Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2015 00:19

Pamflet


A A

Cu (i)lustru’ la parchet

Cu (i)lustru’ la parchet

ALINA MAVRODIN VASILIU


S-a dovedit socio(i)logic că vânzoleala pe care o declanșează câte un ilustru care dă lustru la scările parchetului poate ține loc și de sete și de foame și de reduceri fiscale în România. Cu atât mai mult cu cât țara a zăcut cu mizeria în „casă” până s-a sufocat de-atâta trai bun și justiție independentă. Acu’, de când s-a pornit marea curățenie generală, unii au trecut în extrema ailaltă.

Ei se tem că există riscul să se dărâme și „casa” de-atâta lustru la parchet. Nu-l văzurăți, de exemplu, pe fostul ilustru din Cotroceni cu ce atacuri și-a construit „apărarea” în fața... instanței publice? Orice l-au întrebat jurnaliștii despre afacerile lui cu damf penal, el a ținut-o una și bună: „Ba p-a mă-tii”. Adică s-a apărat atacându-i pe alții cu „dezvăluiri” care, în orice țară normală, ar reprezenta noi probe de șantaj și de amenințare, pe care procurorii s-ar grăbi cu însuflețire să nu le lase nepedepsite.

Deocamdată, în mioritica noastră democrație, vedem cum parchetelor li se dă un lustru orbitor odată cu anchetarea fiecărui nou ilustru în jaf, de-am ajuns ca la soare să ne putem uita, da’ la justiția televizată, ba! Îți vine să te iei și cu mâinile de cap văzând cum au fost lăsate ani de-a rândul să se îmbuibe niște jivine politice din banii românilor muritori de foame și cu cât tupeu amenințător răspund acum la întrebările jurnalișilor. Oricare ar fi ele! Da, subliniez, oricare ar fi ele! Chiar și la cele tâmpite trebuie să răspundă, pentru simplul motiv că le merită, după atâția ani de propagandă grețoasă și jaf protejat politico- penal. Până la urmă jurnaliștii , buni sau răi, propagandi ști de-o parte sau de alta, au fost singurii care le-au pus întrebări incomode iluștrilor într-ale jafului. Să nu uităm că tot ei, „iluștrii”, se fac vinovați și de coruperea unei părți a presei! Procurorii au așteptat prea mult schimbarea macazului, până când a devenit neîncăpător triajul politic la parchete de-atâția „pușcăriabili”.

Asta-i eticheta garantat democratică pusă de cel care dădea cu steagurile în spate sentințe halucinante la adresa adversarilor. Acușica, în sfârșit, a ajuns și el, ca orice ilustru în mafie, să dea mult așteptatul lustru la parchet. Chit că la ce morman de corupție a dosit el sub preș, dosarul pe care i l-a făcut „Firica” senatoarea, așa cum a poreclit-o ilustrul pe fosta jurnalistă, poate părea o nimica toată. Da’ uite că e bun și el la ceva! Dacă ar fi să luăm în calcul fie și numai deranjul nervos pe care i l-a produs ilustrului, supranumit capo di tutti capi, și tot s-ar cuveni să o felicităm pe „Firica”. Sunt convinsă că Găbița (care nu se pierde ușor cu firea, chit că e gravidă în 8 luni!) nu s-a luat la trântă penală cu ilustrul șef de stat mafiotizat doar pentru a-și repera onoarea ei de soție și de mamă.

Pur și simplu fosta jurnalistă și-a luat în serios funcția de senator și de membru al comisiei parlamentare care l-a anchetat pe cel care o terfelea pe le televizor, o șantaja și o amenința. La cât este de hotărâtă, n-ar fi exclus să-l vedem pe ilustrul șantajist dând lustru cu spor și-n viitor la parchet. Am în vedere noile amenințări proferate de șantajistul care i-a propus lu’ „Firica” mămițica să-i nășească bebelușul. Că dacă nu… vai și-amar de capul ei! Asta s-ar cuveni să-i îmbărbăteze și pe niște berbanți parlamentari, timizi de felul lor în trânta anticorupție, ca să-i ambiționeze să se ia de piept cu ilustrul clan mafiot și să șteargă cu el pe jos și vârtos. Trebșoara asta le-ar da și parchetelor un lustru adevărat. Și nu doar unul televizat! Pe de altă parte, chiar dacă presiunea publică e-așa de mare, trebuie să admitem totuși că nu se poate face curățenie exemplară de azi pe mâine într-o țară în care au fost lăsate gunoaiele să ajungă din tindă până-n grindă. Poporul, în nefericirea lui, a înțeles chestia asta simplă și tocmai de-aia se bucură nespus de orice ilustru cu care se dă lustru la parchet.

P.S. Apropo, l-ați auzit pe fostul Naș PDL de Dâmbovița ce explicații halucinante dădea zilele trecute pe-o televiziune a unui prieten de-al lui? Tocmai ce apăruseră niște fotografii profesioniste cu el, în care ținea în brațe o cutie plină cu euroi în fața hotelului lu’ cocoș șpăgaru’. Explicația lui „lect.univ.” din mahalaua dâmbovițeană a fost că el cumpăra „trabuce” (sic!). Asta după ce „anchiesase” vreo 8 ani la jaful din paralele publice, ca orice ilustru „democrat” telectual penal care a fost chemat mult prea târziu să dea lustru la parchet.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale