Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.01.2020 00:16

Previziuni PRO România Dâmbovița


A A

Criză bugetară și criză economică... la orizont

❚ „Guvernul actual s-a împrumutat deja, de la învestire până astăzi, de 17 miliarde de lei, jumătate pentru rostogolirea datoriilor, cealaltă jumătate pentru cheltuieli discreționare cum ar fi rambursări de TVA neverificate, mai ales pentru companii mari, și plăți de despăgubiri”


VIOLETA STANCIU


Semnalul de alarmă tras de ieri de senatorul PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este că România va intra în curând într-o criză bugetară, care se va reflecta mai apoi într-o criză economică, ce va culmina în final cu o criză socială cu consecințe greu de imaginat în momentul de față... „Așa cum v-am spus, de la momentul asumării răspunderii pe legea bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat, premisele pe care pornește Guvernul Orban sunt greșite și vom asista în curând la o criză bugetară, aceasta se va reflecta apoi întro criză economică și în final într-o criză socială cu consecințe pe care este greu să le estimăm astăzi. Este și motivul pentru care PNL caută soluții pentru alegeri anticipate fiindcă dacă alegerile parlamentare vor avea loc la termen, riscul ca acest partid să înregistreze o scădere importantă, în opțiunile de vot pentru ei, este maxim. Ce constatăm deja? Că există o supraestimare a veniturilor bugetare pentru anul 2020, care este sesizabilă deja din aceste zile. Este, de asemenea, posibilă o subexecuție a veniturilor bugetare pe anul 2019 localizate cu precădere la veniturile nefiscale, dar și la TVA. Creșterea economică de 4% este greu de realizat, prognozele macroeconomice sunt prea optimiste ceea ce înseamnă că proiecția de venituri este prea optimistă, deci falsă. Guvernul actual s-a împrumutat deja, de la învestire până astăzi, de 17 miliarde de lei, jumătate pentru rostogolirea datoriilor, cealaltă jumătate pentru cheltuieli discreționare cum ar fi rambursări de TVA neverificate, mai ales pentru companii mari, și plăți de despăgubiri. În toată Europa dobânzile coboară puternic, numai în România acestea urcă sau stagnează la nivel ridicat”, a declarat senatorul PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Liberalii insistă pentru alegerile anticipate!
"Amânarea ședinței CJD, absolut necesară"
Guvernul Orban, criticat pentru programul în domeniul Culturii
Bugetul local, aprobat de PSD și PNL
"Avem nevoie de o reformă constituțională în România"
Pro România cere boicot parlamentar
"O perioadă de austeritate fără precedent în România"
Parlamentarii dâmbovițeni s-au mobilizat să dea jos Guvernul Orban
"Guvernarea Iohannis-Orban a împrumutat 8,5 miliarde euro în mai puțin de 3 luni"
"PSD Dâmbovița, oficial în campanie electorală"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi

Luni, 24 februarie, Curtea Constituțională a României/CCR a lansat bomba, una nucleară: a admis cererile contestatorii în privința desemnării, neconstituționale, de către președintele Klaus Werner Iohannis, pentru a doua oară ca prim-ministru, a lui Ludovic Orban.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale