Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.05.2019 07:00

LIVE UPDATE :: Astăzi, Duminica sufragiilor


A A

Dâmbovița votează

Dâmbovița votează

UPDATE B.E.C.: la ora 21.30, Dâmbovița a coborât pe locul 12 la nivel național, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 222.554 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 52,06%.

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița s-a menținut pe locul 16 la nivel național, cu 176.812 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 41,36%.

 

 


UPDATE B.E.C.: la ora 20.00, Dâmbovița a coborât pe locul 11 la nivel național, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 211.137 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 49,39%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița s-a menținut pe locul 16 la nivel național, cu 167.203 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 39,11%.

 

 


UPDATE :: Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Rovana Plumb, a mers la vot alături de primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Daniel Stan și de coordonatorul de campanie al PSD Dâmbovița, Andrei Plumb. Aceștia au votat la Târgoviște, la ora 18.30, la Secția 53, de la Colegiul „Constantin Cantacuzino”. După exprimarea votului, au oferit presei câteva scurte declarații.

 

Rovana Plumb: "Am votat pentru o Românie puternică și respectată în Uniunea Europeană"

 


UPDATE :: Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele: Doamna deputat Vlăducă Silvia Oana a pătruns în secțiile de votare nr. 127, nr. 128 și nr. 129 din orașul Titu, în intervalul orar 15.30-16.00, împrejurare cu care s-a prezentat membrilor secțiilor de votare dar și alegătorilor prezenți la vot în acel moment, ca fiind deputat din partea Pro România. Mai mult, cu ocazia descinderii în secțiile de votare mai sus menționate, aceasta a solicitat membrilor birourilor secțiilor de votare, informații cu privire la desfășurarea procesului de vot până la acel moment. (...) Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat o sesizare către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 16 Dâmbovița pentru luarea măsurilor legale ce se impun. În cauză se va formula și plângere penală. (detalii aici)

 


UPDATE B.E.C.: la ora 19.00, Dâmbovița a coborât pe locul 10 la nivel național, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 195.242 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 45,67%.

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița a coborât pe locul 16 la nivel național, cu 153.770 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 35,97%.

 


UPDATE B.E.C.: la ora 17.00, Dâmbovița se menținea pe locul 8 la nivel național, după județele Ilfov, Cluj, Sibiu, Brașov, Sălaj, Prahova și mun. București din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 159.837 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 37,39%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița se menținea pe locul 15 la nivel național, cu 124.589 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 29,14%.

 


UPDATE B.E.C.: la ora 16.00, Dâmbovița cobora pe locul 8 la nivel național, după județele Ilfov, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Prahova și mun. București din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 143.138 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 33,48%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița se menținea pe locul 15 la nivel național, cu 111.213 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 26,01%.

 

 


UPDATE :: PSD Dâmbovița sesizează încălcarea legii:

 

Însemne electorale PRO România în secția de votare nr. 52 Târgoviște (detalii aici)

PSD Dâmbovița acuză că un reprezentant PRO România s-a prezentat cu un ghid al reprezentantului în secția de votare, ghid ce poartă însemnele formațiunii politice pe care o reprezintă. Această faptă constituie contravenție potrivit Legii nr.33/2007. Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat o sesizare către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 16 Dâmbovița pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

 


UPDATE B.E.C.: la ora 15.00, Dâmbovița cobora pe locul 7 la nivel național, după județele Ilfov, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța și Prahova din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 118.115 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 29,97%.

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița cobora pe locul 15 la nivel național, cu 99.145 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 23,19%.

 


UPDATE B.E.C.: la ora 14.00, Dâmbovița cobora pe locul 6 la nivel național, după județele Ilfov, Cluj, Brașov, Sibiu și Constanța din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 112.698 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 26,36%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița cobora pe locul 14 la nivel național, cu 86.693 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 20,28%.

 

UPDATE :: Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a votat, la ora 13.00, la Târgoviște, la Școala din Microraionul III. Alexandru Oprea a fost nevoit să aștepte la coada formată la secția de votare, din cauza numărului mare de cetățeni veniți să își exprime opțiunea electorală. După ce a votat, președintele CJD a făcut câteva declarații (Aici):

Alexandru Oprea: "Prezența la vot e în limitele la care ne așteptam"

 


UPDATE B.E.C.: la ora 13.00, Dâmbovița cobora pe locul 4 la nivel național, după județele Ilfov, Sibiu și Cluj, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 95.483 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 22,33%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița cobora pe locul 11 la nivel național, cu 72.896 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 17,05%.

 

Sesizări și dosare penale:

Ciocănești - 1 sesizare privind transportul alegătorilor la urne, sesizare care nu s-a confirmat.

Târgoviște - 1 dosar penal privind sesizarea potrivit căreia 2 tineri au susținut că se oferă bani contra exprimării votului. Ulterior, cei doi tineri au declarat că ar fi fost vorba doar de o glumă.

Târgoviște - 1 dosar penal pe numele unui președinte de secție de votare, în urma unei plângeri a unui cetățean potrivit căreia acesta din urmă nu a fost lăsat să-și exercite dreptul la vot.

Dâmbovița - 2 dosare penale după ce doi votanți au plecat din secție cu ștampila care se aplică pe buletinul de vot. Ștampilele au fost recuperate.

 

 


UPDATE B.E.C.: la ora 12.00, Dâmbovița se menținea pe locul 3 la nivel național, după județele Teleorman și Ilfov, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 75.872 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 17,75%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița cobora pe locul 9 la nivel național, cu 57.470 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 13,44%.

 


UPDATE B.E.C.: la ora 11.00, Dâmbovița cobora pe locul 3 la nivel național, după județele Teleorman și Ilfov, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 55.142 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 12,90%.

 

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița cobora pe locul 7 la nivel național, cu 41.519 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 9,71%.

 


 

UPDATE :: A votat, la Târgoviște, senatorul PRO România Adrian Țuțuianu. Posibil incident electoral reclamat de partidul lui Victor Ponta. Detalii aici.

 



UPDATE B.E.C.
: la ora 10.00, Dâmbovița se situa tot pe locul 2 la nivel național, după județul Teleorman, din punct de vedere al procentajului prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 35.703 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 8,99%.

 

În ceea ce privește prezența la urne pentru ReferendumDâmbovița se situa în continuare pe locul 4 la nivel național, cu 28.114 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 6,57%.

 


 

UPDATE B.E.C.: la ora 09.10, Dâmbovița se situa pe locul 2 la nivel național din punct de vedere al prezenței la votul pentru alegerile europarlamentare, cu 21.022 alegători veniți la urne, însumând o prezență la vot de 4,91%.

În ceea ce privește prezența la urne pentru Referendum, Dâmbovița se situa pe locul 4 la nivel național, cu 16.310 alegători care își exprimaseră votul, reprezentând o prezență de 3,81%.

 

 


 

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și Referendumul național au loc simultan, în data de 26 mai 2019, între orele 7:00 – 21:00. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014). 

Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente. Pentru detalii, accesați acest link cu detaliile oferite de M.A.I.

 

INFORMAȚII DESPRE ALEGERI

Pentru mai multe informații privind organizarea și desfășurarea sufragiilor de astăzi, puteți accesa site-urile următoarelor instituții:

BIROUL ELECTORAL JUDEȚEAN Nr.16 DÂMBOVIȚA pentru alegerea membrilor din România în
PARLAMENTUL EUROPEAN din anul 2019 se află în Municipiul Târgoviște,Piața Tricolorului, nr.1, Județul Dâmbovița, Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița, etaj II, biroul nr. 28; Telefon: 0245 222 777, Fax: 0245 220 714; e-mail [email protected]

COMPONENȚA BIROULUI ELECTORAL JUDEȚEAN nr. 16 Dâmbovița:  

1. Președinte – judecător Ștefan Florina Doina – 0746 215 817

2. Locțiitor – judecător Diaconescu Mihaela – 0746 215 943

3. Membru – judecător Eftene Florin – 0746 216 094

 

SESIZAȚI ABUZURILE ȘI FRAUDELE

Cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” vă ține la curent cu toate evenimentele petrecute în județul nostru în ziua votului. Pentru orice fel de nereguli depistate, cititorii noștri sunt invitați să ne trimită sesizări la:

  • Telefon / Whatsapp: 0733/150.000
  • e-mail-ul dedicat sufragiilor de astăzi: [email protected]

 

428 de mii de alegători sunt așteptați la urne în județul Dâmbovița

Autoritățile au o misiune dificilă la sufragiile de duminică, 26 mai a.c., întrucât este vorba atât de desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cât și de referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis. Având în vedere că referendumul conține 2 întrebări la care cetățenii pot răspunde, vor fi în total 3 urne de vot în fiecare secție de votare. Acest lucru înseamnă, desigur, și un efort în plus din partea tuturor organizatorilor procesului electoral (care, la nivelul județului Dâmbovița, înseamnă aproximativ 3.000 de oameni) care trebuie să aibă în vedere măsuri suplimentare pentru a asigura buna desfășurare a acestuia. În județul Dâmbovița, potrivit informațiilor Instituției Prefectului, sunt 433 de secții de votare fixe. Sunt, în total, 428 de mii de alegători din județul Dâmbovița care se pot prezenta să voteze duminică. Secțiile de votare pentru alegerile europarlamentare sunt conduse de un președinte și un locțiitor, care sunt experți electorali. În secțiile de votare mai sunt și reprezentanții partidelor, care au membri în Parlamentul European. La aceste alegeri, vor fi folosiți și operatori de calculator, care vor fi prezenți în secția de votare și vor monitoriza cu o tabletă, cu care vor filma procesul electoral. În fiecare localitate este prezent câte un informatician evaluat de STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), care va fi nevoit să repare problemele care apar la sistemul informatic, în cazul în care va fi vreuna. Bugetul județului Dâmbovița pentru alegerile europarlamentare este de 3,2 milioane lei, dintre care 2,9 milioane lei ne costă personalul, iar 300.000 lei sunt cheltuielile pentru materiale, amenajarea sălii de vot, ștampile și așa mai departe.

 

Mobilizare masivă MAI pentru alegeri

*Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național din data de 26 mai a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică.

*Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum și un mod de acțiune corect și echidistant al efectivelor implicate.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor, pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Astfel, în ziua de duminică, 26 mai a.c., 351 de efective, dintre care 47 de polițiști, 58 de jandarmi și 228 de reprezentanți de la I.S.U „Basarab I” Dâmbovița vor asigura paza și protecția a 416 secții de votare, din totalul celor 433 ce s-au constituit pe raza județului Dâmbovița, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

Duminică, 26 mai, 225 de polițiști, alături de 148 de jandarmi și alte structuri, vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secțiilor de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenție la evenimentele semnalate, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 216 polițiștii vor fi constituiți în echipe operative, alături de luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița va avea în responsabilitate 181 de secții de votare dispuse în 122 de locații, unde, vor fi prezenți peste 230 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

228 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național din data de 26 mai 2019, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale