Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.12.2016 00:25

Ieri, vizită pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare


A A

Delegație chineză la Consiliul Județean Dâmbovița

Delegație chineză la Consiliul Județean Dâmbovița
Vizita de ieri are la bază Înțelegerea de cooperare a Județului Dâmbovița cu Regiunea Guangxi, semnată în data de 24 februarie 2016, la Nanning

❚ Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și primarii orașelor Târgoviște și Pucioasa au avut ieri o întrevedere cu Yang Daoxi, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Guangxi - Republica Populară Chineză, aflat în fruntea unei delegații importante ❚ Întâlnirea a vizat „Înțelegerea privind stabilirea de relații de prietenie la nivel județean/regional între județul Dâmbovița și Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang”, fiind făcuți primii pași spre o viitoare colaborare economică, socială și educațională ❚ „Noi am reafirmat interesul Dâmboviței pentru investiții chineze directe în județ și am oferit date privind posibilitatea de colaborare cu parcurile noastre industriale. Discuțiile au fost foarte bune”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu

VIRGIL VOINESCU

 


 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița - președintele Adrian Țuțuianu, vicepreședinții Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan, secretarul județului Ivan Ivanoff, având alături pe subprefectul județului Ciprian Păsăilă, pe directorul Crucii Roșii Dâmbovița - Gheorghe Popescu, directorul de cabinet al președintelui CJD - Oana Vlăducă, administratorul public al municipiului Târgoviște - Liviu Stoica și primarii ora- șelor Târgoviște și Pucioasa, Cristian Stan și respectiv Constantin Ana, au avut ieri o întrevedere cu Yang Daoxi, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Guangxi - Republica Populară Chineză, aflat în fruntea unei delegații formate din: Liu Hongwu, director general adj. al Comisiei pentru Dezvoltare și Reformă din Guangxi, Li Lihong - manager Grupul Liugong, Zhang Lei - director adj. al Oficiului General al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Guangxi și doamna Qin Zunlu – traducător - Departamentul de Relații Externe Guangxi. Întâlnirea a avut loc la sediul administrativ județean, în sala „Unirii”, și a vizat „Înțelegerea privind stabilirea de relații de prietenie la nivel județean/ regional între județul Dâmbovița din România și Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang din Republica Populară Chineză”.

Vizita din Dâmbovița, primul pas spre o viitoare colaborare

Vizita are la bază Înțelegerea de cooperare a Județului Dâmbovița cu Regiunea Guangxi, semnată în data de 24 februarie 2016, la Nanning, de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang, Chen Wu, ca fundament de dezvoltare a unor relații de colaborare și prietenie între cele două regiuni.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, la prima vizită a delegației din Guangxi, a reiterat determinarea administrației județene pentru întărirea relațiilor de colaborare între cele două administrații în domeniile economic, social și educațional.

„Suntem bucuroși pentru faptul că s-a reafirmat intenția părții chineze și a părții române de a dezvolta relațiile economice, culturale și de a dezvolta colaborarea în domeniul educației. Vizita va fi urmată de prezența unor oficiali care se ocupă de dezvoltarea economică. Noi am reafirmat interesul județului Dâmbovița pentru investiții chineze directe în județ și am oferit date privind posibilitatea de colaborare cu parcurile noastre industriale. De asemenea, am făcut și o scurtă prezentare a regimului fiscal din România. Apreciem că discuțiile au fost foarte bune și mulțumesc încă o dată vicepreședintelui și întregii delegații pentru această vizită”, a declarat președintele CJD.

La rândul său, vicepre- ședintele Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Guangxi, Yang Daoxi, și-a exprimat intenția de colaborare în domenii de interes și utilitate.

„Am discutat cu mare entuziasm cu dl președinte despre colaborarea pe care o vom derula în viitor, o colaborare pe care noi am primit-o foarte bine. În urma discuției, vom derula colaborări în domeniul economic și cel educațional. În cadrul acestora, o universitate din Guangxi va relaționa cu Universitatea «Valahia» Târgoviște. De asemenea, am discutat și despre parcurile industriale din regiune și urmează să promovăm, pe cât posibil, și potențialul turistic al celor două regiuni. Deși vizita noastră este una foarte scurtă, am reușit să punem bazele unei colaborări solide în viitor”, a precizat vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Guangxi.

Întâlnirea a continuat cu o vizită la Parcul Industrial din Municipiul Moreni. Vă reamintim că, în perioada 23-24 noiembrie 2016, la CJD, a avut loc o vizită a unei delegații chineze din municipiul Guilin, semnându-se două documente de intenție privind colaborarea între municipiul Târgoviște și orașul Guilin, între orașul Pucioasa și orașul Yangshuo și Universitatea „Valahia” din Târgoviște și universități din Guilin.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale