Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.07.2015 00:19

Editorial


A A

Cu Antena 3 la Târgoviºte

Cu Antena 3 la Târgoviºte

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ieri, când soarele se hârjonea cu norii peste Cetatea Târgoviºtei, douã feþe luminoase ºi zâmbitoare ne anunþau încã de dimineaþã cã Antena 3 e aici. Aici, la Târgoviºte, chiar la Curtea Domneascã.

Erau Cãtãlina Porumbel ºi Nadina Câmpean, douã dintre vedetele postului Antena 3, care transmiteau naþiunii în direct tocmai din Turnul Chindiei. Gata, mi-am zis, ale noastre rãmân pentru totdeauna, fiindcã legenda spune cã cine a urcat o datã în Turnul Chindiei ctitorit de Vlad Þepeº, va fi pe veci al Târgoviºtei. De-ar rãmâne mãcar ºi cu sufletul, nu ar fi puþin lucru sã ºtim cã jurnaliºtii Antenei 3 se vor gândi ºi pe viitor la Târgoviºte ca la o cetate de suflet.

Ca sã fiu sigurã cã aºa va fi, mai cu seamã cã în una dintre transmisiunile lor în direct mi-au rostit numele cu mulþumiri pentru editorialul meu de ieri, mi-am încãrcat braþele cu crizanteme ºi m-am grãbit sã le ofer Nadinei ºi Cãtãlinei. Mi-am luat ºi steagul la întâlnirea cu Antena 3, fiindcã pe-al nostru steag e scris „Unire”. ªi-apoi, cum sã îi întâmpinãm fãrã drapel pe aceºti jurnaliºti români patrioþi care au bãgat în Cartea Recordurilor steagul României? Am luat strategic ºi câteva exemplare din cotidianul Jurnal de Dâmboviþa, pe care Nadina ºi Cãtãlina le-au deschis instantaneu. Deh, jurnaliºti profesioniºti, cu respect pentru presã. S-au bucurat imediat constatând cã pe prima paginã, la Arhiva sentimentalã, am publicat la loc de cinste fotografii cu Mihai Gâdea de la „plimbarea” jurnaliºtilor Antena 3 din august 2014, alãturi de care s-au aflat ºi reprezentanþi ai cotidianului nostru. Doar unirea face puterea!

Ce bucurie pe noi sã vedem la Curtea Domneascã feþele prietenoase ale caravanei „Fii la putere”, sã facem fotografii împreunã, sã ne spunem ofurile de jurnaliºti prigoniþi ºi, peste toate, sã ne încãrcãm „bateriile” cu speranþa cã ºi Târgoviºte va avea, la trecutu- i mare, un viitor strãlucit. Prezentul nu este în stare sã ne facã prea optimiºti la niciunul dintre capitolele care s-ar cuveni sã adauge file de istorice realizãri, de ctitorii remarcabile ºi de culturã vie la cele lãsate moºtenire de marii noºtri domnitori. Mã rog, se spune cã aceia au reprezentat modele de politicieni creºtini. Ce vremuri! De unde sã mai gãseºti alþii ca ei, cã le-am face ºi lor o alee a preºedinþilor patrioþi în Parcul Chindia, acolo unde, la iniþiativa jurnalistului Teodor Vasiliu, avem deja Aleea Voievozilor. Am mai avut noi la Târgoviºte ºi alte ctitorii culturale, nu doar de presã, dar s-a „îngrijit” fosta putere PDL-istã sã le dãrâme. ªi-aºa au rãmas! Antena 3 a venit ieri chititã sã gãseascã printre oamenii judeþului Dâmboviþa pe cei remarcabili.

Cãtãlina ºi Nadina au discutat cu excepþionalul naist Gheorghe Zamfir, cu neobositul istoric ºi jurnalist George Coandã, colaborator al cotidianului nostru, cu talentata pianistã Mihaela Manea, elevã a liceului de Arte Bãlaºa Doamna ºi, cu siguranþã, exemplele unor astfel de dâmboviþeni de succes continuã ºi acum când scriu aceste rânduri. Îi vom vedea, îi vom auzi ºi ne vom bucura de realizãrile lor ºi în viitor. Din nefericire, însã, judeþul nostru are ºi dramele lui, care au provocat o uriaºã suferinþã ºi rãni adânci în vieþile dâmboviþenilor: privatizãri eºuate ale unor combinate din industria strategicã; exod de dâmboviþeni care a dus la constituirea unor imense comunitãþi în afara graniþelor þãrii; corupþie cronicã ºi greu de lecuit în administraþia publicã; depopularea instituþiilor medicale de medici specialiºti ºi, nu în ultimul rând, un atac transpartinic furibund la adresa presei locale, cu precãdere pentru noi, cei de la Jurnal de Dâmboviþa. Se ºtie în ce condiþii.

TV ARTPRESS a dispãrut în 2011, dar Antena 3 are jurnaliºti cu memorie bunã, care gãsesc încã în arhiva noastrã de pe internet filmãri document care reprezintã motivele reale pentru care televiziunea localã cu cea mai mare audienþã din Dâmboviþa a fost asasinatã la comandã politicã. Toate acestea sunt însã binecunoscute de Antena 3. ªi încã multe altele! În fond, problemele din Dâmboviþa, inclusiv cele ale presei, nu fac excepþie de la cele din restul þãrii. Important este cã Antena 3 a pus ºi cetatea Târgoviºtei pe harta caravanei ei aniversare, motiv pentru care le mulþumim din tot sufletul. La chindie, ne-am întâlnit în centrul Târgoviºtei ºi cu alte vedete ale Antenei 3: Mircea Badea, Mugur Ciuvicã, Ionuþ Cristache, Felix Rache. Am fãcut fotografii pentru arhiva sentimentalã a cotidianului nostru, am depãnat amintiri cu unii dintre ei ºi ne-au rãspuns cu colegialitate provocãrilor la dialog. În fond, vorbeau cu singurii jurnaliºti din Târgoviºte care s-au luptat ca la Verdun cu mafia politicã ºi cu al ei naº, Florin Popescu.

Transmisiunea în direct de la Târgoviºte, fãcutã în emisiunea îndrãgitei Dana Grecu, s-a încheiat în aplauzele dâmboviþenilor prezenþi, care au scandat „Antena 3 e aici!” ºi au cântat în cor „Mulþi ani trãiascã!”. Tonul l-am dat eu, bineînþeles! Iar drapelul pe care l-aþi vãzut la televizor era de la Jurnal de Dâmboviþa. Asta ca sã respectãm adevãrul istoric.

P.S.1. În ziarul nostru de luni, vom publica un amplu reportaj de la întâlnirea vedetelor postului Antena 3 cu dâmboviþenii, dar ºi cu noi, cei de la Jurnal de Dâmboviþa. Veþi citi mesaje ºi poveºti extraordinare, mai mult triste decât vesele. Ca viaþa…

P.S.2. La plecare, i-am rugat pe jurnaliºtii Antenei 3 sã ne viziteze ºi între aniversãri. Ca sã încerc sã-i conving, le-am oferit, desigur, ºi albumele mele, fiindcã am dorit sã le fie vizita la Târgoviºte ºi cu… poveºti de dragoste.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

România de peste Prut în cãtarea criminalã a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernãrii europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Þara Sfântã. O fricã îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Þara Sfântã. O fricã îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centurã… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influenþeazã politica de sãnãtate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale