Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.05.2020 13:14

În Dâmbovița, instituțiile de cultură și-au redeschis porțile pentru vizitatori, iar CJD anunță:


A A

Intrare gratuită la muzee de 1 iunie pentru copii

Intrare gratuită la muzee de 1 iunie pentru copii

Odată cu ridicarea stării de urgență ce a fost instituită de autorități în contextul pandemiei de Sars-Cov-2, o parte dintre muzeele dâmbovițene și-au redeschis, începând cu data de 26 mai 2020, porțile către publicul iubitor de istorie, artă și cultură. Este vorba despre Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peștera Ialomiței și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole au făcut astăzi o vizită la câteva dintre muzeele din municipiul Târgoviște (Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, Muzeul de Istorie și Muzeul Casa Romanței) pentru a constata modul în care sunt aplicate regulile concepute pentru protecția vizitatorilor și a angajaților din instituțiile de cultură.

 

 

În perioada stării de alertă sunt restricționate grupurile de vizitatori, tururile ghidate și organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, cum ar fi: vernisajele, lansările de carte, proiecțiile de filme documentare etc.

Dintre măsurile prevăzute în planul conceput de managerul CNMCD, Ovidiu Cârstina, amintim: la intrarea în muzeu se va efectua un triaj și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree); purtarea de măști care să acopere nasul și gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul muzeului; un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor; se vor utiliza covoare cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu; vizitatorii își vor steriliza mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

            De asemenea, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția familiilor care au doi sau mai mulți copii. Accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la intervale de 5 minute și se va păstra distanțarea fizică de minimum 2 m.

            În cazul în care numărul persoanelor din muzeu depășește 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va servi drept spațiu de așteptare pentru vizitatori.

Persoanelor care refuză conformarea față de aceste măsuri nu li se va permite accesul în muzeu.

Căile de acces, precum și sensul de circulație în interiorul muzeului au fost diferențiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor intrare/ieșire, iar spațiul expozițional a fost delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiți să respecte instrucțiunile personalului.

            Vizita va fi limitată la o durată de cel mult o oră, iar în spațiul expozițional nu se pot afla în același timp mai mult de 50 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziția părăsesc muzeul.

            În intervalul orar 13:00 - 14:00 se va realiza igienizarea spațiului expozițional. Se recomandă ca plata cu cardul să se realizeze cât mai des posibil.  

        Începând cu data de 1 iunie 2020, își vor relua programul cu publicul și celelalte muzee aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

           De asemenea, tot pe 1 iunie 2020, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmbovițene.

           „Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a continuat vizita la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” pentru a verifica în ce fel sunt aplicate măsurile gândite pentru protecția cititorilor care, în perioada de alertă, vor trece pragul acestei prestigioase instituții de cultură pentru a împrumuta diferite publicații”, ne-au precizat reprezentanții Biroului Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița.

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Clubul discuțiilor interesante"
Ansamblul Monumental "Curtea Domnească" va fi închis parțial
Iubirea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos
Carabella detronează Cantacuzino
100% promovabilitate la bacalaureat
Concursul pentru ocuparea posturilor, la faza depunerii dosarelor
60.75%, rata de promovare la Bac
1438 de contestații depuse la examenul de Bacaluareat
Iubirea tămăduiește toate bolile!
Dâmbovița, rezultate la Bacalaureat 2020


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un premier Incitator

Bună sau strâmbă, decizia Curții Constituționale obligatorie trebuie respectată cu sfințenie. Și, asta în cazul oricărei Curți Constituționale din această lume. Așa este prevăzut în legea legilor – Constituția. Și dacă este vorba de Constituție, vorba aia, fermoarul tras la gură.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale