Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.08.2015 00:25

Prefectul Ioan Marinescu, în război cu ilegalitățile din transportul de persoane


A A

Corpul de control al Ministerului Transporturilor, chemat în Dâmbovița

Corpul de control al Ministerului Transporturilor, chemat în Dâmbovița
Autogările Atyc de la Târgoviște și Pucioasa, în colimatorul autorităților dâmbovițene

❚ Nemulțumirile prefectului județului în ceea ce privește transportul public de persoane în Dâmbovița s-au acutizat, după ce domnia sa a constatat că analizele și controalele în acest domeniu au rămas la stadiul de vorbe ❚ În topul acuzelor prefectului se află în continuare firma Atyc, „culmea indolenței și a bătăii de joc față de oameni”, unde Ioan Marinescu cere controale amănunțite, avertizând asupra unor fraude ce s-ar comite la această societate ❚ Hotărât să îndrepte lucrurile, Ioan Marinescu a făcut și o dezvăluire „bombă”: „Sunt informații că patronul de la Atyc are intrări peste tot, că are mașini puse la dispoziția unora din Ministerul Transporturilor și de aceea nu e controlat. Nu se poate!”, a transmis prefectul, care a mai precizat că următorul Corp de control pe care îl va chema este cel al premierului

VIOLETA STANCIU

 


 

„Câinii latră, ursul merge...”! Aceasta pare să fie deviza după care se ghidează patronul firmei de transport de persoane Atyc din județul Dâmbovița, care a reușit să-l aducă în pragul disperării pe prefectul județului, Ioan Marinescu. În urmă cu o lună, acesta a analizat împreună cu autoritățile locale de control, cu competențe în domeniu, și în prezența reprezentanților transportatorilor, toate disfuncționalitățile generate de aceștia atât pe traseu, cât și în autogările improvizate din mijlocul orașelor, care au efecte directe asupra cetățenilor.

Ioan Marinescu: „Vreau Corp de control de la nivel central”

Dezamăgit că totul a rămas doar la stadiul de discuții, prefectul a revenit asupra subiectului la recenta ședință de Colegiu Prefectural, dar cu informații noi.

„Constat că, în afară de semnalele pe care le trag eu, nu prea se mișcă lucrurile... Fac publică solicitarea prezenței Corpului de control de la Ministerul Transporturilor în județ, care să verifice modul în care se transportă cetățenii la toate firmele, nu numai la firma Atyc, care este culmea indolenței și a bătăii de joc față de oameni. Vreau control și pe faptul că acolo sunt lucruri care fraudează bugetul statului prin niște artificii de transfer a personalului, între firmele aceluiași patron, astfel încât să nu mai plătească asigurările sociale. Își dau demisia într-un termen care nu intră sub incidența legii și se duc dincolo... Lucrurile se știu. Deci vreau Corp de control de la nivel central”, este solicitarea prefectului care sperăm că de această dată se va materializa.

Dezvăluiri „bombă” despre firma Atyc

O altă dezvăluire „bombă” făcută recent de prefect, care explică atitudinea patronului firmei Atyc față de organele de control ale statului, este că acesta are „intrări” peste tot, chiar și la Ministerul Transporturilor, la dispoziția căruia s-ar afla deja două microbuze de 5 stele folosite de salariații ministerului.

„Sunt informații că patronul de la Atyc are intrări peste tot, că are mașini puse la dispoziția unora din Ministerul Transporturilor și de aceea nu e controlat. Nu se poate. Este în continuare un maidan autogara lor. Nu a făcut nimic, așteptam să se ia o măsură. Am înțeles că au două microbuze de 5 stele care fac transport pentru persoane din minister. E o informație, luați-o în direct!”, a mai transmis prefectul, hotărât să îndrepte lucrurile, dar pare că se luptă cu... morile de vânt.

În ajutorul său a sărit și directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, dr. Gabriela Costea, care a declarat:

„Am făcut demersuri acum câțiva ani la Ministerul Transporturilor. A venit o echipă de acolo, am făcut un control comun, am prescris recomandări, am dat termene, dar nu au fost respectate. Pot să vă spun că doamnele de la minister au fost transportate cu microbuzul firmei Atyc. Nu are ce să caute o astfel de autogară în mijlocul orașului”, a punctat și directorul adjunct al DSP Dâmbovița.

Spre final, acuzele prefectului la adresa conducerii firmei Atyc s-au amplificat, devenind mult mai dure.

„Dacă noi nu putem să ieșim din această mizerie din cauza complicităților... Inclusiv au mers într-atât de mult încât au ajuns să influențeze normativele de înființare a unei autogări. Autogara de pe Tudor Vladimirescu nu trebuie să funcționeze, trebuie ridicată autorizația de funcționare, la fel și cea de la Pucioasa. Deci nu se poate, au mers atât de departe încât au influențat legea, ordonanța de guvern... pe bani, probabil. Nu se poate accepta așa ceva. Următorul pas este o cerere la primul ministru pentru a veni Corpul de control în județul Dâmbovița. Este bătaie de joc. Modificăm legea, mergem la Guvern”, a avertizat prefectul județului, Ioan Marinescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale