Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.07.2022 00:18

În organizarea Arhiepiscopiei Târgoviștei,


A A

Continuă taberele de tineret de la Mănăstirea Peștera

Continuă taberele de tineret de la Mănăstirea Peștera

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în perioada 18-22 iulie 2022, se desfășoară la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, două tabere de pentru tineri merituoși din Eparhia noastră.Astfel, cei 18 elevi care au participat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească", sub coordonarea Pc. Pr. Adrian Rada – Directorul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște, și a Pc. Pr. prof. Bogdan Stana – preot spiritual și profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște, au beneficiat de un program interactiv care a cuprins: drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor, vizitarea Peșterii Ialomiței, jocuri și concursuri de cultură generală, activități recreative în aer liber, foc de tabără, seri duhovnicești și, cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, prin Dl Președinte Valentin Calcan, Dna Director Ștefania Stroica și Dna director Oana Voicu, tinerii au avut acces la patinoarul amenajat la Hotelul Peștera, unde a fost organizat și un atelier pe tema antreprenoriatului, dezvoltare personală și lucrul în echipă.În această perioadă, Arhiepiscopia Târgoviștei oferă o tabără de vară și celor 10 tineri care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea", sub coordonarea Pc. Pr. paroh Ștefan Nica și a teologului Cosmin Iulian Cîrstea.Toți tinerii participanți la taberele de vară oferite de Arhiepiscopia Târgoviștei au primit din partea Înatpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon și daruri constând în icoane, obiecte bisericești și tipărituri recent publicate la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în seriile dedicate catehizării tinerilor.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Credință și cultură la Târgoviște în timpul voievodului Petru Cercel
119.000 lei, sprijin din partea Bisericii
"Matei Basarab – ctitor de biserici, sprijinitor al tiparului și promotor al celei mai naționale epoci din istorie"
Sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat
"Sfântul Ierarh Nifon - primul sfânt canonizat în spațiul românesc"
Minivacanța de Sfânta Maria, la muzeele dâmbovițene
Școala de Vară din tinda bisericii „Maica Domnului - ocrotitoarea copiilor”
Sfântul Ierarh Nifon - Ocrotitorul Târgoviștei
Aspecte practice referitoare la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon
Festivalul „Peștera –Padina” revine în forță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale