Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
01.02.2023 00:14
Inspectoratul Școlar, sesizat din teritoriu
Cornul și laptele, un program prea învechit?!

În ultimul timp, tot mai mulți părinți din Dâmbovița s-au plâns de calitatea produselor din programul „Cornul și laptele”, pe care le primesc copiii lor în cadrul unităților școlare. Potrivit unor reclamații, de multe ori, cornul care ajunge la elevi este mucegăit. De asemenea, mărul pe care îl primesc tot în programul „Cornul și laptele” este fie stricat, fie veștejit. Inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu, a vorbit despre acest subiect și a afirmat că într-adevăr, au fost mai multe sesizări din teritoriu privind calitatea produselor din programul „Cornul și laptele”.
Aceasta a explicat că este un program guvernamental vechi, iar la momentul în care a fost implementat, au fost alese produsele cele mai ieftine. Din acest motiv, calitatea lor lasă de dorit, spune inspectorul școlar general, care a mai transmis că trebuie luate măsuri la nivel național pentru a nu mai ajunge la elevi asemenea produse.
„În ceea ce privește programul Cornul și laptele, sunt semnale că produsele nu ar fi tocmai calitative. Achiziția este realizată potrivit reglementărilor legale în vigoare. Problema este că de când a fost implementat acest program, a fost ales prețul cel mai mic pentru achiziționarea produselor. Trebuie să se renunțe la asta, trăim alte vremuri și nu le mai putem oferi copiilor produse de calitate proastă. Momentan, suntem obligați să cumpărăm aceste produse, pentru că asta este legea”, a declarat prof. Ileana Nicolaescu, inspector școlar general în Dâmbovița.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR TârgovișteBuget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România
Slujire Arhierească la Mănăstirea Stelea
Numărul cititorilor se menține la un nivel ridicat
Duminica a doua din Post, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama
Meditații la școală, în vizorul Ministerului Educației
„Ana Oprișoreanu, linie și culoare”
Editorial
ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.
O parte... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
