Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.08.2014 00:19

Pamflet


A A

Fustele de dreapta trec la pantaloni

Fustele de dreapta trec la pantaloni

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ceva-ceva, nu știu încă ce, dar am o vagă bănuială, se schimbă din mers în strategiile electorale de pe scena politică. La prima vedere, ar fi „amănuntele” care țin de vestimentația candidatelor și care la ele fac toți banii. Vorba unui simplu cetățean, „am înnebunit ca să votăm fuste, genți și pantofi cu toc?”.

Ei na, ce misogin și ăsta! Da’ ce să voteze lumea? Pantaloni, jeep-uri și valize diplomat cu „donații electorale”? Păi d-astea au și candidatele, nu doar candidații la prezidențiale. Ete ce mare chestie au găsit anti-feminiștii! Băieții nu cunosc până unde pot merge cu sacrificiile politice fetele de dreapta. Primii pași i-au și făcut: au trecut la pantaloni. Apoi, ca să fie încă și mai bărbate, și-au luat modele masculine emblematice din lumea politică: Nelson Mandela și Traian Băsescu. Păi ce-ați fi vrut, la cât sunt de creștinliberale?

S-o ia pe Maica Tereza model de sacrificiu? Doamne, iartă-le! Prevăd că va fi o campanie plină de romantism și pasiune, cu declarații înflăcărate pornite din pantalonii cu etichete de dreapta pentru fustele scoase la bătaie. Ionel Fernic de-ar mai fi trăit, le-ar fi dedicat cu siguranță vreo câteva versuri cu tâlc adaptate la prezidențialele cu cântec din toamna asta.

Oricum refrene avem de la el, spre mângâiere electorală, în celebra romanță „Iubesc femeia”, pe care cred c-o fredonează întruna nea Traian când tunde trandafirii în grădina de la Cotroceni: „Blondă sau brună,/ Îmi e totuna,/ Deopotrivă le iubesc,/ Deopotrivă le doresc...”. Mă bate gândul că de-ar putea face din două una, și mai fericit ar fi. Prevăd că va fi electrizant show-ul electoral în acest an, un show mai păcătos ca toate celelalte. Dacă nu suntem ipocriți, ar trebui să recunoaștem că va fi oricum mai viu cu candidatele decât cu candidații. S-avem rezon! Va fi mai sexy-balcanic cu bruna Monica evoluând pătimaș la bara reformării

„Justiției independente” și cu blonda Elena care se mișcă popular precum „calul traian” pentru a da lovitura din interior unei construcții „de dreapta” care și-a luat avânt spre prăbușire cu candidatul ei cel cu limbă de lemn. Măcar cele două vorbesc, nenică, nu se-ncurcă în limbi. Și promit fetele să se dezlănțuie necenzurat la adresa contracandidaților, ceva de speriat. Blonda și bruna mizează și pe ajutorul lui nea Traian, care a promis națiunii că-i va dezbrăca pe unii (nu pe toți!) în campania asta.

Aici, de-ar fi corect nea Traian (ei na, zic și eu...), le-ar dezbrăca în fața poporului și pe protejatele sale, ca să vedem ce secrete „doctrinare” ascund și nu s-ar da doar la budigăii contracandidaților. Care, de duri ce se dau în declarații, le cam fâlfâie nădragii de-ai zice că-s fuste-pantalon, fără să aibă nimic pe dedesubt, nici pe stânga, nici pe dreapta!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale