Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.09.2014 00:20

După ce instanța a respins modificările aduse Statutului partidului,


A A

Liberalii dâmbovițeni, încurcați de decizia Tribunalului București?

Liberalii dâmbovițeni, încurcați de decizia Tribunalului București?
Mihai Volintiru nu mai vrea nici la șefia PNL Dâmbovița li nici nu țintește fotoliul de președinte al PLR Dâmbovița, condus de Mircea Nistor

❚ Verdictul instanței pune sub semnul întrebării nu doar legalitatea alegerii lui Klaus Johannis în funcția de președinte al partidului, ci și demiterea lui Mihai Volintiru de la șefia PNL Dâmbovița ❚ Dacă rămâne definitivă, decizia instanței îi dă practic dreptul liberalului Volintiru să se întoarcă la șefia PNL Dâmbovița, însă acesta nu pare dispus să revină: „Văd altfel lucrurile și nu mai avem puncte comune”, a precizat fostul lider PNL Dâmbovița, demis de actuala conducere a PNL și înlocuit cu Ludovic Orban ❚ Cum ultimele zvonuri de pe scena politică dâmbovițeană îl prezintă pe fostul președinte PNL interesat de conducerea PLR Dâmbovița, atât șeful filialei, Mircea Nistor, cât și Mihai Volintiru au infirmat acest scenariu

ANA MARIA POPESCU

 


 

Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL, decizie care a aruncat în aer formațiunea politică și a pus sub semnul întrebării legalitatea alegerii în funcția de președinte al partidului a lui Klaus Johannis. Decizia Tribunalului nu este definitivă, însă creează mare agitație în interiorul Partidului Național Liberal. Și dacă instanța spune că Statutul este nelegal, asta înseamnă că și toate deciziile semnate și parafate de actuala conducere a PNL sunt lovite de nulitate, inclusiv decizia de demitere a lui Mihai Volintiru din fruntea liberalilor dâmbovițeni.

Demis de actuala conducere a PNL, Mihai Volintiru: „Din punctul meu de vedere, dată fiind situația, Antonescu este președintele partidului”

Așadar, dacă rămâne definitivă, decizia instanței îi dă „cale liberă” liberalului Volintiru să se întoarcă la șefia PNL Dâmbovița. Acesta ne-a declarat însă că nu este deloc dispus să revină în fruntea liberalilor din Dâmbovița. „Din punctul meu de vedere greșelile conducerii actuale s-au făcut văzute, instanța a decis cât se poate de clar. Tot din punctul meu de vedere, dată fiind situația, Antonescu este președintele partidului și tot punctul meu de vedere este că nu mă mai întorc la Dâmbovița, la PNL. Nu mă întorc la conducerea filialei pentru că nu e nici cazul, nici timpul. S-au schimbat lucrurile, văd altfel lucrurile și nu mai avem puncte comune. Ar însemna să fac și eu maimuțăreală, nu-mi permit luxul de a coborî atât de jos. Cum ar fi să mă întorc președinte la PNL Dâmbovița pe o hotărâre a instanței?! (râde)”, a adus lămuriri pe acest subiect Mihai Volintiru, fost președinte PNL Dâmbovița, demis de la nivel central și înlocuit din data de 18 august a.c. cu Ludovic Orban.

În privința șefiei de la PLR, „gura târgului”...

„Rupt” din PNL, și Partidul Liberal Reformator (PLR) atrage zilnic noi adepți, care se declară apărători ai liberalismului pur! Organizația județeană a PLR Dâmbovița își mărește și ea efectivele cu fiecare zi ce trece. Se pare că tot mai mulți liberali, nemulțumiți de „viața actuală” din PNL, iar calea PLR și aleg ca Tăriceanu să le fie lider. În ultima vreme au apărut tot mai multe zvonuri că și fostul președinte al PNL Dâmbovița, Mihai Volintiru, ar da „târcoale” reformatorilor dâmbovițeni. „Gura târgului” spune că liberalul și-ar dori chiar să preia președinția PLR Dâmbovița și să conducă destinele liberalilor reformatori în județ.

... închisă de Mihai Volintiru și Mircea Nistor

Contactați telefonic, atât Mihai Volintiru, cât și președintele PLR Dâmbovița, Mircea Nistor, au infirmat zvonurile apărute pe scena politica dâmbovițeană. „Nu are cine să mă coopteze pe mine la PLR Dâmbovița. Ideea cum că eu aș vrea să conduc PLR Dâmbovița este o mare gogoașă. Este exclus, nici nu poate fi vorba. Nu sunt interesat să fiu nici membru, nici nu am avut discuții în sensul acesta. Eu nu mi-am manifestat niciodată dorința de a fi membru PLR Dâmbovița și pe de altă parte nu mi-am manifestat nici dorința de a conduce sau de a fi președinte la PLR Dâmbovița”, a precizat Mihai Volintiru. Și Mircea Nistor, președintele PLR Dâmbovița, ne-a precizat: „Este un simplu zvon, atât și nimic mai mult. Nu i-am cooptat și nici ei nu ne-au cooptat pe noi. Mergem înainte!”

Vă reamintim că luni, 8 septembrie, Tribunalului București a admis contestația depusă în instanță, după Congres, de primarul liberal al orașului Pucioasa Dănuț Bădău și a respins cererea PNL de acceptare a modificărilor aduse Statutului partidului. Tribunalul București susține că modificarea Statutului referitoare la vechimea lui Klaus Johannis în PNL s-a făcut în mod nelegal, drept pentru care nici alegerea lui Johannis în fruntea Partidului Național Liberal nu este legală și, pe cale de consecință, și candidatura acestuia la președinția României este încurcată. Aflat marți, 9 septembrie, în vizită la Târgoviște, Klaus Johannis a susținut că decizia Tribunalului București nu afectează nici funcția sa de președinte, nici candidatura la președinție și nici fuziunea cu PDL.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale