Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.07.2016 00:25

Ieri, la principala unitate medicală din Târgoviște, noua conducere și-a expus proiectele


A A

Investiții importante la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Investiții importante la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște
Noua conducere a Spitalului Județean, la primul bilanț, alături de președintele CJD, Adrian Țuțuianu

❚ Managerul SJUT - dr. Claudiu Dumitrescu și președintele CJD - Adrian Țuțuianu au realizat un tablou complet al obiectivelor și activităților din ultima lună corespunzătoare numirii ca manager al instituției a dr. Claudiu Dumitrescu ❚ S-a pus accentul pe aspecte privind investițiile mari ale instituției și direcțiile principale de acțiune ❚ „Mă interesează, în primul rând, să găsim soluții pentru lucrările de investiții mari pe care le are Spitalul Județean”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu

VIRGIL VOINESCU


Ieri, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște în cadrul unei conferințe de presă la care au participat dr. Claudiu Dumitrescu - managerul spitalului, Adrian Țuțuianu - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Rodica Nicolae – directorul de îngrijiri din SJUT, Silviana Marin – director economic și dr. Elena Firoiu – purtătorul de cuvânt al instituției, au fost prezentate noutățile privind activitatea instituției spitalice ști, obiectivele atinse în luna de după preluarea managementului și au fost evidențiate o serie de aspecte privind investițiile mari ale instituției.

Meniul pacienților este schimbat zilnic

Astfel, s-a precizat, ca primă realizare, achiziția și înlocuirea generatorului locației centrale a Spitalului Județean Târgoviște, acest lucru fiind benefic pacienților prin faptul că elimină riscul întreruperii accidentale a aparatelor în funcțiune pentru pacienții în stare critică.

„Valoarea generatorului este de 1,27 miliarde, a fost conectat duminică 10 iulie și funcționează fără probleme”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, cu mențiunea că astfel de investiții sunt în atenție „și pentru locațiile exterioare în cazul în care se vor identifica probleme de funcționare”. Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a mai trecut în revistă și alte realizări, între acestea igienizarea Secției Medicală 2 de la Voinești, schimbarea tâmplăriei, a acoperișului și s-a racordat această secție exterioară la canalizarea comunei Voinești. În plus, dr. Claudiu Dumitrescu a spus că, în concordanță cu noile directive ale ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, au fost luate măsuri pentru creșterea confortului pacientului, aceasta pe baza chestionarelor adresate pacienților periodic. În acest context managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a spus că se are în vedere schimbarea achiziției de detergenți și procedura de spălat și dezinfecție.

„S-a constatat că dezinfecția cu Clor la 90 de grade realizată atacă foarte mult țesătura. În consecință am contactat câțiva producători și distribuitori de detergenți lichizi care asigură o spălare la temperatură mai joasă și cu inactivarea clorului, aceasta conducând la prelungirea duratei de viață a țesăturilor. Nu vreau să mai văd pe patul bolnavului lenjerii cu găuri, dar nici perne confecționate din bucăți de burete tăiat și învelit în cearșaf”, a arătat dr. Claudiu Dumitrescu precizând în final că, între preocupările primei luni la conducerea instituției au mai fost: aspectul curții interioare, în special a Pavilionului central și ulterior și ale pavilioanelor secțiilor din Târgoviște ale instituției, Dealu Mare și Platformă, dar și acțiunea de încheiere a noului contract cu Casa Județeană de Sănătate în direcția obținerii unei finanțări la nivelul anului trecut, aspect ce „permite, fără a afecta structura secțiilor existente, să creăm trei compartimente demne de secolul XXI: Departamentul de Îngrijiri Paleative cu 15 paturi, cât momentan permite spațiul (cu perspectivă de extindere însă), care va intra în contract cu Casa la 1 august a.c., apoi la Secția Neurologie creăm Compartimentul Recuperare Neurologică cu 5 paturi, iar în Secția Pneumologie creăm Compartimentul Recuperare Respiratorie cu 4 paturi. Ne vom orienta și pe dotarea cu aparatură în compartimentele noi pentru a asigura un act medical de foarte bună calitate”, a explicat managerul SJU Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.

Noul manager al SJUT a mai precizat că a luat măsuri inclusiv în privința mâncării preparate în spital pentru pacienți, aceștia urmând să primească un meniu diferit în fiecare zi, iar ordinea meniurilor să difere săptămânal, astfel încât mâncarea să fie mereu proaspătă, meniul - diversificat și alimentele – de bună calitate.

Proiecte promovate, cheltuieli reduse

Pe de altă parte, președintele CJD Adrian Țuțuianu a declarat că, în comun cu managerul spitalului, într-o întâlnire realizată după investirea acestuia, s-au stabilit câteva direcții principale de activitate.

„Mă interesează, în primul rând, să găsim soluții de finanțare pentru lucrările de investiții mari pe care le are Spitalul Județean. Din păcate, rezultatele pe care le avem până astăzi sunt nesatisfăcătoare. Nu am reușit să convingem miniștrii Sănătății care s-au perindat în Guvernul Tehnocrat de nevoia de a ne sprijini în realizarea acestor investiții. Exemplul cel mai cunoscut e Dispensarul TBC de la Dealu Mare, unde am executat lucrări de peste 1, 200- 1,300 de mii de lei și nu avem nici un fel de alocare financiară. Am plătit o parte din facturi din rezultatele activității noastre, deși există un contract încheiat cu Ministerul Sănătății. De asemenea, nu am reușit să obținem niciun fel de finanțare pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe, pentru secția de medicină nucleară, pentru Spitalul TBC de la Moroeni unde licitația a fost făcută și, din lipsa resurselor financiare, nu putem încheia contractul de execuție de lucrări și avem o finanțare parțială pentru stația de oxigen”, a explicat președintele CJD.

Adrian Țuțuianu a spus, de asemenea, că demersurile au fost reluate și cu actualul ministru al Sănătății (n.r. Vlad Voiculescu), fără răspuns încă, dar cu speranța că, totuși, va exista o „discuție și un răspuns adecvat, după rectificarea bugetară din acest an”.

„Mă preocupă să cumpărăm aparatele pentru care am aprobat achiziția, prin hotărâre de Consiliu Județean, pentru că privesc Unitatea de Primiri Urgențe, unde sunt cele mai multe probleme și nemulțumiri. Precizez că avem pregătite două proiecte cu finanțare europeană și așteptăm să se deschidă axa de finanțare prin Programul Operațional Regional și să adaptăm cele două proiecte la ceea ce ne cere ghidul de finanțare. Din păcate, în momentul acesta nu putem să facem nimic, cât timp ghidul nu este publicat”, a explicat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

În plus a spus că la prima întâlnire pe problema Spitalului de Urgență s-a discutat despre „chestiuni care afectează situația financiară a spitalului”, un prim punct vizând recuperarea debitelor din accidente și infracțiuni săvârșite de anumite persoane, apoi „am cerut să se facă cu respectarea legii toate achizițiile de medicamente și materiale sanitare, mai multă acuratețe în desfășurarea activităților de decontare a serviciilor în relația cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (pentru că, din păcate, deși a trecut aproape un an și jumătate de la implementarea programului informatic, avem în fiecare lună servicii prestate și nedecontate pentru că nu au fost respectați termenii orari de raportare a lor), despre problemele de personal ce țin în primul rând de asigurarea medicilor, activitatea serviciului juridic.

„Am discutat despre funcționarea Centrului de la Titu, unde asigurăm din ce în ce mai greu personal de specialitate necesar, despre echilibrarea financiară a spitalului, reducerea cheltuielilor și dimensionarea corectă a veniturilor, inclusiv încasarea veniturilor proprii ale spitalului, altele decât cele ce țin de Casa de Sănătate, despre prevenirea infecțiilor nosocomiale și despre raportarea lor corectă, despre programele naționale de sănătate și despre chestiuni organizatorice, cum ar fi accesul în curtea Spitalului Județean”, a arătat președintele CJD, Adrian Țuțuianu, care a precizat că în următoarea perioadă „va fi separat foarte bine” locul unde merg medicii să parcheze, unde merg asistenții, unde merg aparținătorii persoanelor care vin la bolnavi.

„Voi găsi o soluție și să elimin, dacă se poate, factorul uman de la poarta de intrare a spitalului și să punem tichete. Încercăm să încasăm cât mai mulți bani și să nu mai avem discuțiile pe care le avem astăzi”, a mai spus Adrian Țuțuianu, precizând că a fost demarată și procedura legală de concurs pentru funcția de director medical al spitalului și a fost luată și decizia de a prelungi pentru 3 luni de zile mandatul actualului director medical. „Vom vedea care sunt cei care se înscriu, comisia de concurs a fost constituită, comisia de contestații constituită”, a conchis președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale