Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.07.2014 00:19

Editorial


A A

Lupul moralist din Cotroceni

Lupul moralist din Cotroceni

ANDREI VASILIU


Milioane de români numără cu înfrigurare zilele până la terminarea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu. Timpul pare să fie singura soluție împotriva unui dezastru pe care nu l-au putut opri nici două suspendări, nici voturile a 7,4 milioane de români, nici măcar recenta difuzare a înregistrărilor video incendiare care au devoalat putreziciunea coruptă dintre pereții familiei prezidențiale.

 

Și timpul încă are răbdare, vorba scriitorului Marin Preda, dar nu mai multă, pare-se, decât majoritatea covârșitoare a românilor, care așteaptă schimbarea ca pe o dezrobire. Ieri l-am văzut la pupitrul prezidențial pe dl Băsescu invocând tot felul de argumente politicianiste pentru a-și justifica refuzul de a promulga legea reducerii CAS. Ne-a bătut la cap și cu câteva măciuci reformiste cu care a schilodit el însuși salariile și pensiile românilor.

Domnia sa nu mai știa aseară dacă e de dreapta sau de stânga, de amândouă sau de niciuna, făcând pe premierul în această țară care are premier, dar nu și președinte. Ca tânăr ce mă aflu doar de câțiva ani în jurnalismul românesc, pot spune cu mâna pe inimă că mi-a displăcut profund simulacrul de declarație de presă, în care Traian Băsescu făcea aseară un recurs obsesiv la investițiile care, zice-se, vor fi afectate de reducerea CAS, vărsând lacrimi de crocodil pe mormintele locurilor de muncă. Dar nu și pe pietrele funerare ale firmelor care au creat cândva respectivele locuri de muncă.

 

La președintele Băsescu, însă, astfel de fracturi logice par să fie ceva la ordinea zilei. Dacă n-aș fi făcut anchete de presă în județul ăsta fruntaș la aruncat banii publici pe apa sâmbetei în numele unor așa-zise investiții ba inutile, ba inoportune, ba prost făcute, ba supraevaluate, aș fi zis că a urlat rațiunea de dreapta în nepopularul nostru președinte.

 

Doar că același personaj avea să-și nege propriul crez politic în aceeași declarație de presă, făcându-l arșice pe premierul de stânga care propune și susține o ditamai măsură... de dreapta: reducerea CAS cu 5%. Nici faptul că măsura fiscală, cu efect din 2015 încolo, a fost votată în unanimitate de Parlament nu-l reduce la tăcere pe cel care acum câțiva ani și-a asumat cu voluptate majorarea TVA de la 19 la 24%.

 

Am văzut cu ochii mei pe hârtie și pe câmpie ce jaf s-a făcut cu „banii de investiții” în Dâmbovița, de exemplu, în guvernarea Boc tutelată de Traian Băsescu. Asta în timp ce salariile și pensiile erau aproape înjumătățite de aceeași echipă de șoc care-și umplea buzunarele cu banii publici, dirijând „investițiile” în propriile firme și finanțându-și un aparat de propagandă toxic. Când știu cât de greu le este unor firme să supraviețuiască, nu să huzurească, în această junglă economică sufocată și controlată politic, m-a indispus să-l reaud pe Traian Băsescu făcând pe lupul moralist cu apetit electoral de dreapta pentru beregata stângii.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Andrei Vasiliu la 16.07.2014 11:12

@florin, Cred ca nu mai e nimic de zis. Poate din punctul dvs de vedere a fost rau cand au iesit romanii in strada la -20 de grade Celsius (niste propagandisti pontisti, nu-i asa?) ca sa schimbe regimul cu unul in care au fost intregite salariile si pensiile. Daca v-ati bucurat cand v-a taiat Traian Basescu salariul cu 25% si credeti ca are „balls”, va rog mult de tot sa-l luati cu tot cu ale domniei sale „balls” la dvs in casa. Deocamdata, la Cotroceni nu-l mai vrea aproape nimeni.


Trimis de florin la 16.07.2014 10:18

si pontismul pute la fel... ca sa fiu in acelasi spirit ca domnia voastra.
si ca sa fiu in asentimentul domniei voastre:
1. printre milioanele de romani am banuit ca sunteti si domnia voastra...
2. nu am auzit de asemenea de nicio demisie de onoare a parlamentarilor cand acestia au pierdut lamentabil referendumul de suspendare al presedintelui din 2007... sau ala nu se pune!? Cum se face ca tot timpul va aduceti aminte, nu e numai cazul dvs, doar de momentele care va fac placere
3.Ca ati adus vorba de lipsa banilor de la investitii cand a taiat salariile si pensiile. Dvs ati vazut reactia ministrului de finante sarb de duminica!? Si-a dat demisia ptc primul ministru nu a vrut sa aplice aceleasi masuri la ei in tara. Reactia primului ministru sarb in cadrul aceleiasi conferinte de presa!? A recunoscut ca ministrul de finante are dreptate dar ca el nu o poate aplica... cu alte cuvinte "you need balls, baby!"
4. si sa va mai spun ceva.. eu fac parte din sistemul bugetar... si ma uit la buzunarul meu.. in 2010, cu salariul taiat, reuseam sa ma descurc onorabil... acum, cu salariul intreg... nu mai reusesc acelasi lucru. Cum va explicati ca atunci cand TVA-ul la paine era de 24%, paine de 300g era 0,70 bani, iar acum aceeasi paine, cu TVA 9%, este 1 leu? Dati-mi o explicatie.. logica va rog... ca eu nu pot pricepe... NU cumva reducerea aceasta de TVA a fost compensata cu scumpiri la alte taxe? sau introducerea unora noi?
Eu nu l-am sustinut si nu il sustin pe Traian Basescu. Nu sunt de acord cu multe din cele ce a facut si daca e dovedit vinovat pentru ceva... sa intre la "racoare", prea putin ma intereseaza... dar ce ma deranjeaza este ca nu vedeti mai departe de lungul nasului ...psd-ist (sau pontac)... Sunteti unul din cei carora daca dl. Ponta le spune sa se arunce in put.. va aruncati fara sa clipiti.. doar ptc asa a spus "sefu". eu doar v-am atras atentia ca la momentul Cotroceni, cei doi au fost ca niste elevi prinsi fara temele facute...

Concluzie: Nici dvs nu mai postati articole in spirit civic ca lumea se prinde imediat cine e propagandist. Pute "pontismul"de la o posta!
si sa va mai soun ceva: sunt unul din cei care de ceva ani ma duc la vot doar pt a imi anula votul si a fi sigur ca nu voteaza altcineva in locul meu...


Trimis de Andrei Vasiliu la 15.07.2014 19:47

@florin, N-am zis ca ii numar zilele lui Traian Basescu, e cu totul altceva. Ati si pus cuvintele intre ghilimele cand e limpede ca ele nu-mi apartin. Am zis ca milioane de romani numara zilele pana la finalul mandatului presedintelui Traian Basescu. Va mai amintiti de cele 7,4 milioane de romani care i-au votat demiterea? Sau de placutele cu AMR? Sunt doar 2 exemple...

Apoi eu n-am vorbit despre penibilele consultari de la Cotroceni, ci despre penibila declaratie de presa de dupa. Poate nu ati remarcat 2 minciuni flagrante si uriase ale lui Traian Basescu: 1. Nu erau bani de investitii cand a taiat salariile si pensiile. 2. El este apoliticul lider al "Partidului Romania". Ingrozitor! Nu l-am vazut preocupat de MTO atunci cand Elena Udrea cheltuia miliarde de euro pe investitii complet inutile. Nici cand chema presedintii PDL de Consilii Judetene la Vila Lac pt asa-zise consultari. Iarasi, sunt doar 2 exemple si imi pare rau ca Victor Ponta si Ioana Petrescu nu au avut inspiratia sa i le ofere pe loc...

Concluzie: Nu mai pozati in cetatean cu spirit civic, ca lumea se prinde imediat cine e propagandist. Pute basismul de la o posta!


Trimis de florin la 15.07.2014 10:04

auzi, domnule Goe, matale tu ai vazut cumva alta inregistrare a intalnirii de la Cotroceni? Adica alta inregistrare fata de ce a vazut o tara intreaga? chiar ca esti dl Goe!!!! dar nu o sa publici acest coment ca e critic.... il scriu ca sa ma descarc ca prea esti nedrept... nedrept cu tine... de ce nu ai puterea sa vezi lucrurile asa cum sunt? ca sunt albe, ca sunt negre... un jurnalist bun este acela care vede lucrurile asa cum sunt, nu asa cum ii sunt dictate... se poate sa nu agreezi pe cineva - "sa ii numeri zilele", cum spui tu - dar sa nu vezi ca aici, la acea intalnire, cei doi "guvernanti" s-au prezentat execrabil... esti penibil!!! Daca esti jurnalist, chiar nu te intereseaza cum va fi acoperit deficitul... plus "MTO-ul"... sau si tu iti dai ochii peste cap ca seful tau, d-le Goe?


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale