Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.08.2018 00:19

Editorial


A A

Mai bine monarhie decât președinție…

Mai bine monarhie decât președinție…

GEORGE COANDĂ


…așa au început să gândească din ce în ce mai mulți români, unii republicani din convingere, ca și în cazul semnatarului acestui editorial, dar, cum se spune, mai în glumă, mai în serios, viața bate filmul. Iată, se apropie alegerile prezidențiale. Prin „clasa politică” a început să bată un taifun de nebunie. Klaus Werner Iohannis, așa cum am mai spus într-un editorial, a și furat startul, iar acum, de teama unui eșec, a bătut palma cu pedeliștii lui Băsescu, ăia de au confiscat PNL, dându-i buldogului Blaga „misia de onoare” de a organiza - omul este uns cu toate alifiile politichiei mioritice - campania electorală și de a-l duce din nou în înaltul fotoliu de la Cotroceni. În coaliția PSD/ALDE, neliniștile dau în clocot, mai ales că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este evident că-și dorește o susținere din partea coaliției, ceea ce îl nemulțumește pe Liviu Dragnea, cu „sabia lui Damocles” încă deasupra capului. Și se vehiculează fel de fel de nume ce ar putea fi aruncate în jocul prezidențialelor. Dar nu știu cât de capabile ar fi să aducă votul victoriei. Ce figuri prezidențiabile oferă deocamdată sau vor fi oferite, nu mai contează. În fond, pe fondul scrutinului prezidențial, chiar nu contează ce nume vor intra în cursă, căci niciunul dintre cei patru președinți post-revoluționari nu a reușit să fie un autentic salvator al patriei, ba dimpotrivă, sub pulpana fiecăruia, înaltele trădări ale interesului național au dus la dezastrul inimaginabil al României. Românii, este neîndoios faptul, și-au pierdut încrederea în funcția de președinte al republicii. Altă variantă nu ar mai fi decât reinstaurarea Monarhiei. E drept că această șansă am pierdut-o odată cu plecarea la cele veșnice a Regelui Mihai I. Ca atare, nu știu ce mai poate oferi familia regală în prezent și în viitor. Da, de un rege poate că ar avea nevoie poporul român acum. Pentru că asta e condiția monarhului, el reprezintă statul și nu politicul, națiunea și nu establishment-ul instituțional, supus intereselor de grup partinic, este primus inter pares, factorul de echilibru în ciocnirile de orgolii și afacerisme meschine, politice și economice. Pierdută și această șansă, mi-e teamă că, la anul, românii, luați de val, vor vota iar pe cine nu trebuie. Dar care este pe pohta ce-o pohtesc colonizatorii României.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale