Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.10.2021 00:17

Și în Dâmbovița,


A A

Controale în unitățile de învățământ pentru respectarea măsurilor sanitare

Controale în unitățile de învățământ pentru respectarea măsurilor sanitare

*Absolut toate unitățile de învățământ vor fi verificate pentru respectarea măsurilor

*Până în acest moment, școlile din județ nu au înregistrat probleme majore, dar numărul de cazuri de îmbolnăviri crește alarmant

 

În această săptămână au fost reluate acțiunile de control în unitățile de învățământ pentru respectarea regulilor sanitare. Măsura vine în urma ordinului comun transmis de Ministerul Educației. La nivelul județului Dâmbovița se vor efectua controale în toate cele 504 școli din teritoriu. Inspectorul general, Cătălina Homeghiu a anunțat că absolut toate unitățile de învățământ vor fi verificate pentru respectarea măsurilor.

Până în acest moment, școlile din județ nu au înregistrat probleme majore, dar numărul de cazuri de îmbolnăviri crește alarmant, de la o săptămână la alta, atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice. Până la finalul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița va anunțat numărul îmbolnăvirilor din unitățile de învățământ.

„Am avut și noi inspecție tematică săptămâna aceasta și pe lângă tema care era deja prevăzută în planul afișat pe site, am introdus și această măsură. Toți colegii care merg în școli verifică respectarea măsurilor sanitare. De altfel, noi am făcut aceste verificări aproape săptămânal. Aceasta a fost una dintre principalele noastre acțiuni încă de la începutul anului școlar.

De asemenea, în această săptămână, după apariția noului ordin, am început din nou să verificăm măsurile sanitare în școli. Desigur, aceste inspecții se fac într-un anumit număr de școli, nu putem pe toate într-o singură săptămână, nu avem resursa umană necesară, dar ușor, ușor le vom cuprinde pe toate. Sunt 504 unități de învățământ, iar noi avem câțiva inspectori, nu am putea să acumulăm foarte multe școli într-un timp scurt.

Problema cea mai mare înregistrată până acum este aceea că avem cazuri din ce în ce mai multe. Măsurile sanitare sunt respectate în școli, dar iată că ne confruntăm cu o creștere accelerată a numărului de cazuri”, a declarat inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Cătălina Homeghiu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Festivalul Național „Crizantema de aur”: Celebrăm Tinerețea Romanței
Doar 2200 de elevi au fost imunizați împotriva COVID-19
Când avem Același Tată...
Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații
Expoziția de ceramică, grafică și gravură „EX – AEQUO”
Expoziția itinerantă „Jandarmeria Română 1850 - 2020”
Spre viață veșnică!
Licitație pentru pictură la noua biserică din Dobra
Ziua Mondială a Educației
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale