Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.03.2017 00:25

În al doisprezecelea ceas, consilierii liberali au votat pentru binele județului


A A

Investițiile de la UM Gară au primit undă verde

Investițiile de la UM Gară au primit undă verde
Situația proiectelor de la UM Gară și-a găsit, în sfârșit, dezlegarea prin votul dat ieri de consilierii județeni

VIOLETA STANCIU

 


 

„Undă verde” investițiilor din zona fostei Unități Militare de la Gară! Prin votul dat ieri, în cadrul ședinței extraordinare a CJD, consilierii județeni au deblocat situația terenului de la UM Gară. Acesta va trece în proprietatea județului și va permite autorităților publice locale și județene să treacă imediat la demararea investițiilor deja antamate, care vor duce în mod automat la extinderea orașului, dar și la dezvoltarea județului. 32 de consilieri județeni, din totalul de 35, au participat la ședința extraordinară, pe a cărei ordine de zi s-au aflat șase proiecte de hotărâre, cu mențiunea că ultimul a fost introdus pe ultima sută de metri și a privit „desemnarea unui administrator provizoriu în CA la SC LDP Dâmbovița SA la care unitatea administrativ teritorială, județul Dâmbovița este acționar majoritar”. Instituția Prefectului a fost reprezentată de prefectul județului, jr. Antonel Jîjîie. Toate proiectele supuse dezbaterii și apoi votului consilierilor județeni au trecut fără probleme, cu majoritate și unanimitate, ceea ce denotă că negocierile purtate înainte de aleșii județeni... au dat roade. Primul proiect de pe ordinea de zi a ședinței (contestat cu vehemență de liberali la ședințele anterioare), a fost și cel mai important, dată fiind miza deosebită a acestuia pentru dezvoltarea viitoare a municipiului. Astfel „proiectul de hotărâre pentru transmiterea a 10 apartamente cu destinația – locuințe de serviciu – din domeniul public al județului Dâmbovița și din administrarea Consiliului Județean Dâmbovița în domeniul public al statului” a fost aprobat cu 27 de voturi „pentru”, 2 voturi împotrivă (Gabriel Grozavu și Gabriel Plăiașu), 2 abțineri de la vot (Tică Dănuț și Marcu Bogdan) și 1 neparticipare la vot (Adrian Mocanu). Dacă la primul proiect, cinci dintre consilierii liberali, prezenți în sală, au refuzat practic acordarea votului, culmea ironiei este că următoarele două proiecte, situate la pozițiile 4 și 5, care au o legătură directă cu primul și privesc introducerea rețelelor de utilități în zona UM Gară, au întrunit unanimitatea.

Mall... la orizont pe terenul de la fosta UM Gară

Președintele CJD, Alexandru Oprea, a mulțumit tuturor consilierilor județeni pentru înțelepciunea de care au dat dovadă și a oferit mai multe detalii despre investiții care se prefigurează în zona UM Gară.

„Vă mulțumesc pentru faptul că ați înțeles necesitatea promovării acestui proiect de hotărâre. Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că săptămâna trecută am avut vizita în județ a ministrului secretar de stat Raed Arafat care a apreciat investiția pe care CJD a făcut-o în acel Centru de Coordonare a Intervenției pentru Situații de Urgență. Mi-am permis să facem două proiecte de hotărâre prin care să aprobăm niște indicatori estimativi pentru că, așa cum știți, avem semnat contractul de finanțare pentru drumul pe 4 benzi de la Gara Târgoviște - la Stația OMV și toată zona de acolo trebuie să aibă și rețea de alimentare cu apă și canal. Am gândit două proiecte distincte, unul legat de alimentarea cu apă - canal și rețea de gaze naturale, iar al doilea proiect pe care îl vom adăuga solicitărilor județului Dâmbovița, pe lista de finanțări de la Ministerul Dezvoltării, se referă la rețeaua de iluminat public din zonă. Nu vă ascund faptul că proiectul CJD de realizare a stadionului care va fi amplasat pe acest teren a trecut... la CNI. Mâine (n.n azi) vom avea o discuție la CNI, alături de 33 de primari din județul Dâmbovița, care au proiecte aflate pe lista CNI, iar discuția va viza și Complexul Sportiv Târgoviște. Nu vă ascund faptul că avem solicitarea unui investitor și intenția mai mult decât clar exprimată de construcție a unui mall în aceeași zonă. Astăzi (n.n ieri) am avut o discuție cu primarul municipiului Târgoviște pentru că investitorului se pare că nu-i sunt suficiente cele 7 ha pe care noi intenționăm să i le punem la dispoziție. El vrea cel puțin 9 ha. Am convenit cu primarul Târgoviștei ca, pentru sala de sport și arena de tenis, din cadrul Complexului Sportiv Multifuncțional, să analizăm posibilitatea de a le amplasa în zona Complexului de Natație, astfel încât în zona UM Gară să rămână doar partea de mall, dacă are nevoie de 9 ha”, s-a adresat președintele CJD, Alexandru Oprea consilierilor județeni.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale