Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.04.2021 08:07

FOTO :: IVECO Defence Vehicles, investiție de 50 de milioane de euro în Dâmbovița!


A A

Fabrica IVECO, inaugurată la Petrești

Fabrica IVECO, inaugurată la Petrești

*Este vorba despre fabrica în care vor fi asamblate camioane destinate Armatei Române

*În prima fază, la Petrești se vor crea aproximativ 200 de locuri de muncă directe, iar în urma contractelor încheiate cu furnizorii autohtoni, numărul acestora va fi mult mai mare

 

 

Violeta Stanciu


 

IVECO Defence Vehicles a inaugurat la sfârșit de săptămână, respectiv în ziua de vineri, 9 aprilie 2021, în comuna Petrești din județul Dâmbovița, fabrica în care urmează să fie asamblate camioane militare pentru Ministerul Apărării Naționale, investiție în valoare de peste 50 de milioane de euro! La inaugurarea oficială au participat președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban care este și fost premier al României, președintele Senatului - Anca Dragu, ambasadorul Italiei în România - Marco Giungi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Vicarul Eparhial Ionuț Ghibanu, senatorul PNL Dâmbovița - Virgil Guran, președintele CJD - Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița - Aurelian Popa, primarul comunei Petrești - Lucian Daniel, precum și alte autorități locale și județene.

În prima fază, la Petrești se vor crea aproximativ 200 de locuri de muncă directe, iar în urma contractelor încheiate cu furnizorii autohtoni, numărul acestora va fi mult mai mare. La Petrești se vor asambla camioane blindate și neblindate, se vor încorpora pe șasiu, camioanele fiind completate și testate la fabrica din județul Dâmbovița.  

 

 

„Suntem convinși că această investiție este începutul unui solid parteneriat strategic cu MAPN în cadrul industriei de apărare în ansamblul ei”(Iveco Defence)

 

„Evenimentul de astăzi (n.n. vineri, 9 aprilie 2021) este prilejuit de inaugurarea a unei noi capacități de producție a camioanelor tactice destinate Armatei Române. În cadrul acesteia se realizează deja cabinele blindate și neblindate  aferente acestor vehicule, integrarea acestora, cu toate dotările în conformitate cu specificațiile tehnice ale contractului și se vor realiza de asemenea toate operațiile aferente. În viitorul apropiat se vor realiza și capacitățile de testare dinamică a obiectivelor produse aici, Această inițiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre cu privire la realizarea unor capacități naționale de producție aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naționale. Totodată IVECO a creat condițiile pentru a asigura o foarte bună conlucrare între Ministerul Apărării Naționale, la nivelul industriei de apărare românești, atât cu privire la realizarea în țară a unor produse care răspund pe deplin necesităților și cerințelor Armatei Române, dezvoltarea unor noi piețe și oportunități, cât și a permite o mai bună și eficientă participare în cadrul programelor europene de apărare. Pentru realizarea acestui program am reușit să găsim în România societăți cu un grad ridicat de competență în domeniul industrial și militar., de la producția de suprastructuri și sisteme integrate până la servicii complexe de mentenanță, întreținere și reparații. Investiția de la Petrești a fost realizată într-un timp foarte scurt, în doar 6 luni și afirm cu mândrie că astfel am reușit să introducem pe lista țărilor cu situl de producere IVECO și România, fiind a 4-a țară, după Italia, Germania și Brazilia în care IVECO are capacitate de producție de vehicule militare la nivel global. Pe o suprafață de 9000 de metri pătrați, această fabrică, cu o capacitate de producție de 440 de vehicule pe an este compusă din 5 linii de producție cu 25 de zone de lucru, din care o linie completă de tinichigerie și vopsitorie, precum și spații destinate activităților logistice de testare, control al greutății. Suntem convinși că această investiție este începutul unui solid parteneriat strategic cu MAPN în cadrul industriei de apărare în ansamblul ei. Doresc să aduc mulțumiri tuturor instituțiilor care au contribuit la obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, permițându-ne astfel să putem finaliza în doar 6 luni această investiție.”, a declarat reprezentantul  Iveco Defence Vehicles.

 

 

„Fabrica IVECO de la Petrești deja se constituie într-un pol de dezvoltare” (Lucian Daniel, primar comuna  Petrești)

 

„Am urmărit cu admirație și interes zi de zi finalizarea acestei construcții și îmi imaginam momentul când primele camioane vor ieși pe poarta acestei fabrici. Iată că acest moment îl trăim astăzi împreună… Îi felicit pe investitori pentru că au reușit într-un timp foarte scurt să realizeze o investiție de asemenea anvergură. Fabrica IVECO de la Petrești deja se constituie într-un pol de dezvoltare, în viitor creând noi locuri de muncă, în continuare bunăstare socială și economică”, a adăugat primarul comunei Petrești, Lucian Daniel.

 

 

„Obiectivul IVECO reprezintă în primul rând o recunoaștere a potențialului economic pe care îl are județul nostru” (președintele CJD, Corneliu Ștefan)

 

„Inaugurarea fabricii de la Petrești este un moment de referință pentru economia dâmbovițeană și, implicit, pentru România. Obiectivul IVECO reprezintă în primul rând o recunoaștere a potențialului economic pe care îl are județul nostru din toate punctele de vedere, fie că vorbim de personalul specializat, fie că vorbim de infrastructura necesară dezvoltării unei afaceri , indiferent de specificul acesteia. La fel de îmbucurătoare este și capacitatea autorităților de a participa la un astfel de proiect, într-un efort comun, în interesul comunității noastre, în interesul județului Dâmbovița. Vreau să vorbesc în numele tuturor reprezentanților autorităților locale dâmbovițene și vreau să-i asigur pe toți partenerii noștri și în special pe cei de la IVECO DEFENCE, dar și pe viitorii investitori de toată disponibilitatea și susținerea noastră, a autorităților locale. Pentru a întări cele spuse mai devreme, țin să vă anunț că acum 4 zile am luat hotărârea în plenul Consiliului Județean Dâmbovița de a mă asocia cu comuna Petrești și să realizăm centura ocolitoare a comunei Petrești, un proiect major în primul rând pentru această investiție și nu în ultimul rând pentru zona de sud a județului Dâmbovița. Îi felicit pe toți cei care au pus umărul la această investiție și să le urez mult succes”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

„Cred că este un exemplu unic și trebuie urmat dacă vrem să ajungem o țară dezvoltată” (Virgil Guran, senator PNL Dâmbovița)

 

„Printr-o voință colectivă, în nici un an de zile, s-a demonstrat că se poate și în România. Cred că este un exemplu cam unic și trebuie urmat dacă vrem să ajungem o țară dezvoltată. Trebuie să felicităm pe investitor, constructorii, sincer să fiu nu am mai văzut un volum de muncă atât de rapid în ultimul timp. În același timp trebuie să mulțumim și reprezentanților Armatei Române pentru că dezvoltă astfel de activități off-set și o să vedeți că, pe orizontală, câteva mii de români vor avea de lucru și vor avea și salarii mai bune decât în alte părți, pentru că prin ceea ce s-a realizat acum, trebuie să o spunem cu mândrie, dâmbovițenii, Dâmbovița a fost așezată pe harta constructorilor de camioane”, a precizat senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița.

 

,,Ne dorim ca IVECO să dezvolte afacerile în România’’ (Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților)

 

„Această investiție este rezultatul unui contract între Armata Română și IVECO, un contract prin care Armata achiziționează un număr foarte important de vehicule de la IVECO și prin intermediul off-set-ului practic IVECO trebuie să producă o parte din camioanele achiziționate, într-un procent semnificativ, aici, în România. O parte se realizează aici, în Dâmbovița, la Petrești, o parte se realizează la Mediaș, o parte la București. În perspectivă, ne dorim ca IVECO să dezvolte afacerile în România, practic ei au luat decizia să deschidă un centru regional și suntem convinși că vor continua investițiile și ceea ce ne interesează pe noi este ca o parte cât mai mare din ceea ce se produce să se producă în România, să genereze dezvoltare, locuri de muncă, venituri pentru bugetul local și pentru bugetul național”, a completat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale