Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2016 00:17

Desfășurat anul acesta la Târgoviște,


A A

Concursul Național "Democrație și toleranță" și-a desemnat câștigătorii

Concursul Național
Concursul național de educație civică „Democrație și toleranță” a adunat la Târgoviște 105 elevi din toată țara

❚ Organizat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Concursul Național „Democrație și toleranță” a reunit cei mai buni elevi la nivel național în domeniul educației civice ❚ Premiul I a revenit i echipajului Școlii „I.G. Duca” din București, pe locul II s-au clasat elevii dâmbovițeni de la Școala „M. Viteazul” din Pucioasa, iar pe locul III – Colegiul „M. Eminescu” din Suceava ❚ Au mai fost oferite 16 premii speciale ale Fundației Origini Carpatice, 5 ale Institutului Român pentru Drepturile Omului și premiul special al Sindicatului Liber Învățământ Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU


Competiție de educație civică de nivel național pentru elevii din cursul primar și gimnazial, Concursul Național „Democrație și toleranță”, organizat în perioada 25-28 iulie de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița la Târgoviște, și-a desemnat ieri câștigătorii, reuniunea festivă având loc la Teatrul „Tony Bulandra”. Cele 35 de echipaje, formate din 105 elevi, au așteptat cu emoție întâlnirea cu juriul de concurs: Adrian Bulgaru - președinte și reprezentantul Institutului pentru Drepturile Omului, Eugen Stoica - președinte executiv și director în Ministerul Educației, Valeriu Șușnea - membru al juriului și reprezentant al Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Au mai fost prezenți prof. Sorin Ion - inspector școlar general la IȘJ Dâmbovița, prof.dr. Gabriela Istrate - inspector școlar adjunct IȘJ Dâmbovița, insp. Marian Curcuescu – de la IȘJ Dâmbovița.

Primele trei echipaje

Municipiul București și echipajul Școlii Gimnaziale „I.G. Duca”, alcătuit din Daria Catinca Anghel, Diana Maria Mușat și Maria Sara Vulpescu, au fost marii câștigători ai acestei importante competiții școlare, plecând acasă și cu premiul I oferit de Ministerul Educației, al Institutului Român pentru Drepturile Omului, al Fundației Origini Carpatice Buzău și al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și cu trofeul „Democrație și toleranță” ediția 2016. Județul Dâmbovița și echipajul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Pucioasa, alcătuit din Adriana Dincă, Maia Cristina Andra Cuculea și Bianca Teodora, s-au clasat pe locul al doilea, obținând totodată și premiul special oferit de Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița, de altfel înmânat copiilor de președintele SLÎ, prof. Emil Poamă. Premiul al treilea, oferit de Ministerul Educației, de Institutul Român pentru Drepturile Omului, Fundația Origini Carpatice Buzău și IȘJ Dâmbovița, a revenit județului Suceava și Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Premii speciale și diplome pentru participanți

Concursul Național „Democrație și toleranță” a reunit cei mai buni elevi la nivel național în domeniul educație civică. În această ediție de concurs au mai fost oferite concurenților trei mențiuni de către MEN, IRDO, Fundația Origini Carpatice Buzău și IȘJ Dâmbovița, ele fiind obținute de Școala Gimnazială Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița și Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Galați, dar și 16 premii speciale oferite de Fundația Origini Carpatice, și 5 oferite de Institutul Român pentru Drepturile Omului, aceste distincții fiind înmânate câștigătorilor de președintele și membrii juriului și de inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița.

În cadrul festivității de premiere, au mai fost oferite diplome conducerilor de instituții care au contribuit la buna organizare a acestei activități educative, între acestea: Instituția Prefectului, Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Târgoviște, Crucea Roșie Dâmbovița, IȘJ Dâmbovița, SLÎ Dâmbovița, președintelui Comitetului de părinți de la Școala Coresi Târgoviște pentru sprijinul acordat, dar și profesoarei Gabriela Diaconescu, drept recunoștință pentru rezultatele obținute cu elevii dâmbovițeni de-a lungul timpului și cu precădere în anul 2015 când, la acest concurs, la Deva, cu echipajul Școlii din Pucioasa, a obținut locul I pe țară.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale