub coordonarea Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, la el luând parte circa 3.000 de tineri de la parohiile din întreaga Eparhie și oficialități locale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Credința - pavăza tare a vieții noastre!
Anul școlar va începe pe 14 septembrie
61,09% rata de promovare a concursului național de titularizare
Live Performance "România Infinită"
Număr record de înscrieri la UVT
620 de candidați prezenți la examenul de titularizare
"Generația trădată" - romanul unei sincere spovedanii
Elevii de nota 10, premiați la Consiliul Județean Dâmbovița
Biblioteca Județeană își ține publicul aproape... pe internet
Descoperire importantă prin săpături arheologice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dâmbovița, spre care perspective?

Care va fi viitorul Târgoviștei și al județului Dâmbovița? Iată o întrebare care, de bună seamă, mă frământă nu numai pe mine, dar și pe mulți dintre conjudețenii mei, și, cu deosebire, pe cei tineri care vor să-și împlinească destinul aici, căci nu toți simt impulsul de a-și lua lumea-n cap, căutându-și un trai mai ferice cine știe pe unde, amăgiți de „miraculosul Occident”.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale