Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.07.2016 00:25

Odată cu găzduirea ședinței CpDR la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi,


A A

Dâmbovița preia șefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională

Dâmbovița preia șefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională
Restaurarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi s-a încheiat cu succes

❚ Este vorba despre organismul care conduce Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, care este implicat în derularea proiectelor cu finanțare europeană ❚ Anunțul este cu atât mai important cu cât începe perioada analizei documentațiilor pentru Programul Operațional Regional ❚ Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, proaspăt restaurat cu fonduri europene, a ajuns la finalul proiectului și este gata să primească publicul larg în vizită, iar administrația județeană vrea să-l transforme în Centru Cultural Educațional cu destinație turistică

ANA MARIA POPESCU

 


 

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost deschis oficial pentru public în luna iunie a acestui an. Inaugurat anul trecut după finalizarea contractului de execuție a lucrărilor, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a încheiat luna trecută toate „socotelile” birocratice cu fondurile europene și poate fi în sfârșit vizitat de publicul larg. Președintele forului administrativ județean, Adrian Țuțuianu, a anunțat că, după luni întregi de muncă, s-au încheiat procedurile de recepție a lucrărilor și, odată cu ele, s-a terminat și contractul de finanțare, care trebuia să se încheie mult mai devreme, însă a fost prelungit întrucât, pe ultima sută de metri, a apărut o legislație nouă și a fost nevoie de realizarea unor lucrări suplimentare necesare pentru obținerea autorizației de funcționare, lucrări cerute în special de Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență. Și pentru că unde-i lege nu-i tocmeală, lucrările au fost executate fără comentarii.

Ulterior a fost nevoie de mai bine trei luni pentru derularea procedurilor de recepție a fiecărei lucrări în parte, de la numărarea arbuștilor plantați în curtea Palatului, până la cantitatea de tencuială aplicată pe pereții Palatului Brâncovenesc. Palatul Brâncovenesc a fost deschis publicului, dar și organizării de evenimente culturale și nu numai. Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, primul eveniment pe care îl va găzdui Palatul de la Potlogi este ședința Comitetului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, întâlnire în cadrul căreia județul va prelua conducerea acestui for pentru un an de zile, un lucru extrem de important, în condițiile în care aceasta este perioada în care demarează în forță analiza documentațiilor pentru accesarea de fonduri europene pe Programul Operațional Regional. Ședința Comitetului pentru Dezvoltare Regională va avea loc pe 27 iulie a.c, iar președintele CJD susține că a ales ca Palatul Brâncovenesc de la Potlogi să fie gazda evenimentului din dorința de a promova acest obiectiv și de a atrage turiști din regiunea Sud Muntenia în județul Dâmbovița.

„Am dorit să dăm o anumită notă de eleganță ședinței CpDR”

„O problemă care ne-a preocupat în perioada aceasta a fost să finalizăm contractul de finanțare de la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Pe 29 noiembrie am finalizat lucrările, contractul de execuție. Decizia de a prelungi contractul de finanțare s-a dovedit a fi corectă pentru că am avut o problemă majoră cu obținerea autorizației de funcționare de la Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență, ne-au cerut niște lucrări suplimentare, deși au avut un aviz inițial în proiect și până am deulat toate procedurile de achiziție publică, până am făcut recepția obiectivului, care a durat trei luni de zile pentru că s-a luat lucrare cu lucrare, de la număratul arbuștilor din curte până la măsurat metri pătrația de tencuieli, de glet, de vopsit și așa mai departe... Vă pot preciza că la 31 iunie am finalizat și recepția și obținerea tuturor avizelor și am pus oficial în funcțiune pentru vizitare obiectivul de investiții. Biletul este de 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii, noi sperăm ca să ne realizăm obiectivul proiectului, valorificarea durabilă a patrimoniului cultural și transformarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi într-un Centru Cultural Educațional cu destinație turistică, ca parte a patrimoniului cultural istoric național. Vă precizez că pe data de 27 iulie vom organiza ședința Comitetului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi pentru că am dorit să dăm o anumită notă de eleganță acestei ședințe și să aducem la cunoștința tuturor președinților de Consilii Județene din regiune acest proiect și, de ce nu, să-i provocăm în a ne vizita județul. Vă precizez de asemenea că vom prelua, prin mine, în județul Dâmbovița conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională pentru un an începând cu 27 iulie. Cred eu că este bine, în condițiile în care de acum începe analiza documentațiilor pentru Programul Operațional Regional”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale