Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.11.2015 00:25

Vești mai puțin bune pentru dâmbovițeni și nu numai


A A

În 2016 nu vor fi creșteri salariale

În 2016 nu vor fi creșteri salariale
Câteva dintre intențiile Cabinetului Cioloș au fost dezvăluite chiar de noul prim-ministru la întâlnirea cu PSD

❚ Declarația a fost făcută de noul premier Dacian Cioloș în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD și a fost dezvăluită de președintele social-democraților dâmbovițeni, Adrian Țuțuianu, care a participat la această întâlnire ❚ Luat la întrebări de PSD, noul premier nu a avut prea multe răspunsuri nici în ceea ce privește indexarea pensiilor, dar nici în ceea ce privește majorarea salariilor din sectorul bugetar, ținând-o una și bună că anul viitor nu va exista vreo creștere salarială ❚ În ceea ce privește schimbările care vor avea loc la nivelul ministerelor, prefecturilor, instituțiilor deconcentrate, Dacian Cioloș a susținut că va fi analizată activitatea fiecăreia în parte și abia apoi se va hotărî dacă vor avea loc și ceva „decapitări” din funcții

ANA MARIA POPESCU

 


 

În anul 2016 nu vor fi creșteri salariale! Declarația aparține prim-ministrului Dacian Cioloș și a fost făcută în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, atunci când a fost întrebat de liderii PSD dacă va acorda creșterile de salarii aprobate pentru sectorul bugetar. Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat la această întâlnire, care a avut loc zilele trecute la sediul partidului din București, și a ținut săi informeze pe dâmbovițeni cu privire la intențiile pe care le are noul guvern condus de Dacian Cioloș în anul 2016.

Luat la întrebări de social-democrați, noul premier al României se pare că nu a avut prea multe răspunsuri nici în ceea ce privește indexarea pensiilor, dar nici în ceea ce privește majorarea salariilor din sectorul bugetar, ținând-o una și bună că anul viitor nu va exista vreo creștere salarială, lucru care cel mai probabil va trezi multe nemulțumiri din partea celor afectați în mod direct de măsurile pe care le va lua Guvernul Cioloș.

În ceea ce privește schimbările care vor avea loc la nivelul ministerelor, prefecturilor, instituțiilor deconcentrate, noul premier a susținut că va fi analizată activitatea fiecăreia în parte și abia apoi se va lua o decizie în acest sens, însă a lăsat să se înțeleagă că vor avea loc ceva „decapitări” din funcții.

O veste bună: indexarea pensiilor se va realiza totuși

„Premierul Dacian Cioloș a fost întrebat de PSD, în ședința Comitetului Executiv, despre viziunea Guvernului în materie de politici sociale, s-a întrebat de indexarea pensiilor și răspunsul premierului a fost că e prevăzut și asigurat prin bugetul propus de PSD și se va realiza, s-a întrebat despre majorarea salariilor în sectorul bugetar și o veste care nu e neapărat proastă, dar în orice caz pune un semn de întrebare, este dacă acest Guvern va acorda majorarea de 10% tuturor salariaților din sectorul bugetar, dl Cioloș ne-a precizat că nu poate să dea un asemenea răspuns sau răspunsul a fost de tipul, dacă va exista o încadrare în criteriile bugetare convenite cu Comisia Europeană cu maxim 3% deficit din PIB, va acorda și această creștere salarială. În orice caz este o veste care cred că nu o să bucure sectorul bugetar, a spus că anul 2016 va fi un an fără vreun fel de creștere salarială. De asemenea, s-a discutat despre Legea salarizării unitare și premierul nu a dat un răspuns la acest subiect, a spus că va analiza cu membrii Cabinetului și va veni în fața Parlamentului cu o precizare clară în acest sens... Am discutat despre preluarea corecțiilor financiare la bugetul statului prin Programul Operațional Regional, pe Programul Sectorial de Mediu, despre continuarea Programului Național de Dezvoltare Locală și dacă cumva acest Guvern și-a propus să facă ceea ce a făcut PDL în anul 2009, când într-o singură noapte a schimbat tot ce a însemnat structuri de conducere la nivelul ministerelor, prefecturilor, serviciilor publice deconcentrate, iar răspunsul a fost că nu și-a propus să procedeze la înlocuiri de funcții pe criterii politice sau să aducă vreunul din partide politice neapărat pe aceste funcții și că analizele vor privi punctual activitatea fiecărui secretar de stat, subsecretar de stat, director general, șef de servicii publice, prefect, subprefect. Rămâne să vedem în ce măsură aceste lucruri vor fi confirmate de comportamentul Guvernului în perioada următoare, precizând că acest Guvern este unul pentru un an de zile și misiunea lui principală va fi aceea de a organiza alegeri și parlamentare cât mai corecte”, a precizat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale