Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.06.2016 00:25

Ieri, ședință în cadru solemn la Primăria Târgoviște pentru...


A A

Constituirea CLM Târgoviște și învestirea primarului Cristian Stan

Constituirea CLM Târgoviște și învestirea primarului Cristian Stan
Noii aleși în CLM și-au preluat mandatele

❚ Carmen Holban și Cosmin Bozieru au fost aleși viceprimari ai Târgoviștei ❚ La ședința solemnă, ținută în prezența prefectului Antonel Jîjîie, au participat și Adrian țuțuianu – președintele CJD și vicepreședinții Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan ❚ A apărut și prima disensiune între taberele politice, după ce PNL a insistat să introducă într-una dintre comisii un consilier liberal… absent de la ceremonia de învestire

ANA MARIA POPESCU

 


 

Cristian Stan - primar, Carmen Holban și Cosmin Bozieru - viceprimari, aceasta este noua echipă de conducere a administrației locale de la Târgoviște. Ieri, în prezența prefectului județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Municipal, iar primarul ales al municipiului Târgoviște și consilierii municipali aleși de târgovișteni să-i reprezinte în forul administrativ local au depus jurământul de credință în cadrul ședinței solemne. Cu mâna pe Biblie, aleșii declarați câștigători la alegerile din 5 iunie, respectiv social-democrații, liberalii și un consilier independent, au jurat, rând pe rând, să respecte Constituția și legile țării și să facă, cu bună credință, tot ce le stă în puteri și pricepere pentru binele locuitorilor municipiului Târgoviște.

Un consilier liberal a lipsit, fiind în… concediu

Jurământul a fost depus însă de doar 20 de consilieri locali, întrucât, de la momentul învestirii Consiliului Local, unul dintre aleșii liberali, respectiv Adrian Ghinescu a lipsit, acesta considerând se pare că este mai importantă continuarea concediului de odihnă decât ședința de constituire a forului administrativ local. Absența lui, de altfel, a generat și prima neînțelegere dintre puterea și opoziția din Consiliul Local la momentul constituirii comisiilor de specialitate, unde liberalii insistau să-i asigure în lipsă un loc într-una dintre comisii, în timp ce social democrații doreau ca acesta să fie tratat cu același dispreț pe care el, la rându-i, l-a manifestat pentru ședința de constituire a Consiliului Local Municipal. După ce toți consilierii locali prezenți au depus jurământul de credință, a venit și rândul primarului Cristian Stan să jure credință tuturor târgoviștenilor și să dea asigurări că va lupta din răsputeri pentru binele și în interesul municipiului și a locuitorilor săi.

„Nu voi genera și nu voi întreține niciun fel de conflict în CLM”

„Ne așteaptă un drum foarte dificil. În calitate de reprezentant al Executivului, îmi exprim speranța că vom avea un mandat în care vom ști să colaborăm, în care vom lăsa deoparte interesele individuale sau de grup și vom reuși împreună să dezvoltăm municipiul Târgoviște. Jurământul pe care l-am depus fiecare dintre noi va reprezenta într-adevăr ceva și nu vor fi doar câteva cuvinte pe care le-am spus la un moment festiv. Administrația publică locală din Târgoviște trebuie să facă față unor provocări deosebite, ne aflăm în faza de pregătire a proiectelor cu finanțare europeană, o activitate foarte importantă și de natură să asigure dezvoltarea municipiului Târgoviște cel puțin până în 2020 și vom avea nevoie de consens în Consiliul Local Municipal pentru a putea să parcurgem cu celeritate toate etapele pe care procedurile în vigoare le impun. Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze faptul că în Consiliul Local Municipal se dezbracă haina politică și se îmbracă o haină administrativă. Nu voi genera și nu voi întreține niciun fel de conflict la nivelul Consiliului Local Municipal Târgoviște, îmi doresc o colaborare bună cu reprezentanții tuturor grupurilor de consilieri din Consiliul Local Municipal și cred că acesta ar fi secretul unei activități administrative eficiente. Sunt convins că voi face o echipă bună cu cei doi viceprimari, așa cum sunt convins că vom face o echipă bună cu toții”, a declarat, după momentul învestirii în funcție, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Viceprimarii Cosmin Bozieru și Carmen Holban, aleși cu votul consilierilor PSD, ALDE și al independentei Ana Maria Nicolae

Cei doi viceprimari noi ai municipiului Târgoviște au fost aleși în funcție cu votul consilierilor social-democrați, dar și cu susținerea consilierului local din partea ALDE, Dumitru Barbu, și a consilierului independent, Ana Maria Nicolae. Liberalii nu au avut nicio propunere pentru funcția de viceprimar, dar nici nu au acordat un vot pozitiv pentru alegerea lui Cosmin Bozieru și a lui Carmen Holban în echipa de conducere a municipiului Târgoviște. Cei doi social-democrați au fost aleși în funcție cu 13 voturi pentru și 7 împotrivă. La ceremonia solemnă de învestire a Consiliului Local Municipal și a primarului municipiului Târgoviște au luat parte prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, precum și președintele forului administrativ județean, Adrian Țuțuianu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan, o serie de aleși județeni, precum și șefi de servicii și instituții subordonate Primăriei Târgoviște, care au vrut să fie „martori” la primul pas făcut de consilierii municipali și de Executivul Primăriei în mandatul 2016-2020. După alcătuirea comisiilor de specialitate, primarul Cristian Stan, cei 20 de consilieri locali municipali prezenți la ședința de constituire, respectiv Carmen Holban, Ion Cucui, Cătălin Rădulescu, Andrei Păunescu, Cosmin Bozieru, Oana Vlăducă, Laurențiu Neculaescu, Agnes Erich, Alexandru Bugyi, Ciprian Oprescu, Monica Ilie (PSD), Ciprian Prisăcaru, Sebastian Marin, Neli Ion, Honorius Moțoc, Silviu Tănase, Nicolae Mândrilă, Adrian Bercu (PNL), Dumitru Barbu (ALDE) și Ana Maria Nicolae (consilier independent), împreună cu autoritățile invitate la eveniment, au ciocnit o cupă de șampanie. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, îi anunța că joi, 30 iunie a.c., va avea loc prima ședință de Consiliu Local în noua formulă administrativă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale