Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.06.2015 00:19

Pamflet


A A

I-o bagi cu gipsu-n cap lu’ Klaus?

I-o bagi cu gipsu-n cap lu’ Klaus?

ALINA MAVRODIN VASILIU


O declarație, dată cu gipsu-n capu’ statului, a venit de la Victor Viorel pentru Klaus Werner. Aoleu, ce doare! Pe noi, sigur! Da’ și pe ei! La ce viraje pe miriște au luat „relațiile instituționale” între palatele puterii, mi-e teamă că declarațiile astea vor deveni pe zi ce trece tot mai bolovănoase.

Bine că-s pe facebook, că-ntre patru ochi s-ar lăsa cu vânătăi! Vasăzică, aleșii neamului s-au hotărât să-și poarte „dialogul instituțional” de la distanță, semn că se tem să nu le zboare cataroaie din gură. Cuvintele pot răni grav, uneori mortal, și-mi pare că facebook-ul, da-i-ar Dumnezeu sănătate cui l-a inventat, a devenit ultima soluție înainte de o revoluție. Greșesc cumva? Să-i zicem răscoală? Să-i zicem, dacă tot luăm în seamă faptul că Victor Viorel invocă noul nostru statut de iobagi, pe care îl bănuiam, dar încă n-aveam o confirmare oficială că-l avem. Acum știm, fiindcă a zis-o premierul, că suntem iobagi pe moșia de dreapta a lui Klaus Werner! Până la urmă ne-a spus-o însu- și Victor Viorel, care este încă șeful Guvernului României.

Și, oricât l-aș critica din cauza uriașelor compromisuri de coabitare pe care le-a făcut cu sistemul băsist, deși votul covârșitor din 2012 îi interzicea s-o facă, n-am cum să nu-i dau dreptate atunci când are. Acu’ are! Țara e-n criză! De nervi, sigur! Cum e mai rău! Din Turcia, Victor Viorel îi dă o smetie lui Klaus Werner, spunându-i de la un obraz la altul că românii nu sunt iobagi pe moșia lui. Da’ nici n-a spus explicit pe-a cui! Problema e cum i-o bagi în cap și „președintelui tuturor românilor”? Că dacă vrei să i-o bagi cu gipsu-n cap, nu prea e democratic. Și-n plus, mândria de a fi român, stârnită pe facebook, îi poate trezi peste noapte pe iobagii votanți de toate culorile și ce te faci dacă ies la drumul mare cu furci și topoare, după trei ani de coabitare? De-aia-ntreb fără să vreau să dau idei cuiva: cum i-o bagi în cap lui Klaus Werner că românii nu trebuie tratați ca niște iobagi într-o țară democratică? Și nu doar lui, după cum s-a văzut de la o poștă în ultimii ani! Io zic că nu poți să i-o bagi și gata! Ghinion!

Indiferent cum ar vota românii, că doar am văzut și la referendumul și la parlamentarele din 2012, niște șmecheri de dreapta din Occidentul popular ni-i bagă pe gât tot pe ăia pe care nu îi votăm. Cu… forța! Uite-aici probă, cu „forța civică” a lu’ MRU pentru șefia SIE. În ciuda scandalurilor pe care le-a stârnit „tehnocratul” ăsta de dreapta, fost activist de stânga, în orice funcție publică a fost uns, Klaus Werner are o singură idee și aia fixă: MRU la SIE! Și ce sume uriașe din paralele publice a halit direct și personal când l-a pus Băsescu premier în locul lui Boc... Și ce mai urla la românii sinistrați că sunt leneși... Asta în timp ce nevastă-sa, harnică, primea sute de mii de euro pentru „consultanță” de la o firmă nemțeasco-austriacă ce se simte-n România ca la ea acasă. Sentiment pe care iobagii români nu-l mai au de mult.

Da’ cum să i-o bagi și lu’ MRU în cap ca să priceapă, când el se știe ăl mai protejat băsist dintre băsiștii aflați în dreapta lu’ Klaus Werner? Mi-e și teamă să-mi duc gându’ pân’ la capăt, fiindcă ar însemna să las scris aici că de-ar fi să ieșim în stradă cu furci și topoare toți iobagii din România, votanți și nevotanți, și tot n-am putea să-l lămurim pe cel care ne conduce că nu-l vrem pe MRU la SIE și că ar fi o decizie politică în forță, sfidătoare și profund nedreaptă. Problema e dacă poți să i-o bagi cu gipsu-n cap lu’ Klaus Werner!

P.S. Io bag de seamă că Cineva (de-afară, cu interese-n țară!) vrea să-i facă României un deserviciu zgomotos, băgând în controversa politică un serviciu secret care ar trebui condus discret. În interes național, țin să i-o bag în cap și celui care se jură că-l slujește, da’ votează cu MRU mereu!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale