Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.10.2021 00:18

Activitate educațională la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură De Aur” din Târgoviște


A A

Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații

Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații

*Printre activitățile care au avut un impact deosebit asupra elevilor participanți se numără organizarea unor mese rotunde cu tematică diversă

 

În perioada 8-11 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, elevii din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște, sub coordonarea profesorilor: Miloiu Luminița, Bucăloiu Ionela și Stancu Alexandru, au participat la activitățile proiectului educațional „Tragedia Holocaustului văzută prin ochii tinerei generații".

Holocaustul a reprezentat o realitate sumbră a secolului al XX-lea, care nu a fost doar o tragedie a evreilor, ci a întregii Europe și dacă dorim ca acest episod tragic din istoria umanității să nu se mai repete niciodată, trebuie să educăm tinerele generații astfel încât să alungăm orice extremism, cultivând  solidaritatea, respectul pentru celălalt, dar și deschiderea pentru aprofundarea culturii păcii și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Printre activitățile care au avut un impact deosebit asupra elevilor participanți se numără organizarea unor mese rotunde pe teme precum: "De ce comemorăm Holocaustul?", „Responsabilitate și responsabili în cazul Holocaustului", „Suferința copiilor în timpul Holocaustului", „Holocaustul în România", „Ce cred eu despre Holocaust?", care au constituit, pentru generațiile tinere  lecții ale trecutului pentru prezent.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Festivalul Național „Crizantema de aur”: Celebrăm Tinerețea Romanței
Doar 2200 de elevi au fost imunizați împotriva COVID-19
Când avem Același Tată...
Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Expoziția de ceramică, grafică și gravură „EX – AEQUO”
Expoziția itinerantă „Jandarmeria Română 1850 - 2020”
Spre viață veșnică!
Controale în unitățile de învățământ pentru respectarea măsurilor sanitare
Licitație pentru pictură la noua biserică din Dobra
Ziua Mondială a Educației
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale