Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.05.2017 00:17

Au ales să se alăture noului proiect politic pe care îl pregătește Daniel Constantin


A A

Demisii în lanț din ALDE Dâmbovița

Demisii în lanț din ALDE Dâmbovița

❚ Copreședintele Dumitru Georgică, prim-vicepreședinții Cătălin Olteanu și Aurel Diamandi, copreședintele Organizației de Femei, Cristina Sima, dar și liderul tinerilor, Adrian Moacă, și-au anunțat în cadrul unei conferințe de presă demisiile din funcțiile pe care le dețineau în cadrul partidului, dar și plecarea din ALDE Dâmbovița ❚ Nemulțumiți de modul în care a fost organizat Congresul partidului, dar și de faptul că s-au luat în ultima perioadă multe decizii care s-au aflat pe lângă prevederile statutare, aceștia au decis să se retragă din ALDE și să susțină noul partid politic pe care îl va crea în curând Daniel Constantin


În loc să unească, fuziunea a destrămat! Este vorba despre ALDE Dâmbovița, partid care la sfârșitul săptămânii trecute s-a scindat, după ce liderii și mai mulți membri din fostul Partid Conservator și-au depus demisia din partid și au ales că se alăture noului proiect politic pe care îl pregătește Daniel Constantin. Astfel, vineri, 26 mai, copreședintele Dumitru Georgică, primvicepre ședinții Cătălin Olteanu și Aurel Diamandi, copreședintele Organizației de Femei, Cristina Sima, dar și liderul tinerilor, Adrian Moacă, și-au anunțat în cadrul unei conferințe de presă demisiile din funcțiile pe care le dețineau în cadrul partidului, dar și plecarea din ALDE Dâmbovița. Nemulțumiți de modul în care a fost organizat Congresul partidului, dar și de faptul că s-au luat în ultima perioadă multe decizii care s-au aflat pe lângă prevederile statutare, aceștia au decis să se retragă din ALDE și să susțină noul partid politic pe care îl va crea în curând Daniel Constantin. „Demisionarii” din ALDE au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre dezamăgirile suferite în ultima perioadă în partid, dar și despre proiectele de viitor.

„Partidul a fost confiscat de o mână de oameni”

„Îmi anunț demisia din funcția de președinte ALDE Dâmbovița, precum și plecarea din această formațiune politică. Ultimele evenimente care s-au petrecut în ALDE m-au determinat să iau această hotărâre. Plecând de la faptul că i s-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin nestatutar, fără niciun argument solid, a fost exclus din partid, tot nestatutar, au fost excluși și alți colegi din partid fără niciun fel de argument care să justifice această măsură, toate acestea m-au determinat să plec din această formațiune politică. Partidul, din punctul meu de vedere, a fost confiscat de o mână de oameni care nu au alt interes decât cel material, să nu spun pecuniar. Ca atare, decizia mea este clară, fără echivoc. Pot să vă spun că la ora actuală se creionează, se zămisle ște o nouă formațiune politică, sunt alături de această idee și vă voi ține la curent pe parcurs în funcție de evoluția acestei idei. Alături de mine sunt și alți colegi care și ei șiau manifestat dorința de a merge alături de mine. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul. Noua idee de proiect politic se numește Pro România. Este și o acțiune în instanță cu privire la Congresul care s-a desfășurat acum o lună, pentru faptul că a fost nestatutar tot acest eveniment, deocamdată instanța nu s-a pronunțat. Un lucru este clar, consilierii locali vor rămâne în ALDE pentru că altfel își pierd mandatul...”, a declarat (fostul) copreședinte ALDE Dâmbovița, Dumitru Georgică.

„Au fost maziliți liderii fostului PC, lucrurile nu aveau de ce să continue”

„Alături de dl Dumitru îmi dau și eu demisia din funcția de prim-vicepreședinte și de copreședinte al Organizației Municipale ALDE. Am purtat o discuție și cu colegii mei de la Organizație, un număr de șase vicepreședinți vor merge alături de un nou proiect politic, vom vedea ulterior când acest proiect se va concretiza cum vor decurge lucrurile. Sperăm că în noul proiect politic lucrurile nu vor mai fi atât de «de sistem», cu prea multe jocuri de culise. Nu sunt nici naiv, nici visător să cred că noul proiect va fi lipsit de toate acestea, dar atâta timp cât la ora actuală s-a văzut clar că în ALDE au fost maziliți liderii fostului PC lucrurile nu aveau de ce să continue”, a declarat (fostul) copreședinte ALDE Târgoviște, Aurel Diamandi.

„Mizez pe faptul că toate organizațiile locale ale fostului PC vor fi alături de noi”

„Și eu îmi dau demisia alături de domnul Dumitru... Am plecat împreună într-un proiect politic în 2008, am fost alături de dl Dumitru și voi fi alături în continuare, nu m-a dezamăgit, am activat împreună în Partidul Conservator, care în Dâmbovița a avut rezultate foarte bune... După această fuziune rezultatele pot spune cât de bună a fost, de aceea cred că noul proiect politic demarat de Daniel Constantin și îmbrățișat de dl Dumitru va fi un proiect politic serios, așa cum a fost și PC și acolo se vor face lucruri serioase și vom merge înainte împreună. Cu siguranță foarte multe filiale locale se vor alătura acestui partid politic, dar eu mizez pe faptul că toate organizațiile locale ale fostului PC vor fi alături de noi, pentru că au plecat împreună cu noi, am avut aceleași idei, aceleași proiecte și nu ne-am dezamăgit unii pe alții”, a declarat (fosta) copreședinte a Organizației de Femei ALDE Dâmbovița, Cristina Sima.

„ALDE nu va mai fi ceea ce a fost”

„Sunt alături de colegii mei în această inițiativă, recunosc că am o urmă de tristețe pentru că la momentul fuziunii eu chiar am crezut în acest proiect, în ALDE, am crezut că va fi o alternativă la ceea ce exista pe eșichierul politic național și județean la momentul respectiv. Din păcate, în ciuda faptului că eu consider că am avut suficientă răbdare, și aici vorbesc de toți cei care veneam din partea fostului PC, lucrurile nu au stat așa cum am crezut noi, ulterior am realizat că s-a urmărit de la început o preluare prin forță, o preluare ostilă și nu m-am mai regăsit în această formulă. Este trist că un partid care avea toate premisele să ajungă a treia forță politică în România este în situația ca deciziile să fie luate doar de două persoane. O spun cu tristețe pentru că erau oameni de valoare în ALDE, mulți provenind din Partidul Conservator, dar și din fostul PLR, dar din păcate ALDE nu va mai fi ceea ce a fost și probabil își va încheia parcursul în Parlament la sfârșitul acestui mandat. Am petrecut momente frumoase la începutul fuziunii, am petrecut momente triste și am avut parte de multe dezamăgiri pe parcurs, dezamăgiri venite din partea unor oameni despre care eu personal aveam altă părere la început”, a declarat (fostul) primvicepreședinte ALDE Dâmbovița, Cătălin Olteanu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale