Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.05.2016 00:17

Pentru toamna acestui an,


A A

Fiscul dâmbovițean speră la două rectificări pozitive

Fiscul dâmbovițean speră la două rectificări pozitive

❚ Directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița, Emilian Rusu, consideră că, deși au fost câteva excepții, primarii din județ au fost mulțumiți la ultima rectificare, mai ales că veniturile ridicate de la bugetul de stat s-au întors către unitățile administrativ teritoriale ❚ Din păcate, fiind an electoral, Fiscul a constatat o încetinire a ritmului investițiilor, dar cu toate acestea, se așteaptă nu la una, ci la două rectificări, ambele pozitive interviu cu ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Rep.: Ce ne puteți spune despre Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, societate de la care aveți de recuperat o sumă importantă de bani. Își plătesc datoriile curente către fisc?

- Ei sunt în insolvență în momentul de față, dar mai au niște obligații de plată la bugetul general consolidat. Își plătesc în continuare din datoria curentă. Au solicitat anularea unor datorii și nu au reușit să obțină acest lucru. Acum trebuie să găsească o rețetă să le plătească... și nu sunt mici, sunt destul de măricele. Văd că societatea funcționează, își plătește stopajul la sursă fără niciun fel de probleme, toate obligațiile, și din TVA...

Rep.: Dacă ați lua „pulsul” mediului de afaceri dâmbovițean, de aici de la Fisc, cum îl simțiți? Au intervenit modificări față de anul trecut?

- Până de curând a fost mai bine. Este stabil. Problema este că fiind an electoral, se mai încetinește ritmul investițiilor... Sperăm să trecem de cele două campanii și să mergem mai departe, să ne vedem de treabă.

Rep.: Pe primari i-ați mulțumit, iar aici vorbesc de ultima rectificare bugetară?

- Eu zic că da. Mai sunt și câteva excepții, dar în general au fost mulțumiți. Având creștere economică, am avut și venituri ridicate la bugetul de stat care s-au întors către unitățile administrativ teritoriale și au fost sume destul de bune.

Rep.: Când va avea loc o nouă rectificare de buget?

- Conform legii, în semestrul al doilea și eu sper să fie la fel ca și anul trecut, adică pozitivă, și să avem nu una, ci două rectificări pozitive.

Rep.: Pe linie de evaziune fiscală, cum se prezintă situația în județul Dâmbovița?

- Aici nu prea mai este evaziune fiscală. Toată lumea dă bon, toți s-au dotat cu case de marcat fiscale. Plus de asta a fost și Antifrauda în județ, în luna martie, la un control special legat de flori. Au fost și sancțiuni contravenționale, nu toți au fost în regulă.

Rep.: Antifrauda, care vine de la Alexandria, vă solicită ajutorul atunci când descinde în județ?

- Nu. Nu anunță când vine, pentru că este o altă structură. Fiecare își face controlul lui, separat. Noi ne ocupăm de inspecția fiscală, facem acele controale care sunt avizate în prealabil, deci contribuabilul știe că venim, pentru că este un control de fond. Pe când Antifrauda face un control inopinat, fără înștiințarea prealabilă a contribuabilului. Ei au aceleași atribuții pe care le avea Garda Financiară și intră în toată regiunea. Dar tot legat de evaziune fiscală, fiind vorba de regiune, colegii mei de la Inspecție Fiscală se deplasează și în alte județe și văd că au rezultate destul de bune. Ploiești este cel care organizează activitatea de inspecție fiscală și dispune la un moment dat ca două-trei echipe din Dâmbovița să facă o verificare fiscală la o societate comercială din județul Giurgiu și am observat că vin cu rezultate destul de bune.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale