Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.08.2016 00:25

ADI Apă Dâmbovița, tot mai preocupată de competiția ce se va da la nivel național între operatorii regionali


A A

Compania de Apă, locul 7 pe țară la investiții

Compania de Apă, locul 7 pe țară la investiții
Alexandru Oprea, vicepreședinte CJD și președinte ADI Apă

❚... dar la capitolul utilizatorilor, ajungem abia pe locul 32 ! ❚ Și cum, la nivel de țară, va urma la un moment dat o... „epurare” a acestor operatori, rămânând doar 8-10 dintre cei existenți, conducerea ADI Apă e preocupată de evoluția Companiei de Apă, pentru a ține piept concurenței ❚ „Trebuie să existe o anumită coordonare a investițiilor derulate pe ceea ce înseamnă operatorul regional de apă”, a declarat vicepreședintele CJD, Alexandru Oprea, președinte al ADI Apă Dâmbovița

VIOLETA STANCIU

 


 

Conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă Dâmbovița și-a exprimat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, preocupările cu privire la creșterea rolului și importanței operatorului regional de apă, în cazul județului Dâmbovița fiind vorba despre Compania de Apă din Târgoviște. În următorii ani, se preconizează că acesta va intra într-o competiție acerbă cu ceilalți operatori din țară, urmând ca, până în 2023, să rămână activi pe piața de profil cel mai probabil 8-10 operatori regionali la nivel național.

„Primarii trebuie să înțeleagă că investițiile în protecția mediului costă”

„Ne obligă ghidurile de finanțare, ne obligă angajamentele pe care ni le-am asumat în calitate de membru al UE. Avem acea obligație a existenței operatorului unic regional încă din 2010, de când s-au accesat primele fonduri pe Programul Operațional Sectorial de Mediu. Sigur că poate fi înțeleasă, la un moment dat, și reticența unor primari, de a nu fi de acord să fie operați de către operatorul de apă motivând tarifele... dar cred că este necesară o schimbare de paradigmă și o înțelegere a faptului că investițiile în protecția mediului costă. Indiferent că vorbim de alimentarea cu apă, de rețelele de canalizare, de colectarea gunoiului... aceste investiții sunt foarte costisitoare. În același timp și legislația în domeniu s-a schimbat, cerințele de certificare a calității serviciilor sunt altele. Și cel puțin, în domeniul apei, în zona de sud, avem o problemă în sensul în care avem acea prezență crescută a manganului și a fierului în apă, motiv pentru care sunt necesare acele instalații de deferizare, de demagnetizare, care costă foarte mult. În zona de nord avem o altă problemă cu ceea ce înseamnă asigurarea debitelor și a accesului la resurse pentru că, potrivit studiilor hidro făcute, nu avem nici o rezervă de apă de la Doicești în sus. Singura rezervă, pentru județul Dâmbovița, o constituie captările din zona montană - 7 Izvoare, Răteiu, Gâlma - numai că aceste sisteme s-au dezvoltat în funcție de interese locale, în funcție de modul în care anumiți edili, de-a lungul timpului, s-au descurcat să-și construiască aceste rețele. Toată lumea blamează operatorul regional. Acest operator nu este nici mai bun, nici mai slab decât alți operatori din domeniu. La nivel național, într-un top al operatorilor regionali, Compania de Apă este undeva la jumătatea clasamentului, sigur cu indicatori care o clasează în prima jumătate a clasamentului. În opinia mea, în viitorii 4-5 ani, sau până în 2023, vor rămâne probabil 8-10 operatori regionali la nivel național”, a precizat președintele ADI Apă Dâmbovița, Alexandru Oprea.

De asemenea acesta a ținut să sublinieze că operatorul regional al județului stă bine la capitolul „investiții în infrastructură” (lungimea rețelei), unde ocupă un onorabil loc șapte, la nivel național, însă, din păcate, nu se poate spune același lucru și despre „utilizatorii acestei structuri”, unde operatorul regional al județului ocupă locul 32. „Trebuie să înțelegem că avem de lucrat și de construit foarte mult pe acest domeniu”, a mai punctat Alexandru Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale