Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2014 00:11

Ieri,


A A

Consensul de la ședința CJD, spart de proiectele cu vot secret

Consensul de la ședința CJD, spart de proiectele cu vot secret
Cei 29 de consilieri județeni prezenți au găsit calea spre dialog și vot

❚ Aprobarea proiectelor de hotărâre a curs cu unanimități și majorități, însă au fost respinse și vor fi repuse în discuție la o altă întâlnire proiectele ce vizau numirea prin vot secret a reprezentanților CJD în AGA la LDP și în CA al CJAS Dâmbovița, un singur vot rămânând valabil ❚ Astfel, nici Aurelian Popa nu a fost validat în AGA la SC LDP SA și nici dr. Lavinia Ionescu în Consiliul de Administrație al CJAS, de votul secret trecând doar desemnarea Laurei Tudose ca reprezentant al CJD în Adunarea Reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

VIRGIL VOINESCU


Sedința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița a început ieri, 30 septembrie, într-o atmosferă relaxată. Cei 29 de consilieri județeni au găsit calea spre o armonizare a punctelor de vedere și un dialog deschis, de multe ori chiar cu accente de glumă.

Aceasta a permis ca majoritatea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi, 19 la număr plus un punct la capitolul Diverse, să fie aprobate și votate în unanimitate, iar 4 aprobate cu majoritate.

 

 

Voturile nule au stricat alegerea reprezentaților

CJD în SC LDP și CJAS Dâmbovița

Excepție au făcut proiectele unde a fost necesar votul secret, conform procedurii legale, respectiv numirea reprezentanților CJD în forurile de conducere ale SC LDP Dâmbovița și CJAS Dâmbovița. Astfel, deși au obținut mai multe voturi pentru decât împotrivă, doi dintre cei trei candidați nu au putut fi validați din cauza unor voturi nule, care nu au asigurat majoritatea de jumătate plus unul din numărul consilierilor prezenți, conform legii.

Astfel, nici Aurelian Popa nu a fost validat în AGA la SC LDP SA și nici dr. Lavinia Ionescu în Consiliul de Administrație al CJAS, urmând ca respectivele proiecte să fie repuse pe ordinea de zi într-o ședință ulterioară. De votul secret a trecut doar Laura Tudose, ca reprezentat al asiguraților în Consiliul Județean Dâmbovița în Adunarea Reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

 

Rectificare bugetară cu vot unanim

Subiectul rectificării bugetului propriu al județului pe anul 2014 s-a bucurat, deloc surprinzător, de vot unanim, dovedind interesul comun pentru ca banii să ajungă în județ. Astfel, la rectificare, s-au alocat 5,6 milioane RON pentru investiții în proiectele de reabilitare drumuri județene aflate în curs sau executate, pe asistență socială pentru acordarea drepturilor persoanelor cu handicap și pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 

Patru proiecte aprobate cu majoritate de voturi

Discuții mai aplicate, cu amendamente, s-au purtat pe proiectul privind schimbarea regimului juridic al unor terenuri din Adânca și Ghirdoveni, care au făcut obiectul Hotărârii Guvernului nr. 971/2010, precum și transmiterea acestora din domeniul public al județului Dâmbovița și din administrarea CJD în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, dar și proiectul privind eliberarea unor licențe pentru transport persoane prin curse regulate speciale pe trasee județene.

Lor li s-au alăturat proiectul privind aprobarea Notei de fundamentare pentru reabilitare sistem de încălzire, achiziție sisteme de calcul, aparat foto profesional și soft-uri (în anul 2015) la Biblioteca Județeană și proiectul privind aprobarea organigramei și statului de funcții la Serviciul Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare Dâmbovița, toate aceste patru proiecte trecând doar cu vot majoritar.

De mare interes și de un vot unanim din partea consilierilor județeni s-a bucurat proiectul de asociere dintre județul Dâmbovița, prin CJD, și Asociația „Cele mai frumoase sate din România”, în vederea organizării expoziției „România, grădina Europei. Descoperă comorile României”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale