Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.11.2015 00:25

De peste 25 de ani, pe porțiunea Târgoviște - Sinaia


A A

DN 71, coșmarul șoferilor

DN 71, coșmarul șoferilor
Plin de gropi și de crăpături, cu parapeți distruși, așa arată DN 71 de mulți ani...

❚ Tronsonul, în lungime de 66 de kilometri, urcă până la altitudinea de 1000 metri și, deși este unul dintre cele mai circulate drumuri spre munte, nimeni de la București nu-și amintește că trebuie reparat ❚ Șoferii nevoiți să tranziteze zona, unii chiar zilnic, sunt sătui de gropile din asfalt și spun că au atras în nenumărate rânduri atenția asupra pericolului la care sunt expuși: „Din păcate, întâi trebuie să se întâmple o tragedie ca să ia cineva măsuri. Așa se întâmplă la noi în toate domeniile”, au avertizat ei ❚ În urmă cu câteva luni, mai mulți cetățeni din orașul Pucioasa au protestat în stradă, sătui de starea deplorabilă a drumului, însă până la București se pare că nu a ajuns nici măcar... ecoul nemulțumirilor

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

După mai bine de 25 de ani în care nu a mai beneficiat de nicio reparație, Drumul Național 71 Târgoviște - Sinaia arată ca după bombardament. Șoferii sunt nevoiți să facă zilnic slalom printre gropile din asfalt, iar lipsa parapeților în zonele de munte sunt... o bombă cu ceas. Pericolul cel mai mare este în curbe, unde pentru a ocoli gropile, șoferii sunt nevoiți să intre pe contrasens, astfel riscul producerii de accidente fiind foarte mare. Șoseaua care face legătura între Târgoviște și Sinaia are o lungime de 66 km și urcă până la altitudinea de 1000 m, fiind totodată o alternativă pentru șoferii care caută alte căi pentru a ajunge pe Valea Prahovei. Este una dintre cele mai circulate șosele.

􀁺 „E dezastru. Nu face nimeni nimic, plătim taxe de tot felul, dar banii nu se văd nicăieri. Mi-am distrus mașina. Era să fac și accident pentru că am ocolit o groapă și era să intru într-o mașină care venea din sens opus.”

􀁺 „Păcat de această zonă, că este atât de frumoasă, dar șoseaua lasă de dorit. De ani de zile nu am mai văzut pe cineva să mai asfalteze acest drum. Sunt drumuri la țară, pe ulițe, care arată mult mai bine decât acest drum național.”

􀁺 „Zilnic trec pe acest drum. Duc muncitori de la Târgoviște la Sinaia. Merg cu mașina la reparat de 3-4 ori pe an din cauza gropilor de pe acest drum. Nu interesează pe nimeni. E drum național pentru care plătim rovinieta. Unde se duc banii? Cine răspunde dacă se întâmplă un accident grav din cauza gropilor?”

􀁺 „Din păcate, întâi trebuie să se întâmple o tragedie ca să ia cineva măsuri. Așa se întâmplă la noi în toate domeniile. Sunt atâtea gropi din cauza cărora oricând se poate întâmpla o nenorocire. Se circulă foarte greu. Nu știm pe care să o ocolim și în care să dăm. Sunt gropi peste tot”, ne-au declarat revoltați mai mulți șoferi. Însă nu e prima oară când conducătorii auto atrag atenția autorităților de pericolul care îi paște pe cei ce tranzitează acest drum.

În urmă cu două luni, mai mulți cetățeni din orașul Pucioasa au protestat în stradă, nemulțumiți de starea deplorabilă a drumului, însă până acum nimeni de la București nu a luat nici o măsură.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale