Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.11.2022 00:16

La Muzeul de Artă din Târgoviște va fi organizat...


A A

Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”

Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”

*În acest an, pe lângă tradiționalul eveniment  al Bienalei de Artă „Gheorghe Petrașcu”, se va desfășura o expoziție realizată în comun cu artiștii dâmbovițeni

 

În acest an se împlinesc 30 de ani de la înființarea Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” și 150 de ani de la nașterea marelui artist Gheorghe Petrașcu. Astfel, Complexul Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște pregătește momente inedite în acest an pentru a-l celebra pe pictorul care a uimit întreaga țară prin lucrările sale și care și-a stabilit atelierul o bună perioadă a vieții la Târgoviște.

Potrivit referentului de specialitate al Complexului Muzeal „Curtea Domnească”, Marius Stănescu, în acest an, pe lângă tradiționalul eveniment al Bienalei de Artă „Gheorghe Petrașcu”, se va desfășura o expoziție realizată în comun cu artiștii dâmbovițeni. Astfel, vor fi organizate două evenimente dedicate pictorului Gheorghe Petrașcu. Ambele evenimente vor avea loc în perioada noiembrie 2022 - februarie 2023.

„Organizăm în această perioada Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”, sunt 30 de ani de la înființare. Aceasta se va desfășura în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023. Pe lângă faptul că se împlinesc 30 de ani de la înființarea acestei binale, se mai împlinesc și 150 de ani de la nașterea marelui artist, maestrul Gheorghe Petrașcu. Pe lângă bienală, noi organizăm și o expoziție dedicată acestui eveniment de împlinire a 150 de ani de la naștere. Va urma expoziția «Gheorghe Petrașcu și artiștii dâmbovițeni», care va fi organizată la Muzeul de Artă din Târgoviște, tot în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023”, a declarat Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Sfinxului
Vernisajul și premierea câștigătorilor Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”
A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului
Conferința pastoral-misionară


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale