Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.09.2015 00:25

Ministrul Transporturilor, pe... drumuri dâmbovițene


A A

De la 1 octombrie se redeschide linia CFR Târgoviște - Pietroșița

De la 1 octombrie se redeschide linia CFR Târgoviște - Pietroșița
Anunțul ministrului chiar la Gara Pietroșița: două perechi de trenuri vor intra în circulație de la 1 octombrie

❚ Anunțul a fost făcut ieri de ministrul Transporturilor, Iulian Matache, chiar din Gara Pietroșița, oficialul de la București subliniind că își asumă acest termen de redeschidere a tronsonului foarte important pentru dâmbovițenii din zona de nord, închis în urmă cu doi ani pe motiv de nerentabilitate ❚ Ieri, ministrul Transporturilor s-a aflat într-un maraton de vizite în nordul județului, având discuții și analize pe teren, la obiective importante de infrastructură de transport de la Cota 1000, Pietroșița, Pucioasa, Târgoviște și Viișoara ❚ În cadrul acestui „tur de forță” prin județ, oficialul de la Transporturi a dat termene precise pentru obiective de cale ferată și urmează să-și asume alte termene pentru celelalte investiții necesare în județ, concluzionând că această deplasare i-a permis să vadă pe teren problemele cu care se confruntă dâmbovițenii

VIRGIL VOINESCU

 


 

Prioritatea administrației județene, a conducerii județului și a autorităților locale de la Pietroșița, dar și a parlamentarilor din județ, în special a deputatului PSD Ionuț Săvoiu, și a sindicatelor feroviare a fost, în ultimii ani, redeschiderea traficului feroviar pe ruta Târgoviște-Pietroșița, închis în mai 2013 pe motiv de nerentabilitate. La acest deziderat s-a adăugat o altă dorință expresă a actualei administrații județene: realizarea unei infrastructuri de drumuri naționale care să răspundă necesităților momentului.

Este bine știut că acolo unde au fost demarate proiecte importante ce vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii conducerea CJD s-a aflat permanent în contact cu constructorii și a verificat constant atât modul de lucru în șantierele din județ, cât și graficul de execuție, iar în alte cazuri, pentru deblocarea sumelor necesare, s-a adresat ministerelor de resort și a invitat pentru analiză în teren miniștri în exercițiu. Acest lucru l-a făcut și de această dată. Astfel că ieri a răspuns prezent ministrul Transporturilor, Iulian Matache, care s-a aflat într-un adevărat „tur de forță” la diverse obiective din nordul județului Dâmbovița.

Pe agendă s-au aflat vizite de lucru la Cota 1.000 și în localitățile Pietroșița, Pucioasa, Viișoara și municipiul Târgoviște. Alături de oficialul de la Transporturi, s-au aflat prefectul județului - Ioan Marinescu, președintele CJD - Adrian Țuțuianu, parlamentarii Valentin Calcan, Leonardo Badea și Ionuț Săvoiu, directorul Direcției Județene de Drumuri - Constantin Dinu, alți directori de servicii pe profil din cadrul Ministerului, primari ai localităților din zona de nord a județului.

„Tur de forță” ministerial

Primele obiective vizitate au fost Stația CFR și Gara Pietroșița. Aici delegația ministerială a stat de vorbă cu primarul localității, Leonard Dicu, dar și cu personalul feroviar din zonă. Vizita a fost de bun augur, întrucât ministrul a folosit acest prilej pentru a aduce o veste foarte bună dâmbovițenilor din nordul județului: începând cu 1 octombrie pe acest sector feroviar vor intra în circulație două perechi de trenuri de călători.

„Ce pot să vă spun eu astăzi (n.n. ieri) este că de dimineață am avut o discuție cu directorul general de la Calea Ferată de la CFR Călători, Iosif Szentes. Domnia sa mi-a comunicat că, de la data de 1 octombrie, două perechi de trenuri vor veni pe această relație și vor intra pe secția aceasta de circulație. Ea a fost la privați care s-au retras, iar acum trebuie să găsim soluții. E un termen (n.r. 1 octombrie) pe care mi-l asum eu. Sper să fie, și dacă nu, asta înseamnă că unii dintre colegii mei vor avea discuții neprincipiale”, a adăugat ministrul Transporturilor.

În această localitate ministrul a mai vizitat și Muzeul Stației Pietroșița, amenajat în Sala de așteptare a gării. Cel de-al doilea obiectiv al vizitei ministeriale a fost Podul de la Barajul de peste Ialomița din stațiunea Pucioasa, obiectiv cu mari probleme la suprastructură (partea metalică) și la apărările de maluri, generate de viiturile din ultimii ani. Tot aici au fost vizitate Gara, Stația CFR și Parcul, recomandarea ministrului către cei de la CFR fiind de cedare către autoritățile locale pentru o mai bună administrare. La ieșirea din Pucioasa, a fost inspectat podul de peste pîrâul Bizdidel, și el cu mari probleme și cu circulația restricționată. Deplasarea a mai cuprins sediul din Târgoviște al Registrului Auto Român, podul de la Viișoara (un alt obiectiv care necesită reparații urgente), pentru ultimul punct de pe agenda vizitei revenindu-se la Târgoviște, în locul unde se va construi un nou sediu al RAR Dâmbovița.

Vizita în teren s-a încheiat cu promisiuni importante pentru județ

La finalul vizitei, oficialul de la Transporturi s-a declarat mulțumit, subliniind că această deplasare i-a permis să vadă pe teren problemele cu care se confruntă județul.

„Am văzut drumurile și în zona de deal și în zona de câmpie, am văzut și aceste obiective importante care sunt podurile. La unele dintre ele, am dat termene certe, dacă vorbim de calea ferată. Dacă vorbim despre poduri, dacă vorbim despre drumuri și ce mai avem noi, o să ne lămurim astăzi (n.n. ieri), să asumăm termenele care vor fi comunicate de domnul președinte (n.r. președintele CJD) și le vom pune și noi pe site-ul Ministerului. Probabil că zilele următoare o să stabilim termene concrete, termene pe care atât eu, cât și colegii mei - pe care i-am adus aici în număr mare aș zice eu și care au răspuns punctual întrebărilor dumneavoastră - le vom asuma, astfel încât să le ducem mai departe și să le finalizăm”, a declarat ministrul Iulian Matache.

Pe de altă parte, și președintele CJD a apreciat modul bun de discuții și analiză.

„Pe baza acestei colaborări, nu-mi doresc decât să rămână la Ministerul Transporturilor până la alegerile din 2016 și vă asigur că vom avea și rezultate foarte concrete. Avem lămurită situația cu trenul, la 1 octombrie sper să circulăm cu trenul pe ruta Târgovi ște – Pucioasa – Fieni - Pietroșița, a fost lămurită situația celor două poduri, o să ne punctăm cu cei de la Compania Națională să facem în termenul cel mai scurt lucrările de punere în siguranță, respectiv la Bizdidel lucrarea cu podul provizoriu care să ne permită să continuăm lucrările la podul principal. S-a desprins din discuțiile noastre, urmează să finalizăm această discuție cu cei de la Companie, necesitatea de a interveni cu lucrări de reparații mai consistente pe traseul Târgoviște - Pucioasa - Fieni nu anul acesta, în orice caz începând din primăvara anului viitor va fi prioritar. Mă interesează să finalizăm anul acesta achiziția publică pe contractul de lucrări pe sectorul de drum Bâldana - Titu, 22 de km extindere la patru benzi, cu intenția foarte clar exprimată și de mine și de domnul ministru ca aceste lucrări să înceapă imediat ce s-a făcut adjudecarea, adică anul viitor, sfârșitul lui februarie, începutul lunii martie. Insist pe subiectul patru benzi pe DN 71 de la Bâldana la Târgoviște. Este în lucru studiul de fezabilitate, ne facem un program, și cred eu că, dacă pornim aceste lucruri, nu le mai poate opri nimeni și vom avea cu toții satisfacția ca în câțiva ani să avem o rețea de drumuri naționale cu mult mai bună decât este astăzi”, a declarat în încheierea vizitei președintele CJD, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale